ادامه مخالفت دولت با جدایی وزارت صمت علی آبادی موضع خود را اعلام کرد

به گزارش اخبار اقتصادی، چندی پیش لایحه تشکیل وزارت بازرگانی به کمیسیون جلسه علنی مجلس بازگشت، زیرا با اینکه نمایندگان با کلیات آن موافقت کرده بودند، معتقد بودند که در این لایحه یک فوریتی، وظایف این وزارتخانه مشخص نبود. در همین راستا کمیسیونی در کمیسیون اجتماعی مجلس برای رفع اشکالات این لایحه تشکیل شد و روز یکشنبه جلسه ای بین اعضای این کمیسیون و وزیر صمت برگزار شد که تا دیروز منتشر نشده بود. زیاد.

همانطور که در برخی رسانه ها گزارش شده، در این جلسه گزارش کمیسیون در مورد ابهامات لایحه ایجاد وزارت بازرگانی بررسی شد. در جلسه ای با حضور شخص علی آبادی وزیر صمت و معاونت حقوقی مجلس ریاست جمهوری و معاونت بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی، نماینده کمیسیون صنایع مجلس، نماینده معاونت حقوقی مجلس و کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس حضور داشتند.

وزیر صلح پس از انتشار نظرات و گزارش کمیسیون اجتماعی دلایل مخالفت خود با ایجاد وزارت تجارت را بیان کرد. به گزارش قدس آنلاین، وزیر صامت گفت: تهاتر ایجاب می کند که از این لایحه استقبال کنم اما به عنوان یک تکلیف شرعی می گویم چهار مولفه تولید، واردات، مصرف و صادرات باید در تعادل باشد. همه علمای اقتصاد می گویند این چهار مولفه باید با هم سیاسی شود. تشکیل وزارت بازرگانی یک اشتباه استراتژیک است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به موضوع امسال تاکید کرد: به نظر من با راه اندازی وزارت بازرگانی سیاست رشد تولید مغفول مانده و تولید آسیب می بیند. قدرت واردکنندگان به حدی است که اکنون سیاست گذار تصور می کند پشتیبانی تولید تا زمانی که این اتفاق نیفتد و با حذف اختیار واردات و صادرات از متولی تولید، این واردات تشدید می شود.

علی آبادی تشکیل وزارت بازرگانی را عامل هرج و مرج اقتصادی دانست و گفت: این لایحه یک لایحه انتزاعی نیست. لایحه تعارض است و قرار است بین چهار مولفه ذکر شده تعارض ایجاد شود. آقای رئیس جمهور به من گفت که به مجلس بروید و نظرات کارشناسی خود را بیان کنید، اما چون رئیس کمیسیون گفت اعتراض نکنید، من در جزئیات دخالت نمی کنم. من نظر شخصی خود را در مورد لایحه گفتم. من به عنوان وزیر در مقابل مجلس پاسخگو هستم و به شما می گویم با تشکیل این وزارتخانه پاسخگوی تولید برای من بسیار بسیار غیرممکن خواهد بود. چرا که نمی توان موضوع ارز را تعیین کرد و مشخص نیست که ارز به چه کسانی واگذار شود و ارز لازم برای تولید چگونه تامین شود.

روزنامه دنیای اختاز با اشاره به این جلسه اشاره کرد که این جلسه در حالی برگزار شد که پیش از این نمایندگان مجلس از اختلاف نظر در دولت بر سر جدایی سکوت گزارش می دادند. خبری که در نهایت منجر به امضای سکوت نامه این لایحه توسط 30 نماینده مجلس شد. در حال حاضر این نامه در کمیسیون اجتماعی است اما به دلیل مخالفت دولت در دستور کار قرار نگرفت و آنطور که ولی اسماعیلی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت، رئیس جمهور از وی درخواست سرعت داد. آغاز روند بررسی لایحه ایجاد وزارت بازرگانی در مجلس به دلیل نیازهای موجود.

حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی شورای اسلامی در گفت و گو با «دنیای اقتصاد» در خصوص مسکوت ماندن نامه در خصوص لایحه تشکیل وزارت بازرگانی گفت: وجود دارد. اختلاف در خصوص تفکیک وزارت صمت در دولت و بخشی از دولت مخالف و بخشی موافق آن است. تشکیل وزارت بازرگانی وحدت رویه ای در خصوص تشکیل وزارت بازرگانی در دولت وجود ندارد سکوت نامه درباره لایحه تشکیل وزارت بازرگانی در کمیسیون اجتماعی است و در آن گنجانده نشده است. دستور کار “شنیده ام که اکثر وزرای دارایی مخالف تفکیک وزارت حریم خصوصی هستند، اما برخی از وزرایی که در این زمینه نیستند اما در دولت رای دارند، موافق این تفکیک هستند.”

این نماینده مجلس با بیان اینکه از سرنوشت لایحه تشکیل وزارت بازرگانی بی اطلاع هستم، گفت: برای مسکوت ماندن ۶ ماه لایحه تشکیل وزارت بازرگانی امضا جمع آوری کردیم و همچنین پیشنهاد حذف شد. فوریت این لایحه است، اما چون این یک لایحه است، موافقت دولت و دولت اجازه نداد این لایحه مسکوت بماند.

حاجی دلیگانی تاکید کرد: دولت با مسکوت ماندن لایحه تاسیس وزارت بازرگانی موافق نیست. بنابراین سرنوشت این لایحه هنوز مشخص نیست.

در حالی که هنوز مشخص نیست سرنوشت این لایحه و ابهامات و ایرادات آن از کجا رقم خورده است، اما صحبت های نمایندگان مختلف مجلس با رسانه ها حاکی از رفع این ابهامات و بازگشت این لایحه به میز است. اکنون گزارش کمیسیون اجتماعی به ریاست مجلس ارسال شده و به نظر می رسد هفته آینده لایحه ایجاد وزارت بازرگانی در دستور کار نمایندگان مجلس قرار گیرد.

منبع: اکوایران

دکمه بازگشت به بالا