• امروز : جمعه, ۷ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 27 December - 2024
2

ورود در ابتدای مسیر صادراتی صنعت خودرو ممنوع است

  • کد خبر : 46783
  • ۰۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۱
ورود در ابتدای مسیر صادراتی صنعت خودرو ممنوع است

اکوایران: خودروسازان ایرانی در تلاش برای ورود به بازارهای صادراتی هستند و حتی در نمایشگاه خودروی مسکو 12 قرارداد همکاری به ارزش یک میلیارد دلار با روسیه امضا کردند. این بازاریابی صادراتی در حالی انجام شده است که خودروسازان کشورمان نتوانسته اند نیاز داخلی کشور را تامین کنند و پس از گذشت 6 دهه همچنان توان تامین نیاز داخلی را ندارند.

اخبار اقتصادی، بیش از 60 سال از عمر صنعت خودروسازی ایران می گذرد. اگرچه انتظار می رفت در 6 دهه گذشته صنعت خودروسازی و قطعات یدکی به بلوغ رسیده و ارزآوری برای کشور داشته باشد. در سال های اخیر صادرات خودرو ایران کاهش یافته و حتی این صنعت نیز نتوانسته رضایت مصرف کنندگان داخلی را جلب کند.

داده های سازمان تجارت جهانی نشان می دهد که کشورهایی مانند چین، ترکیه، تایلند و کره جنوبی طی دو دهه گذشته توانسته اند رشد قابل توجهی در صادرات خودرو به ثبت برسانند و به یکی از 10 منطقه اقتصادی برتر جهان تبدیل شوند . بخش عمده ای از درآمدهای صادراتی صنعت خودرو است. چین که در سال 2000 تنها 30 درصد از صادرات جهانی خودرو را داشت. در سال 2022 به 8 درصد مشارکت رسید. ارزش صادرات خودرو چین در سال جاری به 121 میلیارد دلار رسید و این کشور در این رتبه بندی در رتبه پنجم جهان قرار گرفت. ترکیه که در سال 2000 به همان نسبت چین بود، در سال 2022 با 25 میلیارد دلار صادرات خودرو به رتبه دهم رسید.

کشورمان در سال 1401 حدود 51 میلیون دلار خودرو صادر کرده است، در حالی که صادرات خودرو ترکیه در سال 2022 به 25 میلیارد دلار رسیده است. این فاصله زمانی ثبت شد که ایران در اوایل دهه 90 نزدیک به 500 میلیون دلار خودرو صادر کرد، اما روند صادرات ایران به این ترتیب بوده است. در ده سال گذشته به تدریج ضعیف شده است.

چین در سال های اخیر بیشترین پیشرفت را در صنعت خودروسازی جهانی به ثبت رسانده است. اطلاعات مربوط به ارزش صادرات چین در حوزه محصولات خودرویی نشان می دهد که این کشور با برنامه ریزی بلندمدت برای ایجاد بازار رقابتی و خصوصی سازی توانسته است به توسعه چشمگیری دست یابد و طی هفت سال صادرات خودرو خود را بیش از 10 برابر کند .

آخرین رقم زیان سایپا اعلام شد

030827

با شروع جنگ روسیه و اوکراین و تحریم روسیه توسط کشورهای اروپایی، خودروسازان اروپایی بازار این کشور را رها کردند و خودروسازان ایرانی از این فرصت استفاده کردند و سعی کردند محصولات جدید خود را در این بازارها بفروشند.

گفتنی است در سال 1401 تنها 13 میلیون دلار به روسیه و در سال 1402 به ارزش 66 میلیون دلار خودرو و قطعات به روسیه صادر شد و با وجود حجم کم صادرات ایران خودرو و سایپا در سال های قبل، این دو خودروساز اعلام کردند که طی سه سال آینده 110 هزار خودرو به روسیه صادر خواهیم کرد. انعقاد این قراردادهای صادراتی در حالی اتفاق افتاد که انحصار بازار خودرو و ضعف خودروسازان در تامین نیازهای داخلی باعث شد مردم با طرح های پیش فروش خودروسازان همسو شوند.

تأثیر افزایش نرخ آب و برق بر یک شرکت پتروشیمی

منبع: اکو ایران

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=46783

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.