• امروز : چهارشنبه, ۹ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 30 October - 2024
3

اینترنت ایران ضعیف تر از متوسط ​​جهانی است. ایرانی ها با چه سرعتی فایل ها را دانلود و آپلود می کنند؟

  • کد خبر : 41837
  • ۳۰ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۳
اینترنت ایران ضعیف تر از متوسط ​​جهانی است.  ایرانی ها با چه سرعتی فایل ها را دانلود و آپلود می کنند؟

اکوایران: مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی در گزارشی به بررسی سرعت اینترنت در ایران بر اساس آمار وب‌سایت World Speed ​​Test Index و وضعیت توسعه دولت الکترونیک در کشور پرداخته است.

اخبار اقتصادی، مرکز پژوهش های مجلس به تحلیل وضعیت اینترنت در کشور و مقایسه شاخص های مختلف جهانی در ایران با سایر کشورها پرداخت.

مقایسه سرعت اینترنت ایران با میانگین جهانی

سرعت اینترنت در ایران طبق آمار وب سایت World Speed ​​Test Index در ژانویه 2024، میانگین سرعت دانلود جهانی در پهنای باند موبایل 50.00 مگابایت بر ثانیه و در پهنای باند ثابت 91.93 است. این رقم در ایران 32.77 مگابایت بر ثانیه است. برای پهنای باند تلفن همراه و پهنای باند پهنای باند ثابت 13.58 مگابایت بر ثانیه است.

همچنین میانگین سرعت آپلود جهانی پهنای باند موبایل 11.30 مگابایت بر ثانیه و پهنای باند ثابت 43.40 مگابایت بر ثانیه است که در ایران برای اینترنت همراه 9.50 مگابایت بر ثانیه و برای اینترنت ثابت 3.19 مگابایت بر ثانیه است.

در مقایسه با سایر کشورها، همانطور که در جدول نشان داده شده است، وضعیت ایران در دانلود و آپلود اینترنت و همچنین عقب ماندگی سایر کشورها ضعیف تر و کمتر از میانگین جهانی بوده و با آنها فاصله دارد. در کشورهای ذکر شده در این جدول، سرعت اینترنت در پهنای باند تلفن همراه بیشتر از پهنای باند ثابت است. اما این تفاوت در ایران بیش از دو برابر است.

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش با اشاره به میانگین جهانی و وضعیت ایران نوشت که ایران در شرایط بحرانی قرار ندارد، اما آنچه که داده‌های این گزارش نشان می‌دهد کیفیت پایین اینترنت و قرار گرفتن در پایین‌ترین سطح جهان است. رتبه بندی .

وضعیت دولت الکترونیک در ایران

دولت الکترونیک به عنوان «نوعی از حکومت است که نیازهای شهروندان جامعه اطلاعاتی و حاکمان آن را برای دستیابی به اهداف آن جامعه برآورده می‌کند». بر اساس گزارش 2022 سازمان ملل متحد در مورد «شاخص توسعه دولت الکترونیک» که وضعیت توسعه دولت الکترونیک را در زیرشاخص‌های زیر نشان می‌دهد: خدمات آنلاین، سرمایه انسانی، زیرساخت‌های مخابراتی، مشارکت الکترونیکی، در سال 2022، ایران. رتبه در بین 193 کشور در این شاخص 91 است.

14030430

بر اساس گزارش سال 2022 سازمان ملل متحد در مورد «شاخص توسعه دولت الکترونیک»، ایران در شاخص مشارکت الکترونیکی در بین 193 کشور در رتبه 167 قرار دارد. این شاخص رفع نیاز به مراجعه حضوری برای دریافت خدمات دولتی و امکان دسترسی به آنها از طریق سامانه ها را نشان می دهد.

همچنین گزارش سال 2022 سازمان ملل در مورد «شاخص توسعه دولت الکترونیک» حاکی از آن است که جایگاه ایران در زیرشاخص خدمات آنلاین چه در سطح منطقه و چه در سطح جهانی کمتر از سطح متوسط ​​است. در زیرشاخص‌های مشارکت الکترونیک، چه در سطح منطقه و چه در سطح جهانی، ایران رتبه پایینی را به خود اختصاص داده است.

عهدشکنی از سوی وزیر ارتباطات

در گزارش «شاخص جهانی کیفیت دیجیتال 2022» که توسط شرکت «سور پاشارک» منتشر شده است، دولت الکترونیک یکی از زیرشاخص‌هایی است که ایران در بین 118 کشور جهان در رتبه 79 قرار دارد که رقمی کمتر از جهانی است. میانگین.

بر اساس آمارهای جهانی، ایران در زیرشاخص خدمات آنلاین دولت الکترونیک جایگاه ضعیفی را به ثبت رسانده است. این در حالی است که وزیر ارتباطات در 13 اسفند 1401 اظهار داشت: 100 درصد خدمات دستگاه های اجرایی در سال 1402 به صورت آنلاین انجام می شود.

زارع پور در سخنرانی بهمن ماه 1402 خود در اجلاس وزرای دیجیتال کشورهای عضو در شانگهای اظهار داشت: «دولت ایران 201 خدمت عمومی و 734 خدمت ویژه از حوزه‌های دادگستری و کشاورزی به حوزه‌های آموزشی، بهداشتی و فرهنگی ارائه کرده است. در قالب الکترونیکی”. همچنین بر اساس ماده (104) برنامه هفتم توسعه، هدف کمی در پایان این برنامه در رابطه با شاخص توسعه دولت الکترونیک، رسیدن به رتبه 61 است که با توجه به رتبه 91 در سال 2022، هنوز فاصله زیادی با شاخص توسعه دولت الکترونیک دارد. رسیدن به وضعیت مطلوب

ضعف خدمات دولت الکترونیک نیاز به حضور در فضای مجازی را کاهش می دهد و همچنین با کیفیت و نوع محتوای ارائه شده در فضای مجازی رابطه معکوس دارد.

روند نزولی کیفیت زندگی دیجیتال در ایران

بر اساس گزارش سال 2023 از شاخص کیفیت زندگی دیجیتال که توسط شرکت سور پوشهرک منتشر شده است، ایران در بین 121 کشور جهان در رتبه 95 در شاخص کیفیت زندگی دیجیتال قرار دارد و امتیاز آن 0.34 است. زیرشاخص های مورد نظر در این شاخص عبارتند از: مقرون به صرفه بودن اینترنت، کیفیت اینترنت، زیرساخت اینترنت، دولت الکترونیک و امنیت الکترونیک. جدول زیر امتیاز ایران را در هر یک از پنج زیرشاخص از سال 2020 تا 2023 نشان می دهد.

14030430

بر این اساس رتبه ایران در شاخص کیفیت زندگی دیجیتال جهانی از سال 2020 تا 2023 در حال کاهش بوده است و این وضعیت در تمامی زیرشاخص‌ها قابل مشاهده است که ممکن است منجر به نقض حریم خصوصی و افزایش احساس ناامنی، محدودیت دسترسی، کاهش شود. انباشت داده ها و کاهش جذابیت حضور در فضای مجازی.

اینستاگرام، محبوب ترین شبکه اجتماعی در بین کاربران ایرانی

بر اساس گزارش نظرسنجی ایسپا که در بهمن 1402 منتشر شد، 46.5 درصد ایرانیان از اینستاگرام استفاده می کنند. 35.3 درصد از واتس اپ، 34.6 درصد تلگرام، 25.2 درصد اتا، 24.1 درصد روبیکا و 8.7 درصد بله استفاده می کنند و استفاده از سایر شبکه های پیام رسانی و اجتماعی کمتر از 7 درصد است.

سه مورد اول پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی که اکثر کاربران ایرانی در آن حضور دارند همگی پیام رسان های خارجی و غیر بومی یا شبکه های اجتماعی فیلتر شده در ایران هستند که انگیزه استفاده از فیلتر سوییچ و نصب آن بر روی کاربران ایرانی است. ; به خصوص اینستاگرام که بیشترین استفاده را در بین این کاربران دارد.

منبع اکو ایران

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=41837

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.