ECUARAN: کارشناسان بازار مالی معتقدند که با ورود ماه محرم ، تقاضا در بازارهای ملی کاهش می یابد. اما خطرات سیستماتیک بازارها را تقاضای تقاضا نگه می دارد؟
به گزارش اکویر ، جنگ 12 روزه بین ایران و اسرائیل ، با وجود آتش سوزی زیاد ، موجی از نگرانی در بازارهای داخلی ایجاد کرد. بازار طلا و سکه ها ، به طور سنتی یک پناهگاه امن برای سرمایه گذاران در مواقع بحران ، با شروع درگیری ها وارد مرحله پرش شد و قیمت ها در فاصله کوتاهی رشد قابل توجهی را تجربه کردند. افزایش شدید نگرانی شرکت کنندگان در بازار در مورد پیامدهای اقتصادی جنگ ، وقفه در معاملات پولی و تشدید تحریم ها.
اما آتش سوزی زیاد و پایان درگیری در ماه ژوئیه نقطه عطفی در بازار بود. با کاهش التهاب روانی و سیاسی جنگ ، گرایش روزافزون قیمت ها در بازار طلا و سکه ها نیز متوقف شد و برخی از علائم اصلاح و بازگشت به بازار ظاهر شد. در عین حال ، انتظارات تورم که از طریق جنگ به حداکثر نقطه خود رسیده بود ، به تدریج کاهش یافت. نرخ دلار ، که در ماه های اخیر در هفته های جنگ به بالاترین سطح خود رسیده بود ، با اخبار آتش سوزی کمی تنظیم شد و تعدیل آن بر کاهش فشار در بازار طلا تأثیر داشت.
از طرف دیگر ، پاسخ بانک مرکزی به تحولات سیاسی و اقتصادی اخیر نیز نقش مهمی در تنظیم احساسات بازار داشت. با افزایش عرضه ارز ، تقویت نظارت بر معاملات غیررسمی و تأکید بر سیاستهای کنترل تورم ، دیدگاه کوتاه مدت برای بازار طلا تا حدودی آرام تر شده است. با این حال ، عدم قطعیت های آینده روابط سیاسی ایران با اختیارات جهانی و ادامه محدودیت های بانکی و پولی متغیرهای تأثیرگذار در بازار باقی مانده است.
علاوه بر این ، بررسی رفتار خریداران و فروشندگان در هفته های پس از آتش سوزی نشان می دهد که بخش مهمی از بازار در بازار تخلیه شده است و بسیاری از بازیگران بازار ترجیح داده اند که موقعیت های خرید کوتاه مدت را رها کنند و منتظر باشند تا قیمت ها برای تثبیت و روشن شدن چشم انداز اقتصادی کشور باشد.
طلا و سکه بعد از جنگ
صرف نظر از بحث در مورد جنگ ، تجربه بازارها در سالهای اخیر نشان می دهد که تقاضا در بازارهای مالی با آغاز ماه های محرم و صفر کاهش یافته است. حال ، روند بازار طلا و سکه ها پس از تعطیلات اشورا و تاسووا چیست؟
در مکالمه با اکییت ، بارزو هاغان ، یک متخصص در بازارهای مالی ، توضیح داد: “به طور کلی ، ماه محرم به طور سنتی کاهش می یابد که تقاضا در بازار داخلی کاهش یابد ؛ به ویژه ، تقاضا برای مصرف ، مانند خرید یک هدیه یا استفاده زینتی ، در چنین لحظات دیگر ، در چنین لحظاتی کاهش می یابد. تقاضا برای تقاضای ماههای فعلی و طلایی.
وی ادامه داد: “اما آنچه این روزها بازار را به خود اختصاص داده است نوسانات مبتنی بر عوامل سیاسی و اقتصادی است.” افزایش ناگهانی قیمت ها و رفتار عاطفی بازار به دلیل افزایش خطرات سیاسی ، به ویژه در رابطه با روابط خارجی کشور ، در کوتاه مدت مانع و تحلیل دقیق شده است. در همین حال ، احتمالاً تقاضا به دلیل خطرات سیاسی در این ماه ها تقاضا را افزایش می دهد و ریتم بازار را تغییر می دهد.
“مسئله تعامل یا رویارویی با آژانس بین المللی انرژی اتمی می تواند نقش اساسی داشته باشد.” اگر روند همکاری ادامه یابد و تنش ها کاهش یابد ، می توان انتظار داشت که قیمت ها در جهت نزولی قرار بگیرند و بازار به صلح نسبی برسد. اما اگر تنش ها تشدید شود یا فضای فرسایش فعلی طولانی شود ، تقاضا برای دارایی های ایمن مانند طلا و دلار می تواند دوباره افزایش یابد. به خصوص توسط افرادی که به دنبال حفظ ارزش سرمایه خود هستند.
در پایان ، وی تأکید کرد: “در پایان ، این تحولات مستقیماً به تصمیمات سیاسی و شرایط کلان اقتصادی اقتصاد جهانی بستگی دارد و آنچه در چند روز آینده اتفاق خواهد افتاد.”
در پایان ، باید در نظر گرفت که ، اگرچه تأثیرات روانی و اقتصادی جنگ هنوز هم از رفتار بازرگانان لذت می برد ، نوسانات اخیر نرخ ارز و افزایش مداخلات سیاست ارز باعث شده است تا چشم اندازهای کوتاه مدت بازار فوق طبیعی به فضای ساکت تر باشد.
منبع: اکو ایران