به گزارش اخبار اقتصادی، قیمت دلار طی سه روز چهار کانال افزایش یافت. شنبه وارد کانال 50 هزار تومان، یکشنبه به کانال 51 و 52 و دوشنبه وارد کانال 53 هزار تومان شد.

تاجران ادعا می کنند که اخبار جنگ و مواضع و خط کشی های احزاب در کنار زلزله هرات و بسته شدن تالارهای بازرگانی باعث شده تا با وجود هر مقاومتی، قیمت دلار چهار کانال افزایش یابد. روز دوشنبه برای سومین روز متوالی زلزله در هرات گزارش شد و تالارهای بازرگانی دوباره تعطیل شدند.

قیمت دلار هرات از 52 هزار و 650 تومان آغاز شد و با افزایش قیمت وارد کانال 53 هزار تومان شد و تا خط مقاومتی 53 هزار و 500 تومان پیش رفت، اما نتوانست آن را بشکند. در نهایت بازار ارز هرات بین 53 هزار و 300 تا 400 تومان بسته شد.

دالرهای سلیمانیه و هرات به روال عادی بازگشتند

در معاملات روز دوشنبه، دلار سلیمانیه بالاخره از قیمت دلار هرات پیشی گرفت و بازار به روال عادی خود بازگشت. بازار ارز سلیمانیه با قیمت 52 هزار و 600 تومان آغاز و با قیمت 53 هزار و 570 تومان بسته شد. قیمت درهم به 14800 تومان افزایش یافت. با این قیمت درهم، دلار 54 هزار و 300 تومان برآورد می شود که نشان دهنده تفاوت زیادی با نرخ دلار در بازار است.

قیمت تتر بالاتر از همه بازارها به 54500 تومان رسید و از این نقطه اصلاح شد. قیمت ارز در 30 میلیون و 900 هزار تومان باز شد و تا مرز 32 میلیون تومان بالا رفت و در 31 میلیون و 200 هزار تومان بسته شد. طلای مذاب 11 میلیون تومان تا لبه کانال بالا رفت و از آنجا به حدود 10 میلیون و 500 تا 600 هزار تومان کاهش یافت که رزق آنها بود. حباب طلای مذاب به 800 هزار تومان رسیده بود که پس از کاهش به 400 هزار تومان نزدیک شد.

نشانه اشتیاق زیاد در بازار

پیش از کاهش قیمت طلا و سکه، معامله گران اعلام کردند که اشباع خرید در همه بازارها به حدود 90 درصد رسیده است که نشان می دهد شور و نشاط در بازار حاکم است. آنها معتقد بودند که اشباع عادی بازار باید زیر 70 درصد باشد و خرید بالای 90 درصد اشباع ریسک بالایی دارد. بازار طلا و ارز اولین بازارهایی بودند که شروع به تخلیه اشباع کردند و سپس دلار به تدریج به انتهای کانال 53 هزار تومانی سقوط کرد که در حال زیان است.

نکته نرخ های بالای بازار این بود که خریداران درخواست تعدیل حاشیه در سقف را داشته باشند. مارجین کال وضعیتی است که میزان زیان معاملات از حد مجاز فراتر رفته و اخطاریه ای مبنی بر افزایش مبلغ وثیقه صادر می شود و امکان انحلال وجود دارد.

رسانه های بانک مرکزی روز دوشنبه از عرضه 371 میلیون دلاری تا ساعت 18 یکشنبه در سامانه نیما خبر دادند. طبق آمار بانک مرکزی، این دومین عرضه بزرگ بازار در سال 1402 است. رسانه های نزدیک به دولت از این اقدام به عنوان اقدام به موقع بانک مرکزی برای مدیریت بازار و حفظ آرامش در بازار ارز یاد کردند.

خبرهایی به بازار رسید که واردات شمش طلا از اول آبان ماه معاف است.

موضوع بازار مرکزی روز دوشنبه اخبار مربوط به وضعیت بازار سهام و ارز اسرائیل بود که به بازار ابلاغ شد. بر اساس این خبر، بازار سهام اسرائیل سقوط کرد و ارز این کشور به کمترین میزان خود در 8 سال اخیر در مقایسه با دلار رسیده است. معامله گران گفتند که در اسرائیل نیز نوسانات و سقوط بازار سهام را آزمایش کردند.