پیشرفت ۸۸ درصدی آبرسانی از تلوار به همدان
به گزارش اخبار اقتصادی از همدان؛ رضا اخلاصمند گفت: تامین آب از تلوار در 17 سال گذشته 32 درصد پیشرفت داشته و در دولت سیزدهم به 88 درصد رسیده است. یعنی این پروژه در 17 ماه گذشته با پیشرفت فیزیکی 56 درصدی همراه بوده است.
وی افزود: آبرسانی از تلوار مهمترین پروژه آبرسانی است. همدان کل خط انتقال به طول 148 کیلومتر و کانال 100 درصد تکمیل شده و جاده کمربندی آن نیز تکمیل شده است.
پیشرفت 90 درصدی ایستگاه های پمپاژ آب در خط تلوار به همدان
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان با بیان اینکه سه ایستگاه پمپاژ آب در مسیر خط انتقال آب تالوار – همدان احداث شده است، اظهار داشت: در حال حاضر ایستگاه اول و دوم این خط 90 درصد و ایستگاه سوم این خط پیشرفت کرده است. بیش از 80 درصد تکمیل شده است. .
اخلاص مند ادامه داد: ارتفاع کل ایستگاه های پمپاژ آب ایجاد شده 576 متر است، بنابراین ارتفاع ایستگاه اول و دوم 220 متر و ایستگاه سوم 136 متر است.
وی گفت: پمپ ها و تابلوهای برق در ایستگاه ها نصب شده و فقط یک سری کارهای محوطه سازی باقی مانده است که در صورت تحویل به موقع اعتبارات به طور کامل انجام می شود.
تیتخصیص اعتبار 886 میلیارد تومانی به تالوار تا اواخر دهه 1400
این مقام مسئول مدعی شد در سال 1400 886 میلیارد تومان از 18/1 میلیارد اعتبار تلوار تخصیص و هزینه شده است.
اخلاص مند افزود: برای تکمیل پروژه آبرسانی تالوار در کسری فعلی یک میلیارد و 986 میلیون اعتبار نیاز است که در صورت تزریق پروژه مذکور 100 درصد پیشرفت فیزیکی خواهد داشت.
تصفیه خانه مهاجران 1160 میلیون تومان وام پیش بینی می کند
وی در خصوص وضعیت فعلی تصفیه خانه مهاجران نیز اظهار داشت: برای استفاده از ظرفیت نهایی آب در تصفیه خانه مهاجران نیازمند دستگاه ازن زنی و محوطه سازی هستیم که حدود 1.160 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
این مسئول اذعان داشت: در حال حاضر تصفیه خانه مهاجران بین 900 تا 950 لیتر در ثانیه آب تصفیه می کند و در صورت تزریق اعتبار مورد نظر، امکان استفاده از 1800 لیتر آب در پاییز امسال محقق خواهد شد.
سختی آب تالوار 1000 میلی گرم در لیتر است.
اخلاص مند در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر سختی آب تالوار وارد شده به مدار آب شرب همدان نیز گفت: سختی آب تالوار 1000 میلی گرم در لیتر است که در حد استاندارد سختی آب است. مورد تایید دولت این کشور آزمایشگاه های معتبر
وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: با تزریق آرسنیک و کلرزنی به آب ژاول، آرسنیک موجود در آب تلوار به صفر می رسد، علیرغم اینکه آبی که در حال حاضر به شبکه توزیع استان تحویل می شود، سالم و استاندارد است.
اگر منابع آبی استان معروف شود، برداشت آب از تلوار را کاهش می دهیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان همچنین تاکید کرد: آب تالوار برای همدان هزینه بهره برداری و انتقال بالایی هم از نظر تامین برق و هم از نظر سایر زیرساخت ها دارد، بنابراین اگر منابع آبی موجود برای پاسخگویی به این بین کافی باشد. انتقال منطقه ما کاهش می دهیم
وی افزود: با توجه به جمعیت همدان، تامین آب از تلوار به همدان یک ضرورت اساسی است چرا که منابع آبی استان چند سالی است که رو به کاهش است و سال به سال رودخانه بالادست سد اکباتان که منبع اصلی آب شرب همدان رو به کاهش بوده است.
تامین آب تالوار به کبودراهنگ 600 میلیارد تومان نیاز دارد
اخلاص مند همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص آبرسانی از تلوار به شهرستان کبودراهنگ گفت: مطالعات مجوز ماده 23 این پروژه ادامه دارد و در صورت تایید از محل آب تلوار انجام می شود. خط عرضه با تخصیص 600 میلیارد تومان.
کاهش شدید منابع آب زیرزمینی استان همدان
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان با بیان اینکه از نظر منابع آب سطحی و زیرزمینی منابع آب زیرزمینی غنی در استان همدان نداریم، گفت: از 14 دشت استان، 7 دشت در مطالعه ممنوع است. حوزه. و سفره های آب زیرزمینی در تمامی مناطق استان رو به کاهش بوده و منابع آب زیرزمینی در دشت های استان به شدت کاهش یافته است.
اخلاص مند درباره افت سطح آب های زیرزمینی استان همدان نیز گفت: میانگین افت سطح آب های زیرزمینی نسبت به سال گذشته در استان همدان در دشت همدان بهار به 1.5 متر رسید.
وی افزود: در دشت کبودراهنگ 40 سانتی متر، در دشت روزان – قهاوند 37 سانتی متر و در دشت ملایر بیش از یک متر بارندگی به ثبت رسید.
ذخیره فعلی سد اکباتان 6.5 میلیون متر مکعب است.
این مسئول با اشاره به اینکه امسال سد اکباتان 18 میلیون و 900 هزار مترمکعب گزارش شده است، گفت: ذخیره فعلی سد اکباتان 5.6 میلیون مترمکعب است.
اخلاص مند افزود: خروجی سد اکباتان در سال گذشته 19.6 میلیون مترمکعب بوده که امسال کاهش داشته است. اما با مدیریت مصرف و تامین آب در استان همدان مشکل آبی نداشتیم.
افزایش 25 درصدی بارندگی در همدان نسبت به سال گذشته
وی درباره میانگین بارندگی استان نیز گفت: امسال بارندگی در همدان با 289 میلی متر بارش نسبت به کوتاه مدت 25 درصد افزایش اما نسبت به بلندمدت 16 درصد کاهش داشته است.
اخلاص مند گفت: استان همدان در سه حوضه قرار دارد که 55 درصد آن در فلات مرکزی، 34 درصد بر روی رودخانه سفید رود و 11 درصد در ریو گرانده قرار دارد.
گسترش 600 کیلومتر رودخانه در استان همدان
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان درباره گسترش رودخانه های استان همدان نیز اظهار کرد: در استان ما هزار و 500 کیلومتر رودخانه وجود دارد که تاکنون 600 کیلومتر آن خط کشی و تعریض شده است.
اخلاص مند در خصوص تعریض رودخانه گنجنامه نیز گفت: در صورت اعلام نظر کمیسیون ماده 100 مسیر رودخانه بازگشایی و ساماندهی می شود.
تکمیل 70 درصدی سد خرمرود
وی در خصوص آخرین وضعیت سد خرمرود گفت: سد خرمرود در سال 96 با اعتبار ملی آغاز شد و با هدف تامین آب شرب 55 روستا احداث شد که در حال حاضر 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
این مسئول افزود: تکمیل سد خرمرود 140 میلیارد تومان نیاز دارد.
وی با اشاره به اینکه حجم سد خرمرود 8 میلیون متر مکعب است، گفت: خرمرود یک سد خاکی هسته رسی به طول تاج 710 متر و عرض تاج در بالاترین نقطه به ارتفاع 9 متر است.
اخلاص ماند ادامه داد: در صورت تامین اعتبار مورد نیاز، تا پایان سال از این سد آب برداشت و سال آینده به بهره برداری می رسد.
حجم آب تنظیمی سد گرین 22 میلیون متر مکعب است
این مسئول درباره سد گرین نیز گفت: حجم آب تنظیمی سد گرین 22 میلیون مترمکعب است که 19 میلیون مترمکعب آن برای شرب و مابقی برای تامین زمین زیر سد است.
وی همچنین اذعان داشت: این سد دارای معضلات و درگیری های اجتماعی است که در صورت رفع آن پیمانکار خوبی روی کارهای عمرانی آن کار می کند و با ارسال به موقع اعتبارات سد به خوبی پیش می رود.
اخلاص مند در پایان گفت: ساماندهی سدهای سنتی بالادست سد اکباتان، انتقال آب از دره مرادبک برای تامین آب شرب همدان، مهار طغیان رودخانه عباس آباد از دیگر منابع تامین آب شرب است که در حال حاضر تامین اعتبار نمی شود. اگر از این منابع تامین شود، به زودی برای تامین آب شرب فعالیت خواهیم کرد.
عاریفه سلیمانی فرد/همدان
منبع رکنا