هاشمی: هیچ پلتفرمی از فیلترینگ مستثنی نیست

شورای عالی فضای مجازی با تصویب طرحی چند مرحله ای، اقدامات جدیدی را برای اصلاح فیلترینگ انجام داد. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد: این طرح شامل افتتاح پلتفرم ها، حمایت از تولیدکنندگان محتوا و تشویق پلتفرم های ملی است.

اخبار اقتصادی، ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با یادآوری تصویب طرح چند مرحله ای رفع فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی، از بررسی و نهایی شدن این طرح برای اولین بار در مرکز ملی فضای مجازی خبر داد. . و سپس به شورای عالی فضای مجازی ارائه شد، با اکثریت آرا به تصویب رسید.

هاشمی با اشاره به اینکه فاز اول این طرح شامل «بازگشایی» بود که بلافاصله اجرایی شد، افزود: این طرح شامل مشوق هایی برای تولیدکنندگان محتوا و بسترها است و کار کارشناسی این معاونت در حال نهایی شدن است.

وی تاکید کرد: هیچ بستری از فیلترینگ مستثنی نیست و تصمیمات در این زمینه با توجه به نیاز مردم، جمع بندی و مذاکره اتخاذ می شود.

رئیس جمهور در همین راستا در جلسه اخیر هیات دولت تاکید کرد که ارزیابی های علمی و اجتماعی نشان داده است که اهداف طرح فیلترینگ محقق نشده و مشکلات دیگری ایجاد شده است. وی بر لزوم تسریع در اجرای شورای عالی فضای مجازی و رفع محدودیت ها تاکید کرد.

با حضور سران سه قوه و سایر اعضای شورا، یکصد و چهارمین جلسه شورای عالی فضای مجازی برگزار شد که در آن محدودیت‌های برخی از پلتفرم‌های پرکاربرد خارجی مانند واتس‌اپ و گوگل پلی رفع شد. مورد بحث و بررسی قرار گرفت و اکنون امکان استفاده از این پلتفرم ها بدون نیاز به فیلترشکن وجود دارد.

جزئیات مرحله دوم و سوم طرح فیلترینگ

همزمان با حذف فیلترهای واتس اپ و گوگل پلی اعلام شد که در مرحله دوم طرح فیلترینگ 11 اقدام در نظر گرفته شده است که شامل ارائه یوتیوب از طریق درگاه های حاکمیتی، تصویب لایحه رسیدگی به اخبار جعلی، تسهیل سرمایه گذاری است. تقویت بسترهای ملی و ایجاد اکوسیستم تولید پایدار. محتوا محبوب می شود. علاوه بر این، از جمله برنامه های این مرحله، ممنوعیت استفاده رسمی از دستگاه ها از پلتفرم های خارجی و الزام استفاده از پلت فرم های داخلی است.

بررسی مقررات مربوط به محتوای مجرمانه، اختصاص زیرساخت های پردازش برای پیام رسان های داخلی و مذاکره با پلتفرم های خارجی برای اصلاح نرخ ها از دیگر اقدامات در این مرحله است.

به گزارش ایرنا، در مرحله سوم 9 اقدام از جمله ارتقای کیفیت دسترسی به بسترهای ملی، ارائه خدمات دولتی منحصراً در بسترهای ملی و اعمال سیاست های جدید تعرفه ای برای مشترکان پرمصرف پیش بینی شده است. بازگشایی تلگرام پس از مذاکره نیز در این مرحله به شرط پذیرش شرایط کارگروه ماده ۴ یا ارائه آن از طریق بسترهای داخلی مطرح شده است.

این مراحل با هدف توسعه زیرساخت ها، بهبود کیفیت خدمات داخلی و تعامل مشروط با پلتفرم های خارجی تدوین شده است.

منبع: اکو ایران

دکمه بازگشت به بالا