برای ششمین بار متوالی، این کشور نوردیک در صدر جدول گزارش «شادی جهان» قرار گرفت و بعد از آن دانمارک در رتبه دوم و ایسلند در جایگاه سوم نشست. لیتوانی تنها کشور جدید در بین بیست کشور برتر سال است که از سال ۲۰۱۷ تا کنون بیش از ۳۰ پله صعود کرده است. در این رتبهبندی، اسرائیل، هلند، سوئد، نروژ، سوئیس، لوکزامبورگ و نیوزیلند به ترتیب رتبه چهارم تا دهم را به دست آوردهاند. در رتبه بندی شادی بر اساس میانگین سه ساله ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ ایران در رتبه ۱۰۱ قرار گرفته است.
ایالات متحده در این لیست در جایگاه شانزدهم نشسته، در حالی که کمترین شادی نصیب افغانستان شده است. کشوری که میلیونها نفر در آن پس از کاهش کمکهای خارجی در پی قدرت گرفتن دوباره طالبان در سال ۲۰۲۱، به فقر و گرسنگی کشیده شدهاند. وضعیت لبنان هم به دلیل بحران اقتصادی بدتر شده است.
گزارش امسال حدود ۱۳۷ کشور را مورد بررسی قرار داده است. «جان هلیول»، یکی از نویسندگان این گزارش روز دوشنبه در بیانیهای گفت: «متوسط شادی و رتبهبندی کشورها در طول سه سال کووید۱۹ به طور قابل توجهی ثابت بوده است.»
این گزارش میگوید که میزان فلاکت در سالهای همهگیری «کمی کاهش یافت» و بیشتر مردم کشورها در سراسر جهان در طول این مدت «به طور قابل ملاحظهای انعطاف پذیر» بودهاند.
طبق این گزارش، در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱، کشورهایی که تلاش میکردند انتقال ویروس کرونا را در جامعه متوقف کنند، نرخ مرگ و میر کمتری داشته و به طور کلی رفاه بهتری داشتهاند.
به گفته هلیول «حتی در این سالهای سخت، احساسات مثبت دوبرابر احساسات منفی و حس حمایت اجتماعی مثبت دو برابر قویتر از حس تنهایی بوده است.»
این گزارش با استفاده از شش متغیر سرانه تولید ناخالص داخلی، حمایت اجتماعی، امید به زندگی سالم، آزادی در انتخاب زندگی، سخاوتمندی، ادراک فساد و «ویرانشهری» (dystopia) که معیاری برای کشورهایی که کمترین میزان شادی را دارند، سنجیده شده است.
در این گزارش آمده است که در این کشور کوچک نزدیک قطب شمال با جمعیت حدود ۵.۵ میلیون نفری، رفت و آمدهای کاری معمولا سریع است و افراد وقت آزاد بیشتری دارند تا از زندگی لذت ببرند. براساس این گزارش برخی برای توصیف مردم این کشور از کلمه فنلاندی «سیسو» استفاده میکنند که به معنای قاطعیت، استقامت و عمل منطقی در برابر ناملایمات است.
گزارش «شادی جهانی» نشریه شبکه راهحلهای توسعه پایدار است که توسط دادههای نظرسنجی جهانی موسسه گالوپ به دست آمده است.