روحالله دهقانی فیروزآبادی در در پاسخ به شبهه ممنوعالمصاحبه بودن مدیر رصدخانه مهاجرت ایران گفت: من نمیدانم این ممنوعالمصاحبه شدن را چه کسی انجام داده و چرا چنین موضوعی مطرح شده است، اما باید توجه داشت که رصدخانه مهاجرت ایران، به عنوان یک پژوهشکده تخصصی در حوزه مهاجرت، بر اساس دادهها و اطلاعات آماری، صرفاً نتایج مطالعات و تحقیقات در این حوزه را بیان میکند. باید آگاه بود که نتایج پژوهشی این رصدخانه، در قالب و جایگاه خودش مورد توجه قرار بگیرد و به عنوان یک آمار از یک نهاد دولتی یا حاکمیتی تلقی نشود.
او با تاکید اینکه باید اطلاعات صحیح در حوزه مهاجرت ارائه شود، افزود: رصدخانه مهاجرت ایران یک پژوهشکده ذیل دانشگاه صنعتی شریف است که پژوهشهایی را در حوزه مهاجرت انجام میدهد. گزارشها و نتایج این رصدخانه، در واقع نتایج پژوهشها هستند و خود رصدخانه مهاجرت نیز به خوبی نسبت به ماموریت، نقش و جایگاه خود آگاه است.
دهقانی فیروزآبادی با تاکید بر اینکه این مؤسسه به آمارهای رسمی در خصوص گذرنامهها و مدارک دانشگاهی و ورودیها و خروجیها دسترسی ندارد، ادامه داد: در چنین شرایطی دادههای ارائه شده از سوی این رصدخانه شفاف نیست و همانطور که این رصدخانه اعلام کرده، آمارهای این رصدخانه رسمی نیست.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری با بیان اینکه رئیس این رصدخانه ممنوعالمصاحبه نیست، تصریح کرد: تاکید بر این است که دادههای غلط به مردم ارائه نشود.
او با تاکید بر اینکه پدیده مهاجرت در کشور وجود دارد و قابل کتمان نیست، ادامه داد: وجود این پدیده ناشی از سیاستگذاریها، عدم توجه به زیرساختها و عدم ایجاد منابع جدید است.
دهقانی فیروزآبادی وجود پدیده مهاجرت را مختص ایران نمیداند و اینکه این پدیده در همه کشورها وجود دارد، خاطر نشان کرد: کشوری با ابعاد ایران و نسبت فارغالتحصیلان مهندسی نسبت به کل جمعیت، موجب شده تا شرکتهای زیادی ایجاد شوند که برخی از آنها موفق و برخی دیگر ناموفق بودهاند.
او اضافه کرد: از سوی دیگر کشورهایی مانند ترکیه مشوقها و امتیازات خوبی برای جذب این شرکتها و استارتاپ ها تعریف کرده و برخی از استارتآپها برای بهرهمندی از این تسهیلات از کشور مهاجرت کردند، ولی این مهاجرت به معنی قهر آنها از کشور نیست و ما با بسیاری از این شرکتها همکاری داریم.
پیش از این برخی رسانهها اعلام کرده بودند که رئیس رصدخانه مهاجرت ایران ممنوعالمصاحبه شده است.