وی گفت: امروزه بحث علمی در مورد هوش مصنوعی در کشور مطرح است و فارغ التحصیلان توانمندی وجود دارد، اما مشکل توسعه هوش مصنوعی این است که زیرساخت های هوش مصنوعی بسیار ضعیف است و اگر زیرساخت ها فراهم شود، شرکت ها ایجاد خواهند شد و رشد خواهند کرد.

حسینی تصریح کرد: البته باید زیرساخت ها در سمت تقاضا شکل بگیرد و زیرساخت های مقررات و قوانین ایجاد شود. دو موضوع زیرساخت مهم وجود دارد: یکی زیرساخت داده و همچنین مسائل کلان داده بسیار مهم هستند زیرا فناوری های هوش مصنوعی در درجه اول بر اساس داده ها هستند. در بحث داده ها، قانون دوام فعلی است که سال گذشته تصویب شد و بر اساس آن دستگاه ها داده ها را به اشتراک می گذارند.

دبیر ستاد هوش مصنوعی و رباتیک تصریح کرد: ستاد ما ستاد توسعه علم و فناوری است. بحث سیاست ها و قوانین مربوط به شورای عالی انقلاب فرهنگی است. دستیار علمی می تواند شرکت ها را برای ورود به این اکوسیستم تشویق کند. یکی از شعبات ستاد اکوسیستم دیتا است و شعبه دیگر راه اندازی زیرساخت های فناوری اطلاعاتی است که در کشور وجود دارد که باید برای مدل های بزرگتر مانند چت GPT ایجاد شود. زیرساخت دیگری که در کشور وجود ندارد، زیرساخت فناوری اطلاعات است که بسترهایی را به عنوان خدمات در اختیار شرکت قرار می دهد.

وی تصریح کرد: بحث توسعه علم و فناوری است که یکی از وظایف اصلی ستاد است. مدل های موقت در مقیاس بزرگ اساس چت GPT هستند. یک بحثی که ما داریم فناوری های نوظهور و مدل های بزرگ است و بحث دیگر بر شرکت های بزرگ و صنایع بزرگ متمرکز است. هوش مصنوعی نقش مهمی در بحث اتوماسیون صنعتی دارد. این یک بحث جدی است که این نام ها توسط هوش مصنوعی در دنیای زباله یا دقت بالا جدا شده اند. یکی دیگر از زمینه های بحث، فناوری های پردازش پیشرفته است. یعنی پردازش هوش مصنوعی در گوشی و دوربین بسیار مهم است.

دبیر ستاد توسعه فناوری هوش مصنوعی و رباتیک گفت: انسان ها باید در فرآیند تصمیم گیری هوش مصنوعی قرار گیرند و سیستمی ایجاد شود تا به درصدی اطمینان مدل هوش مصنوعی دست یابد.

وی افزود: وضعیت ایران در حوزه هوش مصنوعی در حوزه علم و دانش خوب است اما در حوزه فناوری هوش مصنوعی رتبه خوبی نداریم. مهم ترین مسئله این است که زیرساخت ها باید توسعه یابد. سه چهار مرجع در زمینه هوش مصنوعی داریم از جمله Tortoise Media، Oxford Inedex، AI Index Report که ایران در این رتبه بندی نبود.

وی گفت: سندی در ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال تنظیم شد و در چند جای مختلف این سند مطرح شده است. پیش نویسی در معاونت علمی قبل از ستاد هوش مصنوعی در ستاد اقتصاد دیجیتال تهیه شد. سندی در پژوهشکده فاوا و همراه اول در حال تهیه بود.

دبیر ستاد توسعه فناوری های هوش مصنوعی و رباتیک تصریح کرد: هوش مصنوعی یک فناوری فراگیر است و محدود به فضای مجازی نیست و یک فناوری مخل است. آن را به یک سند کامل و کلی تبدیل کنید که کل منطقه را در بر می گیرد. در سند ملی هوش مصنوعی همه قوا دخیل هستند، می توانیم از دستیار هوشمند قضات در قوه قضائیه استفاده کنیم.

وی همچنین گفت: طرح مطالعاتی آغاز شده و بخشی از سند بررسی اسناد قبلی است و بحث مهم وضعیت فعلی کشور و راهکارهای برون رفت از این وضعیت است. در بحث هوش مصنوعی در مقاله هوش مصنوعی از هوش مصنوعی چه می خواهیم؟ به عنوان مثال ما در رابطه با آب و محیط زیست مشکلاتی داریم و در سند هوش مصنوعی باید اهداف کلیدی انتخاب شود و توسعه هوش مصنوعی در این راستا باشد.