عکس فوق که بخشی از آرشیو عکاسی نیروهای نظامی فنلاند است، خودرویی را نشان میدهد که در امتداد جاده حرکت میکند؛ جایی در چند کیلومتری مرز اتحاد جماهیر شوروی. نکتهی جالب و البته عجیب این عکس، ردیفی از درختان کاج است که معلق بهنظر میرسند.
عکس درختان معلق را هنرمند فنلاندی بهنام اسوالد هدنستروم در سال ۱۹۴۱ گرفت؛ زمانی که کشورش تلاش میکرد در جنگ جهانی دوم، از خود دربرابر روسیه محافظت کند. یک سال قبل از ثبت این عکس، فنلاند موافقت کرده بود در کنار آلمان نازی بجنگد.
هدنستروم، تحت فرماندهی آلمانیها میجنگید و با دیدن درختان شناور، تصمیم گرفت عکسی از آنها ثبت کند.
براساس اعلام اطلس ابسکورا، درختان شناور بههیچوجه فوتوشاپ نشدهاند و درواقع نوعی استتار هستند که فنلاند در طول جنگ جهانی دوم برای پنهانسازی جادهها از آن استفاده میکرد.
سردرگم کردن دشمن با درخت
پتاپیکسل مینویسد تقریباً ۷۵ درصد از فنلاند با درخت پوشیده شده است و این کشور تصمیم گرفت از منابع طبیعی خود بهعنوان روشی برای استتار و دفاع در جنگ جهانی دوم بهره ببرد.
سرهنگ پتری جوکو، مورخ نظامی به اطلس ابسکورا میگوید: «فنلاندیها بودجهی زیادی برای استفاده از روشهای استتار مصنوعی نداشتند و بنابراین از درختان، برگها و شاخههای آنها برای گیجکردن دشمن بهره گرفتند.»
هدنستروم در توضیحی خود برای عکس درختان معلق مینویسد: «فنلاندیها، جادهی راته را که حدود ۱۰ کیلومتری روسیه قرار دارد، با کاجهای آویزان در هوا استتار کردند زیرا درست در مرز بین دو کشور، برج دیدهبانیای وجود دارد که روسها آن را ساختهاند.»
درختان کاج از کابلهایی که به تیرکهای سمت راست جاده متصل بودند، آویزان شدند. درختان بهصورت استراتژیک در آنجا نصب شده بودند تا جلوی دید برج دیدهبانی روسی را بگیرند.
بههرحال، با مشاهدهی این منظره از سطح زمین، درختان بهطرز عجیبی معلق بهنظر میرسند. بهدلیل زاویهی عکس هدنستروم، کابلهای ردیف اول درختان دیده نمیشوند.
در طول جنگ جهانی دوم، از درختان برای استتار تانک و توپخانههای سنگین نیز استفاده میکردند. علاوهبراین از ورقههای سفید برای پنهانسازی وسایل نقلیه در برف بهره میبردند.