• امروز : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
4

شکستن تب خرید مواد شیمیایی

  • کد خبر : 32626
  • ۰۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۸
شکستن تب خرید مواد شیمیایی

حلقه محصولات شیمیایی در بازار فیزیکی بورس کالای ایران با رکود نسبی به استقبال زمستان رفت. کاهش سهمیه خرید در هفته پایانی ماه و تداوم عرضه باعث کاهش رونق این بازار شد. با این حال، بخش مواد شیمیایی همچنان با بیش از 100 درصد رقابت در برخی محصولات مانند اسید نیتریک مواجه بود.

اخبار اقتصادی، رونق معاملات فیزیکی مواد شیمیایی در بازار فیزیکی بورس کالای ایران در هفته پایانی آذرماه کاهش یافت. بخشی از این کاهش تب خرید مربوط به رعایت سهمیه خرید واحدهای تولیدی در هفته های گذشته بوده است. با این حال، این انگشتر با رقابت قابل توجهی از 100 تا 300 درصد در برخی از گروه های محصول خاص مواجه بود.

57 درصد از پیشنهادات فروخته شد

طی هفته پایانی پاییز امسال منتهی به پنج شنبه 9 آذرماه، 49 هزار و 654 تن انواع مواد شیمیایی در رینگ فیزیکی بورس کالای ایران فروخته شد. برای این محصول تقاضای 35 هزار تنی ثبت شد که در نهایت منجر به فروش 28 هزار و 322 تنی محصولات شیمیایی در این بازار شد. به این ترتیب طی هفته پایانی پاییز امسال 57 درصد از عرضه محصولات شیمیایی در رینگ فیزیکی معامله شد که در مقایسه با حجم معاملات هفته های گذشته قابل عرضه نبود.

در حالی که در هفته پایانی آذرماه 28 هزار تن انواع مواد شیمیایی در رینگ فیزیکی بورس کالای ایران مورد معامله قرار گرفت و میانگین حجم فروش هفتگی این محصول در دوره سالانه حدود 32 هزار تن بوده است. به این ترتیب در واقع این انگشتر با افول تب خرید مواجه شد. البته با توجه به سهمیه خرید واحدهای صنعتی، بخشی از این کاهش حجم معاملات ناشی از کاهش سهمیه خرید هفتگی در پایان ماه است. اما در عین حال تغییر نرخ ارز در بازار داخلی با کاهش انتظارات تورمی، به کاهش تمایل به خرید در بین متقاضیان رینگ مواد اولیه کشور دامن زده است.

رکورد 117 درصد مهارت در حلقه اسید نیتریک

بررسی داده های معاملات رینگ شیمیایی از بازار فیزیکی بورس کالای ایران در هفته گذشته منتهی به پنج شنبه 9 آذر حاکی از آن است که اکثر معاملات در محدوده قیمت پایه بدون رقابت یا با رقابت محدود انجام شده است. با این حال، اسید نیتریک در این حلقه یک استثنا بود. برتری محسوس تقاضا بر عرضه باعث شد تا اسید نیتریک طی هفته پایانی آذرماه با رقابت قیمتی 58 تا 117 درصدی به فروش برسد. عدم تعادل در زنجیره تولید محصولات مختلف و کاهش دوره ای تولید به دلایلی مانند بازنگری واحدهای پتروشیمی یا کمبود خوراک، انگیزه رقابت شدید قیمتی را در متقاضیان ایجاد می کند. در این شرایط شکاف 31 درصدی نرخ حواله در بازار ارز به عنوان نرخ مبادله ای برای تعیین قیمت پایه با نرخ ارز در بازار آزاد نیز پشتوانه موثری از این رقابت شدید قیمتی است.

منبع اکو ایران

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=32626

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.