سکه گرمی پیش افتاد؛ سکه امامی جاماند/ حرکت صعودی و آرام در بازار طلا و ارز

اکوایران: دلار در این هفته به آرامی پیشروی کرد ولی در نهایت سقف ۷۰ هزار تومانی را شکست. با خبر عرضه تمام سکه در مرکز مبادله در این هفته، حباب سکه امامی کاهش یافت و بازدهی آن کمتر از دلار شد‌

بازار ارز در این هفته افزایشی اما محتاط بود، چرا که شکست و کانال ۷۰ هزار تومانی و تثبیت بالای آن نزدیک یک ماه زمان برده است دلار تهران در سیزدهم آبان سقف ۷۰ هزار تومان را لمس کرد ولی نتوانست در محدوده جدید پیشروی کند، عرضه ربع سکه ضرب ۱۴۰۳، خبر مذاکره ایران با تروییکای اروپا در ژنو، برقراری آتش‌بس در لبنان،اعلام قیمت ارز در سامانه تجاری ارز، عرضه ‌سکه ضرب ۱۴۰۳ و رونق بورس و اخبار خوب بورسی عواملی بود که مانع پیشروی دلار در کانال هفتاد هزار تومان تا هفته جاری شد . دلار تهران از سیزدهم آبان هر بار که به محدوده مقاومتی برخورد کرده بود کف اصلاحی خود را بالا آورده بود تا اینکه در این هفته سقف دلار شکست. دلار تهران در این هفته تا کانال ۷۱ هزار تومان رشد کرد و در نهایت در محدوده ۷۱ هزار و ۸۰۰ تومان قرار گرفت.

در اولین روز معاملاتی این هفته حباب تتر منفی شد ولی حباب درهم به بالای هزار تومان رسید. در ادامه در رو یکشنبه و دوشنبه بازار درهم به خاطر تعطیلات روز ملی امارات تعطیل شد ولی حباب تتر رشد کرد و در روز دوشنبه بیشترین سطح ماهانه را لمس کرد ، در روز چهارشنبه میانگین حباب درهم و تتر در کانال ۵۰۰ تومانی قرار گرفت وبا توجه به تعطیلی دو روزه بازار باید دید شنبه بازار ارز چه تصمیمی میگیرد ولی آنچه مسلم است برای بازگشت آرامش و توقف و افزایش در بازار ارز توقف حباب درهم و‌تتر لازم است.

بازدهی سکه کمتر از دلار شد

در هفته جاری بازار ارز و طلا تماماً سبزپوش بود و قیمت‌ها در بازار ارز و طلابا اهرم رشد دلار بالا رفتند، قیمت دلار تهران در این هفته ۲.۶ درصد بالا رفت و درهم هم رشد ۲.۸۱ درصدی داشته است بررسی اکوایران نشان می‌دهد که حباب درهم از چهارشنبه هفته گذشته پایین‌تر از ۵۰۰ تومان قرار نگرفته است.

IMG_20241206_111405_160

اونس جهانی طلا در این هفته نوسان چندانی نداشت ولی قیمت اقلام طلا و سکه در این هفته افزایش پیدا کرد، سکه گرمی بیشترین افزایش هفتگی در بازار ارز و طلا را با رشد ۳.۷۹ درصدی به ثبت رساند، بازدهی سکه امامی ولی در این هفته کمتر از رشد دلار بود و افزایش ۱.۳ درصدی را ثبت کرد که علت رشد کمتر سکه نسبت به دلار، کاهش حباب آن است. در این هفته خبر عرضه تمام سکه ضرب ۱۴۰۳ باعث کاهش حباب سکه امامی شد. حباب سکه امامی در محدوده ۱۶.۵ درصدی قرار دارد و حباب طلای آب شده هم ۱.۵ درصد کاهش پیدا کرده است.

چشم‌انداز بازارها

آنچه مشخص است در هفته بعد حباب درهم و تتر می‌تواند بر جهت‌گیری قیمتی بازار ارز و طلا موثر باشد و در صورتی که حباب تتر و درهم کاهش محسوس و پایداری را ثبت کند در محدوده مقاومتی که بازار ارز پیش رو دارد احتمال تعدیل بازار ارز افزایش پیدا میکند، در حال حاضر ایجاد سامانه تجاری ارز، عرضه اقلام سکه، بهبود بازار سرمایه و احتمال مذاکرات میان ایران و اروپا عواملی هستند که جریان ورودی نقدینگی به بازار ارز را محدود می‌کنند در نقطه مقابل تنش‌های منطقه‌ای و درصد حباب‌ها در بازارها و احتمال افزایش قیمت بنزین از عوامل فزاینده قیمت هستند.

روابط عمومی بانک مرکزی چهارشنبه شب گفت: بانک مرکزی از اواخر سال جاری انواع قطعات سکه طلای بهار آزادی با تاریخ سال ۱۴۰۴ را از طریق حراج های سکه مرکز مبادله ارز و طلای ایران عرضه می‌کند.

تا به حال معتبرترین سکه‌ها در بازار ارز سکه های امامی ضرب سال ۸۶ بوده است که بانک‌های کارگزار  برای معاملات گواهی‌های سکه در بورس ، این نوع سکه را صحت سنجی کرده و گواهی صادر می‌کردند حال باید دید سکه های جدید بانک مرکزی می‌تواند از نظر اعتبار در چشم معامله گران خود را تا کجا بالا بکشد و ایا می‌تواند از نظر اعتباری در چشم معامله گران، با سکه‌های ضرب ۸۶ رقابت کند با خیر؟

 

منبع: اکو ایران

دکمه بازگشت به بالا