• امروز : چهارشنبه, ۵ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 25 December - 2024
5

سرنوشت سپرده های مردم پس از انحلال بانک ها چگونه خواهد بود؟

  • کد خبر : 27772
  • ۱۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۴
سرنوشت سپرده های مردم پس از انحلال بانک ها چگونه خواهد بود؟

انحلال واحدهای مالی و اعتباری در راستای سیاست ها بانک مرکزی اتفاق می افتد آنها معتقدند رویکردهای نادرست و نادرست که باعث ناهماهنگی صورت های مالی این موسسات شده است، دلیل این تصمیم سخت اما ضروری است. البته فشار تسهیلات اجباری دولت و مجلس به اندازه اجرای سیاست های زیانباری مانند کارآفرینی و ایجاد پول برای مشارکت در پروژه هایی مانند ساخت املاک بزرگ تجاری در آلودگی این نهادها دخیل است. با ویروس «ناترازی» در اوایل سال جاری، بانک مرکزی تصمیم گرفت به بانک ها و وام دهندگان 6 ماه فرصت دهد تا صورت های مالی ناهماهنگ را اصلاح کنند. این دوره در شهریور به پایان رسید و موسسه اعتباری توسعه به عنوان اولین قربانی منحل شد. این روند ممکن است ادامه یابد و حتی یک یا دو بانک را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین بهتر است بدانیم تکلیف سپرده های مردم در بانک هایی که انحلال می شوند چه می شود.

ادغام یا انحلال؛ سرنوشت بانک های بی سود

ممکن است یک بانک و دو موسسه اعتباری به سرنوشت موسسه توسعه دچار شوند و کسب و کار آنها منحل شود. همه چیز به بررسی صورت های مالی بستگی دارد. هفت یا هشت بانک و مؤسسه اعتباری کاملاً از خطر نارضایتی آگاه هستند، اما وضعیت برخی از آنها قابل بازیافت شناخته شده است. یعنی برنامه توانبخشی به آنها پیشنهاد شده و حداکثر دو سال فرصت دارند تا وضعیت خود را اصلاح کنند.

در برنامه هفتم توسعه فرصتی برای ساماندهی بانک‌های قابل فعال‌سازی و انحلال بانک‌های غیرقابل احیا در نظر گرفته شده است و به بانک مرکزی اجازه داده شد تا با ایجاد شرکت مدیریت دارایی، روند انحلال بانک‌ها را از نظر سازوکار قانونی تسهیل کند.

طبق قانون، بانک ها و موسسات اعتباری زیان ده ابتدا باید روند خود را اصلاح کنند و انحلال آخرین گزینه است. قبل از فشردن دکمه انحلال، می‌توانید به ادغام بانک‌ها و مؤسسات اعتباری نیز فکر کنید، که قبلاً چندین بار تلاش شده و همه تجربیات موفقی بوده‌اند. چند سال پیش بیش از پنج بانک و موسسه مالی و اعتباری از جمله بانک انصار، قوامین، بانک حکمت ایرانیان، بانک مهراختاز و موسسه اعتباری کوتسار که وضعیت مشابهی داشتند، در بانک سپه ادغام شدند. تعداد دفاتر بانک سپه تا سال 1397 بالغ بر 1703 دفتر بود که پس از اتمام مراحل این تعداد به 3136 دفتر رسید. از نظر تعداد شعب، بانک ملی با مجموع 2672 شعبه در رتبه دوم بانک های ایرانی قرار دارد.

بانک های در حال انحلال؛ اخبار و شایعات گسترده

انحلال بانک سرمایه و انحلال موسسه اعتباری کاسپین و نور به عنوان شایعه مطرح شده است. زمزمه هایی مبنی بر انحلال بانک آینده و انحلال مؤسسه ملل نیز شنیده می شود، اما برخلاف گمانه زنی ها و آنچه که به صورت غیررسمی منتشر می شود، بانک مرکزی هنوز تصمیم قطعی در مورد انحلال این بانک و یا هیچ تصمیمی نگرفته است. موسسه دیگر. . علاوه بر موسسه توسعه.

موسسه اعتباری نور در سال 1397 دارای 336 شعبه بوده که تا پایان سال گذشته 25 درصد آنها تعطیل و به 251 شعبه کاهش یافته است. موسسه اعتباری کاسپین در سال 1397 دارای 120 شعبه در سراسر کشور بود که تا پایان سال 1402 تنها دو شعبه باقی مانده بود. موسسه توسعه تقریباً در یک روند مشابه منحل شد. آنها در سال 1998 47 شعبه داشتند که تا پایان سال 1402 به دو شعبه کاهش یافت.

انحلال بانک سرمایه و بانک آینده احتمالاً برای افکار عمومی اهمیت بیشتری دارد، زیرا این بانک به ترتیب 144 و 276 شعبه دارد و نسبت به آمار چهار سال قبل حتی 25 شعبه به تعداد آنها اضافه شده است. همزمان با شدت گرفتن شایعات بازار، بانک سرمایه طی بیانیه های رسمی اعلام کرد که برای برون رفت از شرایط فعلی، طرحی را برای فعال سازی مجدد با نظارت بانک مرکزی تهیه کرده است. رئیس کل بانک مرکزی نیز در توییتر خود به انحلال بانک آینده واکنش نشان داد: بانک مرکزی سیاست اصلاحات اساسی در بانک آینده را دنبال می کند و برنامه ای برای انحلال این بانک وجود ندارد.

شایعه انحلال بانک ها و موسسات را باید نادیده گرفت چرا که قبل از اعلام رسمی انحلال موسسه توسعه، شایعاتی مبنی بر انحلال بانک توسعه تعاون به گوش می رسید، اما پس از آن مشخص شد که شباهت این نام بین بانک تعاون توسعه بانک و موسسه توسعه به شکل گیری این شایعه دامن زدند. بانک مرکزی همچنین گمانه زنی رسانه ها و کانال های تلگرامی درباره نام بانک ها و موسسات اعتباری در آستانه انحلال را غیررسمی توصیف کرد و گفت: در حال حاضر در حال بررسی وضعیت دو موسسه و یک بانک و تصمیم گیری برای انحلال آنها است. فقط در صورتی صادر می شود که پرونده شما قابل حل نباشد. بنابراین قطعاً نمی توان در مورد انحلال یا ادغام آن اظهار نظر کرد.

سرنوشت سپرده های مردمی در بانک های منحل شده

انحلال موسسه فومنتو از این نظر اهمیت داشت که به عنوان اولین موسسه بانکداری خصوصی پس از انقلاب شناخته می شد. اساسنامه آن به 24 شهریور 1376 برمی گردد، اما تا سال 1381 با نام موسسه اعتباری توسعه صنعت ساختمان فعالیت می کرد. موسسه توسعه در اوج فعالیت خود حتی 300 شعبه در سراسر کشور داشت اما بانک مرکزی در 18 اردیبهشت ماه سال جاری رسما آن را منحل کرد.

انحلال موسسه توسعه پس از رعایت تشریفات قانونی و تشریفات ویژه انجام شد. فعالیت موسسه توسعه از سال 1397 به این سمت محدود شده است. در تاریخ 23 اسفندماه، مشتریان موسسه اعتباری توسعه پیامکی دریافت کردند مبنی بر بستن حساب و برداشت موجودی در مهلت تعیین شده پس از تصمیم پول و شورای اعتبار این موسسه را منحل کند.

موسسه توسعه با تک تک مشتریان و سپرده گذاران تماس گرفت تا از روند بسته شدن یا انتقال حساب به آنها اطلاع دهد. همچنین کارکنان موسسه توسعه ماخیر پس از دریافت سه ماه حقوق و مزایای مستمر اجازه توقف کار یا جذب مجدد در شبکه بانکی تحت نظارت بانک مرکزی را داشتند. تسویه حساب این افراد از طریق پرداخت یک ماه حقوق و مزایای مستمر انجام شد. موسسه اعتباری توسعه در آن سال همچنان 20 شعبه داشت.

انحلال دو موسسه اعتباری و یک بانک خصوصی هنوز قطعی نیست و در صورت اتخاذ چنین تصمیمی شاهد همان مراحل و تشریفات قانونی خواهیم بود. همانند سال 1395 در صورتی که دارایی مؤسسه یا بانک ناکافی باشد یا به سرعت قابل انحلال نباشد، صندوق ضمانت سپرده بانک مرکزی وارد عمل شده و پرداخت بدهی سپرده گذاران را بر عهده می گیرد. دلیل استفاده از منابع بانک مرکزی در جریان انحلال موسسات این است که موسسات همزمان شروع به جمع آوری نمی کنند. یعنی مالکیت دارند ولی همان روز شارژ نمی شوند و باید مراحلی را طی کنند. بدهی های مربوط به دوره 1396 نیز از محل فروش همان ملک به بانک مرکزی برگشت داده شد.

فرارو

منبع رکنا

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=27772

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.