«سامانه اقتصاد دیجیتال» به زودی اعلام می شود: 20 درصد خدمات دولتی تا پایان سال هوشمند می شود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تمرکز ویژه دولت بر توسعه اقتصاد دیجیتال و بهبود خدمات خبر داد. ستار هاشمی با اشاره به اقدامات کارگروه اقتصاد دیجیتال، هدف گذاری 20 درصدی خدمات دولتی را به صورت کاملا هوشمند تا پایان سال اعلام کرد.
اخبار اقتصادی، ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که به عنوان یکی از اعضای کمیسیون اطلاعاتی دولت تمرکز ویژه ای بر کارگروه اقتصاد دیجیتال دارد.
وی خاطرنشان کرد: این کارگروه با اختیارات ویژه وظیفه تسهیل فرآیندهای مربوط به استارت آپ ها و هوشمندسازی کشور را بر عهده دارد.
هاشمی سامانه اقتصاد دیجیتال را یکی از مهم ترین فعالیت های این کارگروه معرفی کرد و گفت: سازوکارها و شاخص های این سامانه تدوین شده و به زودی در دستور کار دولت قرار می گیرد و همچنین شاخص هایی برای ارزیابی میزان مشارکت تعریف شده است. اقتصاد دیجیتال به تولید ناخالص داخلی
وی با اشاره به گزارش ارائه شده از سوی وزارت ارتباطات در جلسه هیات دولت، افزود: در این گزارش وضعیت پنجره واحد خدمات دولت هوشمند و تعداد کاربران فعال آن را توضیح دادم. همچنین سطح همکاری سازمان ها و وزارتخانه ها را با این فروشگاه واحد و برنامه ریزی های لازم برای گسترش ارتباط آنها بالا بردم.
به گزارش مهر، وزیر ارتباطات در ادامه تاکید کرد: هدف ما این است که تا پایان سال ۲۰ درصد خدمات دولت به صورت هوشمند و بدون دخالت انسان ارائه شود. به این معنی که فرآیند ارائه خدمات از ثبت درخواست تا دریافت سرویس، کاملا الکترونیکی است.
هاشمی با اشاره به پیشرفت دستگاه ها در اتصال به فروشگاه هوشمند دولت گفت: برخی از دستگاه ها به هدف 20 درصدی اتصال رسیده اند اما برخی دیگر همچنان از این میزان عقب هستند و در جلسه هیئت دولت گزارشی ارائه شد. در مورد وضعیت این دستگاه ها ارائه شد و مقرر شد ظرف یک یا دو ماه سازوکارهای تکمیلی برای بهبود این وضعیت در دولت بررسی شود.
بهبود انرژی و اینترنت در شهرها؛ برنامه جدید وزارت ارتباطات
وزیر ارتباطات از تکمیل طرحهای مصرف هوشمند انرژی و ارائه آن به رئیسجمهور خبر داد و اعلام کرد دسترسی به مدار ژئواستاتیک باعث تسهیل ارتباط در مناطق صعب العبور میشود.
اقتصاد دیجیتال به عنوان یکی از موضوعات کلیدی برنامه هفتم توسعه انتخاب شده است. بر اساس این برنامه، سهم اقتصاد دیجیتال باید از 7.9 درصد به 15 درصد برسد.
اقتصاد دیجیتال اولین بار در سال 1995 وارد ادبیات اقتصادی شد، اما اجماع در مفهوم و ابعاد آن تا سال 2017 به تعویق افتاد. در این سال تعریف عملیاتی ارائه شده توسط باخت و هیکس و سازمان های بین المللی مانند گروه G20 به عنوان مرجع پذیرفته شد. UNCTAD و کشورهای عضو OECD از این تعریف استفاده کردند. برخی از این موسسات نیز با افزودن عناصر جدید، این مفهوم را گسترش داده و به «جامعه دیجیتال» تعمیم دادند.
این اقتصاد مبتنی بر فناوری های دیجیتال، ارتباطات، تجارت الکترونیک و تبادل اطلاعات را محور اصلی فعالیت های اقتصادی قرار می دهد. از جمله مزایای این پیشرفت ها می توان به ایجاد فرصت های جدید برای شرکت ها، بهبود دسترسی به محصولات و کاهش هزینه ها اشاره کرد.
منبع: اکو ایران