برنامه هفتم توسعه جذب 15 میلیون گردشگر را پیشبینی کرده است. اما آیا زیرساختهای گردشگری کشور برای تحقق چنین هدفی آماده است؟
اخبار اقتصادی، امروز وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در نشست صبحانه کاری اتاق ایران اشاره کرد که زیرساختهای حوزه گردشگری برای تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه مناسبت نیست و باید زمینه ورود گردشگران به کشور فراهم شود.
یکی از بزرگترین موانع جذب گردشگر به ایران، مسئله ایرانهراسی است. به گفته سیدرضا صالحی امیری تبلیغات منفی علیه کشور، تصویری نادرست از ایران در ذهن گردشگران ایجاد کرده است. هرچند ارزیابیها نشان میدهد ۸۵ درصد گردشگران پس از بازگشت از ایران، دیدگاه مثبتی نسبت به کشور پیدا میکنند، با این حال این تبلیغات در ورود گردشگران به کشور اثرگذار است. از سوی دیگر نبود زیرساختهای مورد نیاز برای گردشگری نیز در تحقق برنامه هفتم اثرگذار است.
صالحی امیری ادامه داد: در حال حاضر ۱۴۳۰ هتل در کشور ثبت شده است، اما بسیاری از آنها از نظر کیفیت و تعداد اتاقها، استانداردهای لازم برای جذب گردشگر را ندارند. از سوی دیگر، برنامه هفتم توسعه هدفگذاری افزایش تعداد هتلها به ۱۹۰۰ واحد را دنبال میکند که نیازمند سرمایهگذاری کلانی است و تامین این میزان سرمایه هم نیازمند همت بخش خصوصی است و باید اعتماد سرمایهگذاران را به این بخش جلب کرد.
به گفته وزیر میراث فرهنگی، علاوه بر موارد ذکر شده ظرفیت پایین صنعت هوایی در کنار جادهای نیز تحقق این هدف را زیر سایه برده است. برای توسعه صنعت گردشگری، به ظرفیتهای هواپیمایی بیشتر و فعالیت شرکتهای هواپیمایی خارجی در ایران نیاز داریم؛ چراکه با ۱۳۰ فروند هواپیما موجود در کشور با میانگین سنی بالا، نمی توان پاسخگوی ۱۵ میلیون گردشگر بود.
در این نشست، فعالان بخش خصوصی به کاهش قابل توجه ورود گردشگران سلامت در برخی استانها اشاره کردند.