• امروز : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 26 November - 2024
0

اصلاح قانون تجارت الکترونیک در دستورکار/ فیلترینگ، عامل نابودی ۳۳۰ هزار کسب‌وکار ایرانی

  • کد خبر : 46682
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۵
اصلاح قانون تجارت الکترونیک در دستورکار/ فیلترینگ، عامل نابودی ۳۳۰ هزار کسب‌وکار ایرانی

رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران با انتقاد از فیلترینگ و وضعیت نامطلوب اینترنت در کشور گفت که ۳۳۰ هزار کسب‌وکار به دلیل فیلترینگ از بین رفته‌اند.

اخبار اقتصادی، حجت میرزایی، رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی ایران، در نشستی با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، فیلترینگ را مسئله‌ای دانست که زندگی و کسب‌وکار مردم را مختل کرده است.

او گفت: «۳۳۰ هزار کسب‌وکار به دلیل فیلترینگ از بین رفته‌اند و بخش بزرگی از فعالیت‌های اقتصادی دیگر نیز به اینترنت وابسته است. به‌عنوان مثال، در شیراز که یکی از قطب‌های گردشگری ایران است، حتی استفاده از مسیریاب در بسیاری از مناطق ممکن نیست.»

میرزایی تأکید کرد که فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) می‌تواند شکاف‌های توسعه‌ای را پر کند و به‌عنوان ابزاری برای رفع جاماندگی تاریخی در توسعه کشور عمل کند. او افزود: «بدون بهبود وضعیت اینترنت، توسعه مناطق مختلف غیرممکن است. اما مناطقی که درگیر مشکلات توسعه‌ای هستند، کمتر می‌توانند از این فناوری بهره‌مند شوند.»

او همچنین از تدوین پیش‌نویس اصلاحی قانون تجارت الکترونیک خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این پیش‌نویس به‌عنوان لایحه به مجلس ارسال شود. علاوه بر این، به گفته میرزایی، سندی درباره توسعه هوش مصنوعی با همکاری دانشگاه صنعتی شریف آماده شده است که می‌تواند در بهبود عملکرد کسب‌وکارها مؤثر باشد.

هوش مصنوعی می‌تواند ناترازی انرژی در کشور را برطرف کند

رضایی، عضو کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی ایران، نیز به وضعیت نامطلوب سرمایه‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی در کشور اشاره کرد و گفت: «سرمایه‌گذاری در این حوزه در ایران رقم قابل قبولی نیست، در حالی که کشورهای منطقه مانند امارات و عربستان سرمایه‌گذاری‌های بزرگی انجام داده‌اند. برای افزایش تولید ناخالص داخلی، باید در حوزه‌هایی مانند هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کنیم.»

او معتقد است هوش مصنوعی می‌تواند ناترازی انرژی در کشور را برطرف کند و به توسعه صنعت انرژی کمک کند. همچنین ایران به گفته او، ۸ برابر میانگین جهانی کارشناس هوش مصنوعی دارد که از این ظرفیت به‌خوبی استفاده نمی‌شود.

چالش مجوزها و نیاز به بسترسازی

بنا به گزارش مهر، حمیدرضا واشقانی فراهانی، نایب‌رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق ایران، نیز بر لزوم رفع موانع برای فعالان بخش فناوری تأکید کرد. او گفت: «نسل جوان که اغلب در بخش خصوصی فعالیت می‌کنند، باید حمایت شوند؛ اما مشکلاتی مانند سهمیه‌بندی و تعدد مجوزها مانع توسعه است و پیشنهاد می‌کنیم تمام مجوزهای لازم برای فعالیت در حوزه فاوا به وزارت ارتباطات واگذار و متمرکز شود.»

او همچنین با انتقاد از فیلترینگ افزود: «تا زمانی که موضوع فیلترینگ حل نشود، نمی‌توان انتظار توسعه در این حوزه را داشت.»

منبع: اکو ایران

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=46682

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.