استرس می تواند منجر به التهاب، اسپاسم عضلانی و تنش در کمر شما شود. کمردرد یکی از شایع ترین بیماری های پزشکی است که میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. اما آیا میدانستید که به غیر از محرکهای فیزیکی (مانند کشیدن عضله یا مشکلات دیسک)، کمردرد میتواند ناشی از استرس باشد یا بدتر شود؟
کمردرد و استرس رابطه پیچیده ای دارند که می تواند در هر دو طرف جریان داشته باشد.
رابطه استرس و کمردرد چیست؟
EvidenceTrusted Source نشان می دهد که استرس مزمن می تواند منجر به درد مزمن شود و بالعکس. برای بسیاری از افراد، این شامل کمردرد نیز می شود. طبق یک مطالعه در سال ۲۰۲۱، استرس مزمن در نهایت منجر به اختلال عملکرد کورتیزول و همچنین مشکلاتی در پاسخ التهابی بدن می شود.
مشکلات کورتیزول و التهاب منجر به استرس اکسیداتیو، آسیب رادیکالهای آزاد، آسیب سلولی یا پیری و تخریب بافت میشود که همگی میتوانند منجر به درد مزمن شوند.
علاوه بر این، تحقیقات نشان داده است که استرس تأثیر مستقیمی بر پردازش درد دارد. به طور کلی، استرس را می توان از راه های مختلفی با کمردرد مرتبط کرد:
کمردرد ناشی از استرس چه حسی دارد؟
کمردرد ناشی از استرس از فردی به فرد دیگر متفاوت است و بسته به محل آن ممکن است متفاوت ظاهر شود. کمردرد اغلب با یک درد مبهم یا تیز، سفتی یا اسپاسم عضلانی مشخص میشود و ممکن است به پاها یا باسن نیز سرایت کند. در مقابل، کمردرد ممکن است باعث سوزش یا احساس سفتی یا فشار بین تیغه های شانه شود. در برخی موارد، کمردرد می تواند باعث درد در بازوها یا قفسه سینه نیز شود.
چگونه بفهمیم کمردرد ناشی از استرس است؟
تعیین اینکه آیا کمردرد به طور خاص ناشی از استرس است یا خیر، می تواند چالش برانگیز باشد زیرا کمر درد می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. با این حال، در اینجا چند نشانه وجود دارد که ممکن است نشان دهد کمردرد شما مرتبط با استرس است:
مدت زمان کمردرد ناشی از استرس ممکن است بسته به عوامل مختلفی متفاوت باشد. در برخی موارد، ممکن است طی چند روز یا چند هفته خود به خود از بین برود. با این حال، اگر استرس زمینه ای برطرف نشود، درد ممکن است با گذشت زمان ادامه یابد یا بدتر شود. برخی تحقیقات نشان می دهد که استرس می تواند وجود کمردرد را در آینده پیش بینی کند.
چگونه کمردرد ناشی از استرس را تسکین می دهید؟
چندین کار وجود دارد که می توانید برای کاهش کمردرد ناشی از استرس انجام دهید، از جمله:
نکاتی برای کاهش استرس
در اینجا چند نکته برای کاهش استرس آورده شده است:
استرس و کمردرد دو شرایط به هم پیوسته هستند که می توانند کیفیت زندگی شما را به میزان قابل توجهی تحت تاثیر قرار دهند. ورزش منظم، کشش و وضعیت بدنی خوب می تواند به کاهش کمردرد کمک کند، در حالی که تکنیک های مدیریت استرس مانند مدیتیشن و تنفس عمیق می تواند به کاهش سطح استرس کمک کند. اگر با کمردرد ناشی از استرس زندگی می کنید، از یک متخصص مراقبت های بهداشتی مانند یک فیزیوتراپ یا یک مشاور کمک بگیرید، که می تواند راهنمایی و پشتیبانی ارزشمندی را در مدیریت این مسائل ارائه دهد.