اگر قصد دارید در بازارهای مالی فعالیت کنید، بدون شک باید با نهادهای مهمی که تصمیمات آنها میتواند روی شرایط بازار تاثیرگذار باشد، آشنا شوید که یکی از مهمترین آنها فدرال رزرو است. به همین دلیل باید در مورد وظایف و اعضای این سازمان، اطلاعات جامعی داشت تا بتوان به بهترین شکل ممکن سناریوهایی احتمالی را مشخص کرد. اگر به شناخت بیشتر Federal Reserve علاقهمند هستید، به شما توصیه میکنیم در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
فدرال رزرو
فدرال رزرو یا همان بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا که سال 1913 به دستوره گنگره تاسیس شد، اصلیترین نهاد مالی این کشور است که بهطور مستقل فعالیت میکند. وظیفه اصلی Federal Reserve اتخاذ تصمیماتی است که سلامت اقتصاد را تضمین کند. از نظر ساختاری این سازمان از سه بخش مجزا تشکیل شده است.
- هیئت حکام
- 12 بانک
- کمیته آزاد فدرال
یکی از مهمترین نکاتی که موجب شده این نهاد مالی قدرت زیادی داشته باشد، استقلال آن است. توجه داشته باشید که اعضای فد از طرف رئیس جمهور آمریکا انتخاب میشوند و باید مورد تایید اعضای سنا قرار گیرند؛ اما این آژانس از دستورات رئیس دولت پیروی نمیکند و به او پاسخگو نیست. وظیفه نظارت بر فعالیتهای این سازمان به عهده کنگره است؛ به همین دلیل احتمال فساد سیستماتیک به حداقل میرسد. مسئول فدرال رزرو سوگند خورده که منافع اقتصادی کشور آمریکا را در اولویت قرار دهد. در نتیجه ممکن است تصمیمات اتخاذ شده از سوی این شخص در تضاد با منافع رئیس جمهور و اعضای کنگره باشد.
تاریخچه شکلگیری فدرال رزرو
دلیل اصلی بهوجود آمدن این نهاد، بحران مالی بزرگی بود که شرایط را برای مردم کشور آمریکا به شدت سخت کرد. بیش از یک قرن از تاسیس فد میگذرد. درست زمانی که قرن بیستم به بدترین شکل ممکن برای ایالات متحده آغاز شد. مردم به دلیل بحران بهوجود آمده، پساندازهای خود را از بانکها خارج میکردند و به همین دلیل تعدادی از آنها ورشکسته شدند. این حوادث موجب شد تا سناتورهای آمریکایی تصمیم بگیرند در سال 1913، قانونی در مورد ایجاد بانک مرکزی وضع کنند که در حال حاضر بسیاری از افراد آن را با نام Federal Reserve میشناسند.
این نهاد وظیفه داشت تا بازار را به شکلی مدیریت کند که از ورشکستگی بانکها جلوگیری کند و با اتخاذ تصمیمات بهموقع، موجب تقویت اقتصاد و حفظ سلامت آن شود.
معرفی اعضای شورای حکام
شورای حکام فدرال رزرو نهاد اصلی است که از هفت عضو تشکیل شده که همه آنها توسط رئیس جمهور معرفی میشوند. حداکثر دوره حضور افراد در این سمت 14 سال است و وظیفه حفاظت از منافع کشاورزی، صنعتی، مالی و تجاری را برعهده دارند. برای اینکه بتوان از عملکرد و فعالیتهای انجام شده توسط اعضا مطلع شد، این شورا حداقل دو بار در طول یک سال به کنگره رفته و توضیحاتی در مورد فعالیتهای انجام شده ارائه میدهند. در حال حاضر افراد زیر این گروه بهعنوان مسئول، مشغول به فعالیت هستند.
- جرمی پاول، رئیس هیئت مدیره
- فیلیپ جفرسون، نایب رئیس
- مایل بار، معاون نظارت بر فعالیت
- میشل بومن، عضو عادی
- لیسا کوک، عضو عادی
- آدریانا کوگلر، عضو عادی
- کریس والر، عضو عادی
بانکهای فدرال رزرو
جالب است بدانید که سیستم مالی آمریکا تقریبا غیرمتمرکز است. این نهاد از 12 بانک منطقهای تشکیل شده است. هر کدام از موسسات گفتهشده رئیس مستقل و هیئت مدیره خود را دارند. کار اصلی آنها اجرای تصمیماتی است که در شورای حکام فد گرفته میشود. علاوهبر این، آنها مسئول نظارت بر عملکرد بانکها و موسسات مالی در مناطق تحت پوشش خود نیز هستند. از دیگر وظایف آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وامدهی به موسسات
- نگهداری حساب خزانهداری
- تسویه و پردازش چکها
- عرضه اسکناس و سکه
- جمعآوری دلارهای پاره، تقلبی و مخدوش
بررسی وظایف این نهاد مالی
از آنجایی که تصمیمات فدرال رزرو بهطور مستقیم بر اقتصاد آمریکا و سایر کشورهای جهان اثرگذار است، بهتر است با وظایف این نهاد آشنا شوید. کلیه فعالیتهای این آژانس در راستای دو هدف اصلی، یعنی کنترل تورم و کاهش نرخ بیکاری انجام میشود.
تعیین نرخ بهره
یکی از قدرتمندترین ابزاری که در اختیار اعضای این آژانس قرار دارد، نرخ بهره است. آنها میتوانند با ایجاد تغییرات در این پارامتر موجب رونق و رکود بازار شوند که عاملی تاثیرگذار بر کنترل نرخ تورم است. موسسات تحت نظارت این آژانس وظیفه دارند میزان مشخصی از سرمایه را بهعنوان ذخیره نگهداری کنند. درصورتیکه نقدینگی کافی را در اختیار نداشته باشند، باید آن را از طریق دریافت وام تامین کنند. تمام مبالغ دریافت شده با نرخ بهرهای که فد مشخص کرده، بازپرداخت میشود.
یکی از اصلیترین کارهایی که فد انجام میدهد، افزایش نرخ بهره در زمان رونق اقتصادی است تا به کمک آن از ایجاد تورم در بازارها جلوگیری کند. عکس این قضیه نیز صادق است؛ یعنی هنگامی که علائم رکود مشاهده شود، این میزان را کاهش میدهد.
قانونگذاری و نظارت
فدرال رزرو وظیفه دیگری نیز دارد و آن تنظیم قانون برای عملکرد بهتر سیستم بانکی است. همچنین آنها وظیفه دارند تا با نظارت خود از اجرای دقیق دستورالعملها اطمینان حاصل کنند. تمام 12 بانکی که زیر مجموعه این آژانس هستند، بهطور مستمر توسط اعضای شورای حکام بررسی شده تا تخلفی در آنها صورت نگیرد و اعضا از عملکرد صحیح آنها در دوران رکود اقتصادی مطمئن شود.
ارائه خدمات
از دیگر وظایف این نهاد میتوان به ایجاد سیستمی یکپارچه برای ارائه خدماتی پرداخت اشاره کرد. این کار باید به شکلی ایمن، کارآمد و پایدار انجام شود تا مشکلی برای اقتصاد ایالات متحده بهوجود نیاید. برخی از اقدامات آنها عبارت هستند از:
- عرضه ارز کاغذی به میزان کافی در بازار
- تسویه چکها
- پردازش و نظارت بر پرداختهای الکترونیکی
- سادهسازی انجام تراکنشهای بزرگ در شبکه بانکی
جمعبندی
بدون شک فدرال رزرو قدرتمندترین نهاد مالی دنیاست که میتواند با ایجاد تغییرات در سیاستهای خود، اقتصاد دنیا را تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل در این مقاله بخشهای اصلی آن را معرفی کرده و اطلاعاتی در مورد وظایف هر کدام از آنها در اختیار شما قرار دادیم. به شما توصیه میکنیم اگر قصد دارید در بازارهای مالی فعالیت کنید، قسمتهای مختلف این مطلب را با دقت مطالعه کنید تا متوجه قدرت فد و تاثیر تصمیمات آن بر اقتصاد جهان شوید.