• امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
7

10 عاملی که اقتصاد را وارد منطقه رکود کرد

  • کد خبر : 33736
  • ۲۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۲
10 عاملی که اقتصاد را وارد منطقه رکود کرد

اکوایران: ارزیابی جامع کل اقتصاد و بخش صنعت حاکی از تضعیف فعالیت‌های اقتصادی در نهمین ماه سال جاری است، به طوری که شاخص مدیران خرید (PMI) طی دوره زمانی مذکور به پایین‌ترین سطح خود در 11 ماه اخیر رسیده است. در حال بررسی بود و در این شرایط زنگ تشدید رکود و کندی تولید را به صدا در می آوردیم.

اخبار اقتصادی؛ بر اساس بررسی‌های انجام شده، عدد به‌دست‌آمده برای شاخص مدیران خرید کل اقتصاد در آذرماه 49.88 بوده و این عدد برای شرکت‌های حوزه صنعت 48.61 بوده که به معنای ورود اقتصاد به منطقه رکود و انقباض است. . . . فعالان اقتصادی، تعداد سفارش‌های جدید مشتریان را یکی از مؤثرترین مؤلفه‌های این شاخص می‌دانند و معتقدند از جمله مؤلفه‌های اصلی این شاخص، مولفه‌ای است که در ماه دوم نسبت به سایر مؤلفه‌ها بیشترین کاهش را داشته است و با با این شرایط، شما موفق به کاهش عدد شاخص شده اید.

به گزارش شاخص مدیران خرید اقتصادی آذر، این سوال مطرح می شود که چه عواملی باعث کاهش شاخص کل اقتصادی شده و عدد به دست آمده برای این شاخص را در محدوده 50 قرار داده است.در فرآیند استخراج شاخص خرید مدیران خرید اگر عدد شاخص بیشتر از 50 باشد، نشان دهنده حرکت اقتصاد به سمت توسعه است. اما اگر این رقم کمتر از 50 باشد به این معنی است که اقتصاد در مسیر انقباض و رکود قرار گرفته است.

10 چالش شرکت های اقتصادی

فعالان اقتصادی با توجه به آمار به دست آمده در کل بخش صنعت و صنعت به 10 چالش شرکت های اقتصادی اشاره می کنند و معتقدند این عوامل باعث شده تا شاهد بازگشت اقتصاد به مرز رونق و رکود باشیم.

در همین راستا فعالان اقتصادی خاطرنشان می‌کنند که در ماه‌های اخیر اکثر تولیدکنندگان با مشکل طولانی شدن روند تخصیص ارز و مجوز مواجه بوده‌اند که این امر باعث کمبود مواد اولیه و در نتیجه کمبود تولید و به‌طورکلی کاهش یافته است. نتیجه، تعدیل نیروی کار

تامین نشدن مواد اولیه مورد نیاز شرکت های پتروشیمی از دیگر مشکلاتی است که به گفته فعالان اقتصادی باعث افت تولید در بسیاری از صنایع شده است. این گزارش به این نکته اشاره می‌کند که پتروشیمی‌ها مواد اولیه مورد نیاز شرکت‌ها را تامین نمی‌کنند، بنابراین صنایع مرتبط مجبورند با حداقل ظرفیت و ظرفیت تولید خود فعالیت کنند.

یکی دیگر از مشکلاتی که فعالان اقتصادی به آن اشاره می کنند مربوط به بوروکراسی اداری زیاد و وضع قوانین لحظه ای در وزارت اقتصاد و وزارت امنیت و گمرک است، مشکلی که گریبانگیر شرکت های تولیدی شده است.

از سوی دیگر، با توجه به کاهش شدید قدرت خرید و فروش داخلی و با توجه به اینکه قوانین تعهدات مبادله ای نیز منجر به کاهش صادرات شده است، لازم است قوانین تعهدات مبادله ای بخش خصوصی برای توسعه صادرات بازنگری شود. از شرکت ها

شاید یکی از مشکلاتی که اکنون بتوان به آن اشاره کرد، رکود شدید تقاضا در بازار باشد.

اما علاوه بر مشکلات ذکر شده، نقدینگی پایین شرکت ها قدرت خرید مشتریان را به شدت کاهش داده است، این در شرایطی است که مواد اولیه وارد می شود و تخصیص ارز وجود ندارد، از سوی دیگر کمبود بانک. تسهیلات سرمایه در گردش به بدتر شدن شرایط رکود کمک کرده است: بسیاری از خطوط تولید بسته هستند.

عدم پرداخت مطالبات و معوقات توسط بخش دولتی و نیمه دولتی و نیز برگشت چک مشتریان بخش خصوصی از دیگر مشکلاتی است که شرکت ها را از کمبود شدید نقدینگی برای تامین مواد اولیه متحمل شده است.

علاوه بر این، بسیاری از شرکت ها با مشکل کمبود نیروی کار مواجه هستند و با توجه به شرایط اقتصادی-اجتماعی موجود، منابع انسانی تمایلی به فعالیت در تولید ندارند.

به این مشکلات ترخیص نشدن مواد اولیه و قطعات یدکی توسط گمرک اضافه شده است که باعث کمبود جدی مواد اولیه شده است و از سوی دیگر مشکلات مربوط به تردد دریایی مشکلاتی که باعث گرانی برخی از مواد اولیه شده است. و زمان بر است.

اما آنچه در میان مشکلات فعالان اقتصادی جالب توجه است، واردات محصولات سرامیکی از چین است، مشکلی که بر برخی از شرکت های فعال در صنعت کانی های غیرفلزی تاثیر منفی گذاشته است.

منبع اکو ایران

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=33736

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.