نخستین نشست خبری مشترک سخنگوی اقتصادی دولت امروز با حضور داود منظور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه و سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی و سخنگوی اقتصادی دولت برگزار شد.
اخبار اقتصادی، اولین نشست خبری مشترک سخنگوی اقتصادی دولت با حضور داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه و سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی و سخنگوی اقتصادی دولت برگزار شد.
طبق اعلام وزیر اقتصاد و دارایی، از این پس جلسات سخنگوی اقتصادی به صورت مشترک با اعضای کابینه اقتصادی دولت برگزار می شود. دلیل این امر دسترسی حداکثری رسانه ها به اعضای اقتصادی دولت است.
در ابتدای این جلسه، ع.حسن خاندوزی وزیر اقتصاد وی به آخرین تحولات بودجه 1403، رویکردهای دولت در حوزه مالیه عمومی، نوسانات نرخ ارز، آخرین وضعیت نظام مودیان، اقدامات دولت در حوزه تولید و کاهش نرخ مالیات بر تولید اشاره کرد. . واحدها
2 رویکرد دولت به امور مالی عمومی
-
دولت سیزدهم دو رویکرد مهم در حوزه مالیه عمومی را سرلوحه کار خود قرار داده بود. رویکرد اول با هدف شفافیت و انضباط در درآمدها و هزینههای دولت و شرکتهای دولتی از طریق اجرای واحد خزانهداری بود. حساب و پرداخت به ذینفع نهایی.
-
در بخش دوم، هدف دولت افزایش قابل توجه نسبت درآمدهای پایدار حاصل از بودجه عمومی است. در سه سال گذشته نسبت درآمدهای پایدار که شامل مجموع درآمدهای غیرنفتی و وامها میشود، در سال 1402 به 52 درصد افزایش یافت و انتظار دارم در سال 1403 به 60 درصد نزدیک شویم.
نوسانات نرخ ارز به نفع دولت ها نیست
-
دلیل تاخیر در نهایی شدن قانون بودجه سال 1403، اعمال آیین نامه شورای اسلامی برای بررسی دو شورای بودجه است.
-
اما این تاخیر ربطی به نوسانات اخیر بازار ندارد. متأسفانه این رویکرد تسلیم شدن دولت در برابر افزایش قیمت ارز به دلیل تأمین بودجه خود، رویکرد اشتباهی است.
-
دولت قیمت نفت خود را به نرخ ارزی که در بودجه مشخص شده تعیین می کند و قیمت های دیگر به نفع دولت نیست.
-
علاوه بر آن، ملاحظات سیاسی دولت ها و نیز ملاحظات اجتماعی، دولت ها را به سمت ثبات بازارها سوق می دهد.
کاهش نرخ مالیات واحدهای تولیدی در بودجه 1403
-
امسال برای سومین سال متوالی شاهد کاهش نرخ مالیات بر واحدهای تولیدی هستیم، بنابراین در سال 1400 شاهد کاهش 5 درصدی، در سال 1401 کاهش 7 درصدی و در سال جاری، شاهد کاهش 5 درصدی خواهیم بود.
-
دولت تا پایان مهرماه امسال برای کاهش فشار بر نقدینگی شرکت ها و واردکنندگان کالاهای اساسی، به جای دریافت نقدی مالیات و عوارض، در نظر دارد ضمانت نامه های بانکی، اسناد خزانه و پاداش بازی را جایگزین کند.
آخرین وضعیت نظام مودیان; صدور بیش از 1.5 میلیارد فاکتور
-
بر اساس آخرین اطلاعات تا 6 فروردین 137000 مشتری به سامانه متصل شده و در مجموع بیش از 1.5 میلیارد فاکتور صادر شده است.
-
حدود 58 درصد از این صورتحساب ها توسط شرکت های مورد اعتماد و 42 درصد دیگر مستقیماً توسط خود مؤدیان صادر شده است. به دلیل اینکه امسال اولین سال اجرای قانون است، دولت مبنایی برای جریمه مودیان غیرقابل ورود به سامانه ندارد، اما قطعا از ابزارهای تشویقی خود استفاده خواهد کرد.
ارائه گزارش از اقدامات دولت در خصوص بهره وری
-
در قانون بودجه سال 1403 در محور تولید کالاهای دولتی ارقامی برای فروش سهام و تولید در نظر گرفته شده و 60 مورد از وظایف بودجه سال 1403 برای واگذاری و 60 مورد از وظایف تولید و تولید در نظر گرفته شده است. قانون بودجه واگذاری دارایی های مازاد دولت را تصویب کرد و 130 میلیارد تومان نیز از محل واگذاری سهام شرکت های دولتی برای رد دیون به تامین اجتماعی تعلق می گیرد.
-
در قسمت رد دیون مستمری بازنشستگی نیز مانند سال های گذشته این اتفاق می افتد و مراحل قانونی اولیه خود را طی می کند که باید اقدامات انتقالی به تامین اجتماعی مشخص شود. همچنین با توجه به اینکه اکثر سهام قابل واگذاری در سال های اخیر واگذار شده اند، تعداد انگشت شماری از سهام شرکت های دولتی هستند که ظرفیت انجام تعهد 60 میلیارد تومانی امسال را دارند.
-
از نظر بهره وری دو خط کارکردی داریم از جمله گردش حساب خزانه یعنی نقل و انتقال نقدی اموال مازاد دولت که عدد قابل توجهی نیست. اما سطح دوم به جبران داراییهای مازاد دستگاههای دولتی در استانهای مختلف با پیمانکاران پروژههای عمرانی دولتی اشاره دارد که املاک آنها شناسایی و تصویب مازاد آنها توسط شورای عالی تولید صادر شده است پیمانکاران برای تکمیل پروژه ساختمانی.
-
ما منتظریم قسمت 60 میلیارد تومانی تخصیص بودجه از این طریق انجام شود. گزارش مفصلی ارائه خواهیم کرد که کدام اموال متعلق به کدام وزارتخانه، در کدام استان و چه مبلغی به کدام پیمانکار اختصاص داده شده است.
در ادامه این جلسه داود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه وی همچنین به بحث پرداخت یارانه ها، ابلاغ قانون برنامه هفتم توسعه به دولت و تغییرات ایجاد شده در حوزه های مختلف بودجه 1403 پرداخت و در این خصوص توضیحاتی ارائه کرد.
پرداخت 750 میلیارد تومان یارانه مستقیم به مردم
-
هزینه پرداخت یارانه نقدی که بخش بزرگی از جامعه دریافت می کند. 330 در سال وجود دارد.
-
به افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی کمک هزینه معیشت پرداخت می شود و در این قالب ماهیانه 5 همات پرداخت می شود. همچنین در سال گذشته میزان دریافتی کمیته امداد و بهزیستی 40 درصد و امسال 30 درصد افزایش خواهد داشت.
-
هدف کاتالوگ این است که مردم نوسانات قیمت 11 کالای مصرفی عمده را احساس نکنند و این کالاها با 7 رقم اعشار با قیمت 1401 تخصیص داده می شوند.
-
200 همات برای خرید تضمینی گندم و آرد و نان یارانه ای در نظر گرفته شده است.
-
همچنین پیش بینی می شود تنها 85 درصد یارانه دارو پرداخت شود. از نظر نهاده ها نیز امسال 6 درصد یارانه کود و بذر تامین می شود.
-
همچنین یارانه نهاده های وارداتی آرد سویا و ذرت مصرفی دام با ارز ترجیحی 28 هزار و 500 تومان اعطا می شود در حالی که نرخ مبادله ای مرکز مبادلات 40 هزار تومان است.
قانون برنامه هفتم توسعه به زودی رسما به دولت ابلاغ می شود
-
مجلس سال گذشته پس از ارائه این لایحه از سوی دولت، قانون برنامه هفتم را به تصویب رساند و برخی از اختلافات بین شورای نگهبان و مجلس تشخیص، شورای عالی نظارت و شورای اسلامی همچنان پابرجا بود که اکثر آنها تا پایان سال جاری برطرف شد. سال حل شد
-
من معتقدم تا چند روز آینده بخش کوچک باقیمانده نهایی خواهد شد و قانون برنامه پنج ساله توسعه را از ابتدای امسال دریافت و رسماً شروع خواهیم کرد.
-
تغییر محور در قانون برنامه هفتم به دلیل پیشرفت و رشد اقتصادی در 5 سال آینده است
مهمترین تغییرات بودجه 1403; افزایش اعتبارات برای بخش های بهداشت، فرهنگ، جوانان و ورزش.
-
بررسی قسمت دوم به سرعت در مجلس انجام شد و کمیسیون های مجلس در هفته جاری تشکیل جلسه دادند و امروز کمیسیون تلفیق بودجه تشکیل می شود و امروز و فردا در این کمیسیون تشریفات نهایی می شود و مراحل کار در این کمیسیون تکمیل می شود. سالن دادگاه، از جمله اطلاع رسانی. بخش دوم بودجه خواهد بود.
-
یکی از مطالبات مهم مردم، اعتبارات بهتر و بیشتر برای حوزه فرهنگ، جوانان و ورزش است که با توجه به رشد 45 درصدی اعتبارات این بخش، در بودجه امسال به دقت لحاظ شده است. اگرچه رشد بودجه دولت تنها 23 درصد بوده و به دلیل اهمیت این بخش، توجه بیشتری شده و تنها بخش ورزش از 8 به 16 درصد رشد داشته که دو برابر شده است.
-
در بخش سلامت شاهد پیشرفت های مهمی هستیم به گونه ای که اعتبارات این بخش با افزایش 30 درصدی به 409 واحد رسیده است، به ویژه در سال جاری 25 هزار نیروی جدید پزشکی و 1800 نفر هیات علمی جدید استخدام خواهند شد. در دانشگاه های علوم پزشکی 4 میلیارد تومان برای تکمیل کادر پزشکی و دانشگاه ها اختصاص یافته است. همچنین 3500 تومان در بودجه برای تغذیه پرسنل بهداشتی در نظر گرفته شده است.
-
دستیاران تخصصی در حوزه پزشکی با مشکل مواجه شده اند به همین دلیل امسال 3 منبع همت اختصاص یافته است. منابع بخش تحقیقات را از بخش درمان جدا کرده ایم و 4 تلاش برای خرید استراتژیک بهداشت و درمان از بخش خصوصی اختصاص داده شده است.
نگاهی به بودجه 1403 برای مراکز علمی و پروژه های با فناوری پیشرفته
-
در حوزه دانشگاه ها، اعتبارات آموزش عالی بیش از بودجه عمومی رشد داشته است و دانشگاه های سطح بالا 40 درصد، دانشگاه های متوسط رشد 30 درصدی در اعتبارات و به طور خاص در محدوده ما خواهند داشت. علم و فناوری برای مرزها دانش فناورانه، به ویژه میکروالکترونیک و هوش. به صورت مصنوعی خط اعتباری به مبلغ 7 همات ارائه کرده ایم.
-
استخدام 70 هزار معلم در آموزش و پرورش همچنین در حوزه زیرساختی نیز شاهد افتتاح پروژه های زیادی خواهیم بود که در چند سال اخیر شروع شده و اعتبارات آنها در دو سال گذشته تقویت شده و تا پایان سال از آنها بهره برداری خواهیم کرد.
-
در این سند ضمیمه فردا برنامه های تکمیل ساخت و ساز در سال جاری را منتشر خواهیم کرد و در سندی دیگر برنامه هایی را که بخش خصوصی در سال جاری در بخش تولیدی فعالیت می کند و در حوزه صنعت، معدن و نیروگاه متمرکز است را گزارش می دهیم. برقی ضمیمه کردن
-
امسال باید 670 اقدام سرمایه گذاری توسط شرکت های دولتی انجام شود که فهرست این سرمایه گذاری های موقت به عنوان پیوست دیگر منتشر می شود.
-
هفت سد با ظرفیت یک میلیارد متر مکعب در سال و 31 تصفیه خانه فاضلاب و 550 کیلومتر ریل راه آهن افتتاح می شود. 400 منبع وجود دارد که برنامه ریزی شده و به طرح های تملک، به ویژه طرح های تکمیل اختصاص داده شده است.
منبع اکو ایران