• امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
7

کاهش تولید پارس جنوبی نیاز به یک تصمیم عاجل و اساسی دارد

  • کد خبر : 19522
  • ۲۸ تیر ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۶
کاهش تولید پارس جنوبی نیاز به یک تصمیم عاجل و اساسی دارد

به گزارش اخبار اقتصادی، سیدهاشم اورعی، رئیس اتحادیه انجمن های انرژی ایران در نشست خبری گفت: میدان پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی جهان است که بین ایران و قطر مشترک است و متاسفانه ایران عمدتا وارد عمل شده است. به نفع شریک قطری خود.

وی افزود: ایران دومین دارنده ذخایر گازی در جهان و میدان گازی است پارس سور نقش مهمی در تامین گاز کشور دارد به طوری که 70 درصد گاز کشور از این میدان تامین می شود و 50 درصد برق کشور به وجود میدان پارس جنوبی بستگی دارد، بنابراین می توان پارس جنوبی را شریان حیاتی دانست. از کشور

اوری با بیان اینکه شاهد روند فزاینده بحران عدم تعادل گاز هستیم و سال به سال بر میزان عدم تعادل افزوده می شود، گفت: در سال 1401 کل کشور با کمبود گاز مواجه بود اما جایگزین سوخت مایع در نیروگاه ها برق شد. و صنایع، تلاش شد تا خانه آسیب نبیند. اما در شهرستان تربت جام با یخبندان 24 ساعته در این شهر و قطعی گاز مواجه هستیم.

وی ادامه داد: در اوج تقاضای گاز در زمستان سال گذشته، تولید گاز پارس جنوبی حدود 700 میلیون مترمکعب و در واقع روزانه حدود یک میلیارد مترمکعب از تولید غنی گاز کشور در اوج بود. مصرف 700 میلیون مترمکعب از پارس جنوبی برداشت شد. این شکل نشان دهنده نقش بسیار مهم این حوزه مشترک از نظر اقتصادی، اجتماعی و حتی امنیتی است.

رئیس اتحادیه انجمن های انرژی ایران تصریح کرد: مشکل این است که میدان گازی پارس جنوبی با افت فشار مواجه شده است، فشار چاه های این میدان از 5200 PSI به 3500 PSI در چند 20 سال اخیر رسیده است. و ما عقب نشسته ایم و این کاهش فشار را تماشا می کنیم.

وی افزود: با ادامه این روند پیش بینی می شود از سال 1404 به دلیل افت فشار در میدان، هر سال یک فاز پارس جنوبی از میزان تولید کاسته شود.

اوری با تاکید بر لزوم حفظ تولید فعلی گفت: علاوه بر طرح مهم افزایش فشار در پارس جنوبی که باید اجرایی شود، دولت سیزدهم حفر 35 حلقه چاه جدید برای حفظ تولید را در دستور کار قرار داد اما متاسفانه این امر طرح مهم روی کاغذ مانده و با گذشت نیمی از عمر دولت هنوز اجرایی نشده است.

وی ادامه داد: امروز برای حفاری چاه های جدید برای حفظ تولید دیر شده است و برای این امر و همچنین افزایش فشار در میدان، زمان را از دست می دهیم.

رئیس اتحادیه انجمن‌های انرژی ایران با بیان اینکه کاهش تولید در پارس جنوبی نیاز به یک تصمیم عاجل و اساسی دارد، گفت: افت فشار به معنای کاهش تولید و کاهش تولید در پارس جنوبی به معنای کاهش تولید است. کاهش تولید گاز در میدانی که 70 درصد تولید گاز کشور را تشکیل می دهد.» بستگی به این دارد.

وی افزود: در شرایط عادی 92 درصد تولید برق کشور با گاز طبیعی انجام می شود. به عبارت دیگر، با برجستگی حداکثری نیروگاه های حرارتی در تامین برق، تشدید عدم تعادل و کمبود گاز، فتق در بخش گاز خود را نشان نمی دهد، اما در آینده در بخش گاز نیز با مشکل مواجه خواهیم شد. تامین برق کشور

اوره ای علت وضعیت فعلی را اشتباه در سیاست گذاری دانست و گفت: قرار دادن همه تخم مرغ ها در یک سبد و عمل به گونه ای که 75 درصد انرژی کشور به گاز وابسته است، اشتباه راهبردی است و باید انجام می دادیم. آی تی. یک سبد انرژی متنوع ایجاد کرد.

وی ادامه داد: اغتشاشات و کمبود گاز یک وضعیت اضطراری است، اما متأسفانه مسئولان نسبت به این وضعیت و شدت بحران بی اطلاع هستند، چرا که روند رسیدگی ها عزم جدی برای حل چالش های پیش رو را نشان نمی دهد. .

رئیس اتحادیه انجمن‌های انرژی ایران، جستجوی راه‌حل‌های کوتاه‌مدت را یکی از اشتباهات مدیریتی در ایران اعلام کرد و گفت: مشکل امروز ما ناشی از کمبود دانش فنی یا تحریم نیست، هرچند این عوامل تأثیرگذار است. اما مشکل اصلی بحث مدیریت است. یعنی اگر امروز همه تحریم ها برداشته شود، به دلیل اشتباهات مدیریتی و رویکردهای غلط، مشکلات حل نمی شود. پس ابتدا باید بپذیریم که راه را اشتباه رفته ایم و سپس به فکر حل مشکلات باشیم.

اوری استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای حل عدم تعادل گاز را یکی از موارد مغفول دانست و گفت: اگر دولت کار را به بخش خصوصی واقعی واگذار کند و از ظرفیت بخش خصوصی به درستی استفاده کند، نمی تواند مشکلات را به تنهایی حل کند. . ، پروژه های زیادی قرار است انجام شود، اما اگر می خواهید منتظر بمانید تا بودجه ای تامین شود و سپس شروع به کار کنید، زمان را تلف می کنیم.

وی افزود: اینکه وزی رنت می گوید من برای انجام کارهای لازم در حوزه گاز و سایر بخش ها به 80 میلیارد دلار سرمایه نیاز دارم، همین نگاه دولت را نشان می دهد. در حالی که وزیر نباید منتظر تامین اعتبار باشد، باید از طرق مختلف به دنبال منابع باشد.

رئیس اتحادیه انجمن‌های انرژی ایران با انتقاد از چشم‌اندازهای کوتاه‌مدت و جستجوی راه‌حل‌های کوتاه‌مدت در دولت‌های مختلف، گفت: در 20 سال گذشته همواره کار از دولتی به دولت دیگر موکول شده است و امروز با انباشته شدن مشکلاتی که در بخش انرژی به ویژه در بخش گاز با آن مواجه هستیم و اگر امروز اقدامات عاجل و اساسی انجام ندهیم، فردا و سال‌های آینده وضعیت بدتر از بحران خواهد بود.

اوری با تاکید بر اینکه همانطور که در توسعه بخش تولیدی با تاخیر مواجه هستیم، در بخش مدیریت مصرف نیز با هم همکاری نکرده ایم، گفت: به طور متوسط ​​تقاضای مصرف گاز کشور سالانه 10 تا 12 درصد افزایش می یابد. اما رشد تولید ناخالص داخلی در سال های اخیر تقریباً صفر است، یعنی رشد مصرف منجر به رشد اقتصادی نشده است. یعنی در جای مناسب مصرف نکرده ایم.

وی ادامه داد: با نگاه به صنعت نیازمند توسعه اقتصادی هستیم و توسعه صنعتی نیز نیازمند تامین انرژی است، اگر شاهد کاهش تولید گاز و افزایش عدم تعادل باشیم، توسعه کشور متوقف می شود.

رئیس اتحادیه انجمن‌های انرژی ایران خاطرنشان کرد: بدون تامین انرژی نمی‌توانیم نیازهای توسعه‌ای آینده را تامین کنیم و بدون توسعه صنعتی به رشد اقتصادی نخواهیم رسید و اگر روند موجود را اصلاح نکنیم به پایان می‌رسیم. برنامه هفتم در یک چشم به هم زدن بدون اهداف محقق شده است.

وی افزود: یکی از مشکلاتی که از ساختار ضعیف در بخش انرژی ناشی می شود این است که با آزاد نگه داشتن قیمت انرژی، اکنون دهک دهم که بیشترین درآمد را در کشور دارد، 30 تا 32 برابر از یارانه انرژی بهره مند می شود. . بیشتر از دهک اول

منبع رکنا

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=19522

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.