به گزارش اخبار اقتصادی، داده های جدید اداره ملی آمار چین نشان می دهد که درآمد چینی ها در سال 2022 کمترین نرخ رشد را در 3 دهه اخیر به ثبت رسانده است.
تعداد مشاغل شهری در چین نیز با کاهش 8.4 میلیون نفری به 459 میلیون و 310 هزار نفر رسیده است. این اولین سال از سال 1962 است که آمار اشتغال چین کاهش یافته است.
Zhiwei Zhang، رئیس بخش مدیریت دارایی Pinpoint در یادداشتی به مشتریان نوشت، کاهش نیروی کار شهری نشان دهنده چالش اقتصادی شدیدی است که چین در سال گذشته با آن روبرو بوده است.
وی کاهش رشد اشتغال جدید، از دست دادن شغل به دلیل شیوع بیماری همه گیر و کاهش سرعت مهاجرت کارگران روستایی به شهرها را از دلایل اصلی این کاهش عنوان کرد.
ژانگ افزود، با این حال، او انتظار دارد که روند کاهشی در نرخ اشتغال اکنون که چین سیاست های سختگیرانه صفر کووید را کنار گذاشته است، ادامه پیدا نکند.
رگرسیون اقتصاد چین در داده های خرد و کلان
رشد اقتصادی چین در سال 2022 حدود 3 درصد بوده که یکی از پایین ترین آمارهای رشد اقتصادی این کشور در نیم قرن اخیر است. در همان زمان، داده های اداره ملی آمار چین نیز نشان داد که هزینه های سرانه به صورت واقعی 0.2 درصد کاهش یافته است. این کاهش درآمد سرانه در سال 2022 اتفاق افتاد در حالی که درآمد سرانه مردم چین در سال 2021 جهش 12.6 درصدی داشت. در عین حال، این سومین باری بود که درآمد سرانه در چین پس از درآمد سرانه سالانه کاهش مییابد. داده ها از سال 1980 ثبت شده است.
داده های خرده فروشی در چین نیز کاهش 0.2 درصدی را برای سال 2022 نشان می دهد. از سال 1968، تنها یک بار این داده ها بدتر از کاهش 0.2 درصدی در سال 2022 بوده است.
ژو تیانچن، اقتصاددان در واحد اطلاعات اکونومیست، معتقد است که کاهش شدید رشد درآمد برای کم درآمدترین افراد چین عامل کلیدی است که منجر به ضعیف شدن دادههای هزینهها شده است.
قبل از اپیدمی کرونا در چین، گروههای کمدرآمد این کشور رشد سریعی داشتند، اما در شرایط فعلی درآمد این گروه کاهش چشمگیری داشته و نرخ رشد درآمد آنها به نرخ پایینتری نسبت به سایر گروهها کاهش یافته است. در حالی که قبل از همهگیری کرونا، گروههای محروم رشد درآمدی سالانه 10.1 درصدی داشتند، این میزان در سال 2022 به 5.2 درصد رسیده است.
در همان زمان، درآمد سرانه یکبار مصرف چین تنها 2.9 درصد برای سال 2022 رشد کرد. از سال 1989، تنها یک مورد رشد درآمد سرانه قابل تصرف در چین کمتر از این نرخ بوده است.
به گزارش رویترز، درآمد سرانه یکبار مصرف تعدیل نشده چین در سال گذشته به 36883 یوان (5310 دلار) رسید، در حالی که هزینه سرانه به 24538 یوان افزایش یافت.
مناطق روستایی وضعیت بهتری نسبت به مناطق شهری داشتند و درآمد قابل تصرف خانوارهای روستایی در مقایسه با رشد 1.9 درصدی برای ساکنان شهری، 4.2 درصد به صورت واقعی افزایش یافت.