چرا نشست این هفته بانک مرکزی ژاپن برای بازارها مهم است؟
اکوایران: در حالی که مقامات بانک مرکزی ژاپن در حال بررسی افزایش نرخ بهره هستند، همتایان فدرال رزرو آنها به دنبال کاهش آن هستند که می تواند بازارهای جهانی را متزلزل کند.
اخبار اقتصادی، مقامات بانک مرکزی ژاپن در هفته جاری تشکیل جلسه خواهند داد و تصمیم آنها ممکن است بازارهای جهانی را متحول کند.
به گفته نیویورک تایمز، این به این دلیل است که ژاپن در میان دیگر اقتصادهای بزرگ جهان استثنا است. در حالی که مقامات در ایالات متحده و سایر جاها برای کاهش نرخ بهره آماده می شوند، بانک ژاپن تازه شروع به افزایش نرخ بهره کرده است.
بانک مرکزی ژاپن در سال 2016 نرخ بهره را کاهش داد و آن را تا مارس 2024 حفظ کرد، زمانی که اولین افزایش نرخ خود را در 17 سال انجام داد، زمانی که اقتصاد این کشور نشانه هایی از بهبودی از رشد کند و تورم پایین را نشان داد. اقتصاددانان بر این باورند که بانک مرکزی ژاپن احتمالاً در نشست بعدی بانک در این هفته دوباره نرخ بهره را افزایش خواهد داد.
سیاستگذاران فدرال رزرو نیز روز چهارشنبه برای بررسی کاهش نرخ بهره تشکیل جلسه خواهند داد. حتی اگر قرار باشد هر دو بانک نرخ های بهره را ثابت نگه دارند، اکثر سرمایه گذاران معتقدند که به زودی این کار را انجام خواهند داد و نرخ های بهره مبتنی بر بازار بر این اساس حرکت کرده اند.
ترکیب افزایش نرخهای بهره ژاپن و کاهش نرخهای ایالات متحده، شکافی را که سرمایهگذاران تلاش کردهاند از آن بهرهبرداری کنند، کاهش میدهد. پول زیادی در جهان حول محور تغییرات کوچک در تفاوت نرخ می چرخد: دلار-ین دومین جفت ارز پرمعامله در جهان پس از دلار-یورو است و بیش از یک تریلیون دلار در معاملات پولی روزانه را شامل می شود.
نرخ های بهره پایین در ژاپن عامل اصلی تضعیف ین بوده است که اخیراً به پایین ترین سطح خود در برابر دلار در دهه های اخیر رسیده است. این به سرمایه گذاران، به ویژه ژاپنی ها اجازه می دهد تا از ین ضعیف برای سرمایه گذاری در دارایی های خارجی با بازده بالاتر استفاده کنند.
اما با تغییر نرخ بهره در ژاپن و سایر کشورها، این معاملات ممکن است کاهش یابد. ین در دو هفته گذشته به طور قابل توجهی در برابر دلار تقویت شده است که پیامدهایی برای سهام، اوراق قرضه و سایر بازارها دارد. پول می تواند ایالات متحده را ترک کند، در حالی که سرمایه گذاران ژاپنی بزرگترین دارندگان اوراق قرضه دولتی آمریکا و بزرگترین وام دهندگان شرکتی هستند. بنابراین، خروج سرمایه آنها ممکن است بر وال استریت فشار بیاورد.
تقویت ین همچنین به بازارهای مالی ژاپن آسیب می زند زیرا این بازارها تحت سلطه شرکت های صادرات محور هستند. شاخص Nikkei 225 امسال به بالاترین حد خود رسید، اما در هفته های اخیر به شدت کاهش یافته است و 10 درصد نسبت به اوج خود در اواسط جولای کاهش یافته است.
حرکات بازار به خصوص در ماه های تابستان می تواند مشخص باشد، زیرا در این زمان حجم معاملات معمولا کمتر است و معاملات انجام شده را تشدید می کند.
جورج گونکالوز، رئیس استراتژی کلان ایالات متحده در MUFG Securities، نسبت به نوسانات بازار در ماه های آینده، به ویژه در بازارهای ارز، هشدار داده است، زیرا ین با افزایش نرخ بهره در ژاپن تقویت می شود.
به گفته وی، اگر بانک ژاپن موضع انقباضی (افزایش نرخ بهره) و فدرال رزرو موضع انبساطی (کاهش نرخ بهره) داشته باشد، بازار می تواند چرخش و شتاب پیدا کند.
با این حال، برخی دیگر هشدار می دهند که روسای بانک های مرکزی در توکیو و واشنگتن عجله ای برای تغییر سیاست ندارند، نگران از دست دادن رشد (با افزایش نرخ بهره در ژاپن) و افزایش تورم (با کاهش نرخ بهره در ایالات متحده) هستند. . ).
منبع اکو ایران