• امروز : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
7

چرا روند قیمت دلار و سکه در بازار معکوس شد؟

  • کد خبر : 39716
  • ۰۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۵
چرا روند قیمت دلار و سکه در بازار معکوس شد؟

پس از چهار هفته، بازار فارکس برای دو روز متوالی رشد کرد. معامله گران بازار بار دیگر به حذف تعهد مبادله ای اشاره کردند. اما چرا در این دو روز روند قیمت دلار و ارز بازگشته است؟

بازار طلا و ارز که روز یکشنبه از کف خود بازگشته بود، در معاملات روز دوشنبه به روند صعودی خود ادامه داد. قیمت دلار و درهم یک کانال افزایش یافت و به مرز مقاومتی رسید. قیمت دلار هرات 58 هزار تومان وارد کانال شد و قیمت درهم به 16 هزار تومان رسید اما چندان دوام نیاورد. آخرین باری که قیمت ها برای دو روز متوالی افزایش یافت، چهار هفته پیش بود.

گمانه زنی های مختلفی درباره افزایش قیمت ارز و سکه مطرح شد. از نظر فنی، قیمت دلار و ارز در نمودار روز شنبه واگرایی مثبتی را نشان دادند و این سیگنالی برای تغییر روند بود. گروهی از معامله گران نیز معتقدند بازگشایی بازار طلا و وجود خریداران در این بازار باعث نوسانات قیمتی شده است. گروهی هم هستند که از منظر بنیادی به موضوع نگاه می کنند و رویکردشان این بود که در حال نزدیک شدن به جلسه شورای حکام هستیم، بنابراین قیمت نباید روی زمین باشد. از دیدگاه این گروه، بازارساز می داند که اگر اخبار مربوط به جلسه منفی باشد، می تواند خریدهای خود را افزایش دهد.

خبری در بازار حاکی از توقف صادرات و ترانزیت از گمرکات مرزی ایران با اقلیم کردستان بود که پنجمین دلیل افزایش قیمت بوده است. البته این نکته نیز حائز اهمیت است که قیمت دلار در برابر دینار در بازار ارز عراق در حال تضعیف است و به پایین ترین سطح یک ساله خود رسیده است.

در کنار این گمانه زنی ها، نامه بانک مرکزی به صرافی نیز مورد توجه بازار قرار گرفت. بانک مرکزی در این نامه گفته است که صادرکنندگان باید 100 درصد ارز در سامانه نیما را تامین کنند. تسویه تعهد مبادله ای با عرضه شمش طلا در مرکز مبادلات ممنوع است.

به گفته دلالان این خبر مهمی برای بازار است و می گویند در نتیجه این سیاست احتمال کاهش واردات طلا وجود دارد. آنها گفتند بر اساس این نامه، طبق نظر پتروشیمی ها و پالایشگاه ها، قبلا تعهدات صادراتی خود را با شمش طلا در مرکز مبادلات با نرخ دلار نزدیک به بازار آزاد انجام می دادند، اما از آن زمان ممنوع شده است. .

قیمت دلار هرات از روز دوشنبه با قیمت 57 هزار و 650 تومان آغاز شد و از ابتدای آغاز به کار نوبتی به خود گرفت و با افزایش تدریجی وارد کانال 58 هزار تومان شد. قیمت دلار هرات در نهایت روی 58 هزار و 300 تومان بسته شد، اما فردا قیمت دلار در این بازار به سمت مقاومت 58 هزار و 700 تومانی پشت خط حرکت کرد.

قیمت درهم با اختلاف مثبت 15800 تومان آغاز شد و با افزایش در نیمه دوم سال به مرز کانال مهم 16000 تومان رسید. در مذاکره نهایی قیمت درهم از این حد کاهش یافت و با قیمت 15960 تومان به فعالیت خود پایان داد.

قیمت ارز به 40 میلیون و 700 هزار تومان افزایش یافت. البته روز دوشنبه قیمت ارز سیگنال افزایش دو متغیر اساسی خود یعنی دلار و اونس طلای جهانی را دریافت کرد.

قیمت طلای مذاب نیز نوسان داشت و در میانه کانال 14 میلیونی به مقاومت خود رسید.

قیمت بازار قیمت تتر بود که بیش از 1400 توکن زیر قیمت اسکناس دلار معامله می شود. البته در بازار شنیده شد که مارکت ساز به شدت در تتر دخالت کرده است. قیمت تتر در تهران از 27 اردیبهشت کمتر از نرخ دلار بود. این شکاف 1400 توکن در روز دوشنبه بی سابقه بود.

موضوع بازار صحبت های فرزین درباره نرخ سود و تاثیر آن بر بازار سرمایه بود. وی گفت: نرخ سود تاثیری بر بازار سرمایه ندارد. معامله گران سخنرانی فرزین را با سخنرانی های هفتگی پاول، رئیس فدرال رزرو مقایسه کردند. آنها گفتند که پاول هر هفته در مورد تغییرات 100 درصدی در نرخ بهره صحبت می کند و این صحبت ها روی همه بازارها، یعنی سهام، نفت و طلا تاثیر می گذارد. از دیدگاه او در آمریکا نرخ بهره مهمترین متغیر برای بازارها است اما در ایران نرخ بهره تاثیری بر بورس ندارد.

معامله گران همچنین به توئیتی از سوی رئیس اتاق ایران و چین اشاره کردند که در مورد مقایسه عملکرد دلار و بورس بود. حریری در این توییت گفته است که از سال 93 تاکنون دلار حدود 18 برابر و شاخص بورس 32 برابر شده است. سپس پرسید که کدام یک باید تنظیم شود.

توئیت مجید حریری که نامش برای دلالان هم آشناست چون همیشه در عرصه بازارسازان بازی کرده است، روز دوشنبه به تعبیر دیگری تبدیل شد، هرچند حرف او چیز دیگری بود. به نظر می رسد این توئیت حریری پاسخی به فعالان بورسی بوده که همیشه می گفتند بورس پشت دلار است اما این توییت به افزایش قیمت دلار تعبیر شد.

فعالان بورس نیز معتقد بودند که این مقایسه نقطه ای در این توییت مربوط به 10 سال پیش نمی تواند تحلیل درستی باشد. زیرا اگر نکته دیگری مانند سال 1999 را در نظر بگیریم، بازار سهام عقب مانده است و هر نقطه بسته به تحلیلگر تحلیل متفاوتی می دهد.

به گفته تحلیلگران فنی، اگر قیمت درهم بالای مرز مهم 16 هزار توکن تثبیت شود، بازار ارز و ارز می تواند به روند صعودی خود ادامه دهد. در غیر این صورت قیمت دلار هرات به سمت 57 هزار و 800 تومان پیش می رود.

منبع اکو ایران

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=39716

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.