چالش تامین مالی غیرتورمی و هشدار فرزین درباره خلق ۱۵۰۰ همت پول جدید

اکوایران: رییس کل بانک مرکزی در همایش تامین مالی تولید، از بنگاه‌داری به بنگاه‌سازی با بیان اینکه نظام بانکی دچار انحرافاتی در تأمین مالی شده، گفت: هزار و ۲۰۰ همت خلق پول جدید داشتیم.

اخبار اقتصادی، امروز -26 آبان- همایش تامین مالی تولید، از بنگاه‌داری به بنگاه‌سازی برگزار شد. در این نشست محدرضا فرزین ریاست کل بانک مرکزی، عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد و محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی به سخنرانی پرداختند.

مهم‌ترین اظهارات محمدرضا فرزین در این نشست را می‌خوانید:

  • تغییر دولت و تلاش برای تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد، معضل اساسی و تنگنای اصلی تأمین مالی است. در تمام مطالعات مسئله رشد و حفظ رشد پایدار تأمین مالی است.

  • ۹۲ درصد تأمین مالی توسط بانک‌ها، ۷ درصد بازار سرمایه و یک درصد هم توسط سایرین انجام می‌شود. سایر اعضای تأمین مالی به خوبی کارشان را انجام نمی‌دهند؛ سرمایه گذار خارجی هم مدت زیادی است که سهم خود را از دست داده است. آمدن زیر یک درصد نشان می‌دهد بار به بقیه بخش‌ها به خصوص نظام بانکی میاید.

تامین مالی باید پایدار و غیرتورمی باشد

  • بانک‌ها باید بتوانند تامین مالی غیرتورمی کنند؛ نباید مبتنی بر پایه پولی و منابع بانک‌مرکزی تأمین مالی انجام شود. چه کار باید کرد تا تأمین مالی غیرتورمی توسط بانک‌ها انجام شود؟ تأمین مالی کاری ندارد، به راحتی می‌توانیم با خلق پول در چرخه معیوب دهه ۹۰ بمانیم. باید تأمین مالی پایدار و غیر تورمی باشد.

  • تامین مالی کشور کاملاً متمرکز برتامین مالی بانک‌ها شده است. نظام بانکی هم‌دچار انحرافاتی در تأمین مالی شده؛ هزار و ۲۰۰ همت خلق پول جدید داشتیم.

  • بخشی از پول سرمایه‌گذار و سپرده‌گذار به سمت تامین‌مالی دولت رفته و بخشی هم‌برای تامین نیازهای مردمی رفته است. تأمین مالی مردم از ۱۴ به ۲۳ درصد افزایش یافته است. عامه مردم دسترسی بهتری به منابع بانکی داشتند؛ اگر تأمین مالی قرار است توسعه یابد باید به رشد نقدینگی‌هم‌توجه کرد.

تامین مالی منجر به افزایش رشد نقدینگی، منجر به تورم می‌شود

  • اگر تأمین مالی منجر به افزایش رشد نقدینگی‌شود، منجر به تورم‌ می‌شود. طبق قانون‌ برنامه‌ کفایت سرمایه باید ۸ درصد بشود الان منفی یک است؛ هزار و ۱۰۰ همت پول جدید می‌خواهد تا کفایت سرمایه ۸ درصدی محقق شود.

  • ۴۷۰ همت اضافه برداشت توسط بانک‌ها از بانک‌مرکزی داریم که با پولی که از بازار بین بانکی‌می گیرند این رقم به ۷۵۰ همت می‌رسد؛ بنابراین اصلاح نظام بانکی باید انجام‌شود.

  • بانک‌های غیردولتی از هزار و ۱۰۰ همت حدود ۸۰۰ همت دارند؛ بخش عمده آن در یک بانک است و ۱۴ بانک زیان انباشته دارند و برای اینکه اصلاح شوند نیاز به منابع جدید داریم.

  • باید مطالبات بانک‌ها از دولت تعیین‌تکلیف شود؛ باید بگویید که این مطالبات را چه کار کنیم! معضلی است! انجماد دارایی داریم که همه برای دولت نیست و به بخش‌های خصوصی هم‌داده شده است.

فرزین خطاب به قالیباف: خلق ۱۵۰۰ همت پول جدید امکان‌پذیر نیست

  • آقای رییس مجلس با اعداد مخالفیم؛ امسال ۱۵۰۰ همت پول جدید باید خلق کنیم که با توجه‌ به تسهیلات تکلیفی از جمله مسکن و … نمیشود! کجای دنیا اینطور است که همه بانک‌ها کارهای مشترک را انجام دهند؛ بانک‌ها باید دسته‌بندی شوند؛ این بخوبی در قانون برنامه دیده شده است.

  • قانون بانک مرکزی به ما می‌گوید می‌توانیم اقدامات اکتشافی و پیشگیرانه انجام دهیم. ماهم از این قانون استفاده کردیم، الان درحال دسته‌بندی هستیم؛ مشخص است که چه بانک‌هایی وارد دوره گریز می‌شوند و چه بانک‌هایی باید اصلاح شوند.

  • جز یکی دوبانک در بانک‌های خصوصی که معضلاتشان‌عمده شده و برنامه اصلاحی ۲-۳ ساله نوشتیم برای بقیه بانکها به کفایت ۸ درصد می‌رسانیم؛ اگر نرسند باید منحل شوند.

محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست به سخنرانی پرداخت. در خبر نیز می‌توانید اظهارات او را در این نشست بخوانید:

خبر مرتبط

انتقاد رئیس مجلس از وضعیت بانکی کشور/ قالیباف: با این وضع بورس اعتماد مردم را نمی‌توانیم بدست بیاوریم

رئیس مجلس شورای اسلامی ایران در همایش تامین مالی تولید، از بنگاه‌داری به بنگاه‌سازی شرکت و سخنرانی کرد.

کسی که می‌خواهد بانکداری کند باید پول بیاورد

  • باید بانک‌های توسعه‌ای داشته باشیم؛ بانک‌های توسعه‌ای بنگاه‌سازی می‌کنند. از مردم تامین مالی نمی‌کنند بلکه از روش‌های متفاوت تامین مالی کرده و بنگاه‌سازی می‌کنند. وزارت اقتصاد درحال تهیه اساسنامه بانک توسعه است و ماهم همکاری می‌کنیم.

  • اگر تمام بانک‌ها کار بنگاه‌داری کنند همین وضعیت تکرار می‌شود؛ هم قانون برنامه هم قانون بودجه کمک می‌کند به حل بخشی از ناترازی بانک‌ها. کسی که می‌خواهد بانکداری کند باید پول بیاورد چه دولت باشد چه غیر دولتی.

در خبر زیر می‌توانید صحبت‌های عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد را در این نشست بخوانید:

خبر مرتبط

همتی: امسال آخرین سالی است که بانک‌ها بنگاه‌داری می‌کنند/ افزایش درآمد ارزی ناشی از فروش نفت نداشتیم

همتی: امسال آخرین سالی است که بانک‌ها بنگاه‌داری می‌کنند/ افزایش درآمد ارزی ناشی از فروش نفت نداشتیم

اکوایران: پایان دوران بنگاه‌داری بانک‌ها؛ این وعده‌ای است که قرار است از سال آینده به‌طور جدی اجرا شود. طبق اعلام مسئولان، بانک‌های دولتی موظف به خروج از بنگاه‌داری هستند.

منبع: اکو ایران

دکمه بازگشت به بالا