به گزارش اخبار اقتصادی، بورسیها در شرایطی به استقبال معاملات روز شنبه میروند که روز سهشنبه شاخص کل بورس تهران پس از 3 روز به کانال 1.8 برگشت. برای پیش بینی بورس امروز –شنبه 20 اسفند- به روند بازار سهام در روز سهشنبه نگاه میکنیم. در آخرین روز معاملاتی هفته شاخص کل افزایش 31 هزار و 942 واحدی داشت و شاخص کل هموزن 7 هزار و 386 واحد رشد کرد. شاخص کل فرابورس نیز 325 واحد بالا آمد و شاخص هم وزن فرابورس هزار و 488 واحد افزایش پیدا کرد.
در پایان معاملات روز سهشنبه، 486 نماد رشد قیمت داشتند و قیمت سهام 164 نماد کاهش یافت، به عبارت دیگر، 75 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 25 درصد بازار افت قیمت داشتند.
بیشترین افزایش قیمت
روز شنبه در بورس شرکت سرمایه گذاری صنعت نفت (ونفت)، شرکت قند مرودشت (قمرو)، شرکت پمپ سازی ایران (تپمپی) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت ویتانا (غویتا)، شرکت داروسازی آوه سینا (داوه) و شرکت صنایع فولاد آلیاژی یزد (فولای) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای قپیرا (شرکت قند پیرانشهر)، غدشت (شرکت دشت مرغاب) و خزامیا (شرکت زامیاد) در روز چهارشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت ریل پرداز نوآفرین (حآفرین)، شرکت بهمن لیزینگ (ولبهمن) و شرکت توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی (مفاخر) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
در مجموع معاملات سهشنبه، 122 نماد صف خرید داشتند و 30 نماد با صف فروش مواجه بودند. ارزش صفهای خرید به 429 میلیارد تومان رسید و ارزش صفهای فروش نیز 228 میلیارد تومان بود.
همچنین ارزش معاملات کل بازار سهام به 43 هزار و 838 میلیارد تومان رسید و ارزش معاملات خرد سهام نیز با افزایش 36 درصدی به نسبت روز دوشنبه به رقم 9 هزار و 677 میلیارد تومان رسید.
پیش بینی بورس امروز
روز سهشنبه شاخصهای بورس تهران همگی صعود کردند. شاخص کل به کانال 1.8 میلیونی برگشت و شاخص هم وزن با جهش قابل توجهی توانست بیش از 7 هزار واحد بالاتر از انتهای هفته پیشین بایستد.
نماد فولاد بیشترین اثر را در رشد شاخص کل داشت و به تنهایی بیش از 7 هزار واحد شاخص را بالا کشید. پس از فولاد، نمادهای شستا، کچاد، شپنا، شبندر، پارس، فارس، نوری و جم بیشترین تأثیر را در صعود شاخص کل داشتند.
از سوی دیگر سرانه خرید هر کد معاملاتی حقیقی بیشتر از سرانه فروش بود. سرانه خرید هر حقیقی به طور میانگین 28 میلیون و 500 هزار تومان و میانگین سرانه فروش 25 میلیون و 400 هزار تومان بود.
علاوه بر این، پس از 7 روز خروج پول حقیقی، روز سهشنبه 340 میلیارد تومان پول حقیقی به بازار وارد شد.
نمادهای فولاد، بورس، شستا، خپارس و کاوه بیشترین ورود پول را را ثبت کردند. در مقابل نماد تاپیکو در کنار نمادهای خودرویی؛ خزامیا، خودرو و خساپا بیشترین خروج سرمایه حقیقی را ثبت کردند.
بنابراین سهشنبه روز صعود همه جانبه بازار بود و میتوان از احیای بازار سخن گفت. حجم معاملات به سطح قابل قبولی افزایش یافت و ارزش معاملات خرد به 9 هزار و 677 میلیارد تومان رسید که بیشترین رقم هفته بود.
بنابراین در پایان هفته پرنوسان بورس تهران، بورس سبز شد و شاخص سنگر یک میلیون و 800 هزار واحدی را احیا کرد. تحلیلگران تکنیکی معتقدند شاخص بالاتر از سقف کانال صعودی قرار گرفته و احتمال پولبک و ریزش شاخص را بیشتر از صعود میدانند. اما در مقابل تحلیلگران بنیادی معتقدند هنوز قیمت بازاری بسیاری از نمادهای بازار کمتر از ارزش ذاتی آنهاست و سهمهای زیادی را دارای پتانسیل رشد میدانند.