• امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
9

پولشویی و فرار مالیاتی از طریق حساب‌ های بانکی برخی از صندوق‌ های قرض‌ الحسنه / بانک مرکزی واکنش نشان داد

  • کد خبر : 14663
  • ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۰
پولشویی و فرار مالیاتی از طریق حساب‌ های بانکی برخی از صندوق‌ های قرض‌ الحسنه / بانک مرکزی واکنش نشان داد

به گزارش اخبار اقتصادی، برخی از مخاطبین رکنا درخصوص فعالیت صندوق های قرض الحسنه در کشور انتقاداتی را مطرح کردند که به نظر می رسد باید جدی گرفته شود.

یکی از این مخاطبین گفته است: موردی که چند سال پیش در مورد دو صندوق قرض الحسنه ( محمد رسول الله جی و آل طه) در اصفهان اتفاق افتاده است، هم اکنون در تعدادی از صندوق های قرض الحسنه خمینی شهر در حال وقوع است و متاسفانه هیچ نظارتی وجود ندارد. بسیاری از افراد ( حقیقی و حقوقی) برای فرار مالیاتی و مشخص نبودن منشأ پول های خود در صندوق های قرض الحسنه سپرده گذاری می کنند. بر خلاف ماده 31 آیین نامه صندوق های قرض الحسنه به این اشخاص ( حقیقی و حقوقی) مبالغی فراتر از یک میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه اعطا می نمایند و همین امر بر جذابیت این صندوق ها اضافه نموده و حجم بالایی از نقدینگی را روانه این صندوق ها نموده است که در صورت عدم نظارت صحیح و به موقع سرنوشتی شبیه صندوق های فوق الذکر در انتظارشان است که عواقب فاجعه بار برای سپرده گذاران این صندوق ها خواهد داشت.

به گزارش اخبار اقتصادی، تخلف برخی از صندوق های قرض الحسنه چه به نام تجاری و چه خانگی مسئله جدیدی نیست و در مواردی این صندوق ها که روزی قرار بود دست مستضعفان و دهک های پایین جامعه را بگیرند، روشی برای پول شویی و پاکیزه کردن پول کثیف با مبالغ هنگفت شده است و هنوز فعالیت تعدادی از این صندوق ها ادامه دارد و باید راهی برای جلوگیری از فعالیت آنها اندیشید.

باتوجه به مصوبات تصویب‌ شده در دهه 80 رسما نظارت و اعطای مجوز صندوق‌ های قرض‌ الحسنه برعهده بانک مرکزی قرار گرفت. بنابراین بانک مرکزی به عنوان مقام ناظر پولی کشور وظیفه دارد بر کار این صندوق ها نظارت جامع داشته باشد اما بررسی‌ ها حاکی از آن است که حتی آمار دقیقی از تعداد صندوق‌ های قرض‌ الحسنه فعال در کشور وجود ندارد و مشخص نیست چند درصد صندوق های موجود فاقد مجوزهای قانونی هستند.

بانک مرکزی باید فعالیت صندوق های قرض الحسنه متخلف را رصد کند

سیدمحمدهادی سبحانیان، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، در حاشیه اولین نشست خبری خود در پاسخ به سوال اختصاصی خبرنگار رکنا درخصوص فعالیت صندوق های قرض الحسنه گفت: بخش قابل توجهی از صندوق های قرض الحسنه در کشور به درستی کار می کنند و تخلفی ندارند. بخشی از این صندوق ها مجوز قانونی از بانک مرکزی ندارند و بانک مرکزی باید این صندوق ها را رصد کند و با صندوق هایی که فاقد مجوز هستند، برخوردهای لازم را انجام دهد. سازمان امور مالیاتی کشور در حوزه وظایف خود این صندوق ها را رصد می کند و اگر صندوق هایی با فعالیت های غیرشفاف مالیاتی قرار داشته باشند از ظرفیت غیرقانونی خود استفاده خواهیم کرد.

همچنین سبحانیان در همان نشست در جمع خبرنگاران گفت: “برخی فراریان مالیاتی از عناوین و نهادهای مقدس مانند نهاد قرض‌الحسنه سوء استفاده می‌ کنند، در حالی که قرض‌ الحسنه واقعی مشکلات زیادی از مردم را حل می‌ کند و ما دست آنها را می‌ بوسیم اما برخی افراد هستند فعالیت غیرشفاف تحت عنوان صندوق قرض‌ الحسنه دارند که در برخی از آنها 143 هزار میلیارد تومان گردش مالی بوده و 1200 دستگاه پوز به اسم قرض‌ الحسنه صادر شده بود که فعالیت تجاری داشتند یعنی پوزفروشی به نام صندوق قرض‌ الحسنه و به کام کارهای تجاری انجام می‌ شد که حاکی از عدم شفافیت جریان مالی در برخی صنوف بوده است. البته این روش‌ ها منسوخ شده و برای سازمان مالیاتی روشن است و ما برخورد قانونی با این افراد تحت نهادهای مقدس و صنوف مختلف داریم.”

پاسخ بانک مرکزی درخصوص فعالیت صندوق های قرض الحسنه غیرمجاز

پس از اظهارات رئیس سازمان امور مالیاتی کشور و همچنین اعتراض برخی مخاطبین رکنا درخصوص فعالیت این صندوق ها، هفته گذشته نیز خبرنگار رکنا در این خصوص با بانک مرکزی سوالاتی را مطرح کرد که بالاخره بانک مرکزی امروز طی اطلاعیه ای عنوان کرد:

“بانک مرکزی به مدیران صندوق‌ های قرض‌الحسنه متخلف و فعالان اقتصادی که جهت پنهان سازی درآمدهای خود و فرار مالیاتی، از حساب‌ های بانکی صندوق‌ های قرض‌الحسنه و دستگاه‌ های کارتخوان موجود در این صندوق‌ ها سوء‌استفاده می‌ کنند، هشدار داد.

حسب اطلاعات واصله، برخی اشخاص با هدف پنهان‌سازی فعالیت‌های تجاری و مبادلات مالی خود به دنبال انجام تراکنش‌های مالی خود با استفاده از حساب‌های بانکی صندوق‌های قرض‌الحسنه و دستگاه‌های کارتخوان موجود در این صندوق‌ها در پوشش سپرده‌گذاری نزد صندوق‌های قرض‌الحسنه می‌باشند. در این زمینه، ضروری است مسئولان صندوق‌های قرض‌الحسنه ضمن هوشیاری و آگاهی از قوانین و مقررات ناظر بر مبارزه با پولشویی، اجازه سوء‌استفاده از حساب‌های بانکی صندوق‌ها را به اشخاص سودجو نداده و صرفاً در چارچوب مفاد دستورالعمل‌های اجرایی ناظر بر فعالیت‌ صندوق‌های موصوف، نسبت به دریافت و پرداخت قرض‌الحسنه با هدف رفع نیازهای ضروری اشخاص در راستای ترویج سنت اسلامی قرض‌الحسنه و افشای شفاف گزارش‌های مالی، فعالیت کنند. در صورت سوء‌استفاده افراد سودجو با درگیر نمودن حساب‌های بانکی صندوق‌های قرض‌الحسنه جهت انجام معاملات تجاری، علاوه بر افراد فوق، مسئولان صندوق‌های قرض‌الحسنه نیز باید پاسخگوی اقدامات خود باشند.

همچنین مقتضی است اصناف، مشاغل و فعالان اقتصادی در راستای شفافیت در انجام مبادلات مالی و پیشگیری از هرگونه بروز تخلف، کلیه تراکنش‌های بانکی به منظور انجام مبادلات مالی را صرفاً از طریق حساب‌های بانکی متعلق به خود انجام دهند. بدیهی است تلاش برای انجام فعالیت‌های متقلبانه و پنهان‌سازی فعالیت‌های تجاری و تراکنش‌های بانکی از طریق حساب‌های بانکی صندوق‌های قرض‌الحسنه، علاوه بر اینکه می‌تواند تحت عناوین مجرمانه پولشویی و فرار مالیاتی تحت پیگیرد قرار گیرد، تبعاتی نظیر ایجاد محدودیت در دریافت خدمات بانکی و نقل و انتقال وجوه را برای صندوق‌های قرض‌الحسنه خاطی و سایر افراد متخلف در این خصوص در پی خواهد داشت.‌‌”

منبع رکنا

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=14663

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.