پرونده مرحله دوم فروش تلفیقی خودرو بالاخره بسته شد

اقدام جهت ثبت نام مرحله دوم فروش یکپارچه خودرو. تعیین زمان برای تعریف حساب پروکسی و واریز وجه از 30 اردیبهشت ماه سال جاری با مهلت 10 روزه (تا 29 اردیبهشت) به این منظور آغاز شد، بنابراین ثبت نام رسمی از متقاضیان واجد شرایط از 12 خرداد آغاز خواهد شد.

البته پس از اتمام مرحله اول فروش خودروهای داخلی در قالب سامانه تخصیص یکپارچه خودرو، اواخر فروردین ماه، وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت (سیدرزا فاطمی امین) در حاشیه یک این مراسم از آغاز مرحله دوم فروش از طریق سامانه با همان شرایط مرحله اول، از 26 اردیبهشت ماه اعلام شد که مرحله اول این مرحله در 30 اردیبهشت خواهد بود.

تنها تفاوت مرحله دوم فروش یکپارچه خودرو با مرحله اول اضافه شدن طرح تعویض است. ماشین های دست دوم و انتخاب پنج اولویت از ابتدای ثبت نام بود; در این مرحله از فروش، برای مادران و مالکان خودروهای فرسوده و همچنین متقاضیان عادی، نیاز اصلی ایجاد یک حساب پروکسی به نام سازمان پشتیبانی بود.

در خصوص طرح تعویض خودروهای فرسوده شایان ذکر است که مالکان خودروهای فرسوده شرکت کننده در این طرح در صف انتظار خودروهای طرح معمولی قرار نخواهند گرفت و در ردیف متقاضیان قرعه کشی مستمر قرار نخواهند گرفت، بنابراین محصول خود را دریافت خواهید کرد. در زمان کمتر؛ این طرح شامل کلیه شرایط عمومی و اختصاصی مانند داشتن گواهینامه معتبر رانندگی، عدم خرید یا تحویل خودرو از خودروسازان ملی در 48 ماه گذشته، هر کد ملی خودرو و … بود. طبیعتاً شرط پلاک فعال به نام متقاضی محدودیت نبود و خودروی کارکرده مدل 2005 به بالا در نظر گرفته می شد و پلاک و سند خودروی کارکرده باید به نام می بود. از متقاضی

با پایان یافتن مهلت تعیین حساب نیابتی و واریز وجه در 9 اردیبهشت، ثبت نام و انتخاب خودرو، مرحله نظارت و ارسال اطلاعات از بانک ها به سامانه آغاز شد تا بر اساس این اطلاعات انجام شود. با ارسال به سامانه یکپارچه تخصیص خودرو، سایت سامانه از تاریخ 3 لغایت 10 خردادماه برای ثبت نام یا در واقع ثبت نام پنج درخواست اولویت دار خودرو از متقاضیان فعال شد.

به این ترتیب اطلاعات متقاضیان تا سوم خردادماه به سامانه تخصیص ارسال و از همان روز (سوم خردادماه) سایت سامانه برای ثبت نام داوطلبان واجد شرایط بازگشایی شد. اما این سایت تا بامداد ۱۴ خرداد ماه خاموش بود و از صبح روز جمعه (۵ خرداد) به صورت رسمی برای ثبت نام خودروی متقاضیان فعال شد تا بتوانند پنج خودروی مورد نظر خود را انتخاب و ثبت نام کنند.

در این مرحله از فروش خودرو، 23 محصول از چهار شرکت سایپا، مدیرم خودرو، کرمان موتور و فردا موتور به قیمت کارخانه (مصوب شورای رقابت) برای سه گروه متقاضیان ثابت، مادر و صاحبان خودروهای فرسوده عرضه شد.

گروه خودروسازی سایپا دارای 11 محصول (کوئیک جی ایکس، کوئیک جی ایکس آر، ساینا جی ایکس، ساینا جی ایکس اتوماتیک، ساینا جی ایکس دوگانه سوز، شاهین اتوماتیک و اطلس است که همگی در شهریور 1402 به بعد تحویل داده شده اند، علاوه بر کوییک اتوماتیک، ساینا اس، ساینا. S اتوماتیک و شاهین) در این مرحله ارائه می شود.

گروه صنعتی مدیران خودرو دارای شش محصول (آریزو 6 پرو، آریزو 5 توربو، تیگو 8 پرو، ایکس 55 پرو، ایکس 22 پرو و ​​ایکس 22 پرو توربو)، کرمان موتور سه محصول (جک اس 3، جک جی 4 و کی ام سی جی 7) و فردا می باشد. گروه موتورز نیز دارای سه محصول (FMC SX5، FMC R5 و SUBA M4) است.

مراحل ثبت نام تا 20 خرداد ادامه داشت و پس از اتمام مراحل نظارت آغاز شد و ثبت نام کنندگان در لیست انتظار یا حق الویت خرید قرار گرفتند، بنابراین قرعه کشی با اولویت 27 خرداد برگزار می شود. تحت نظارت موسسات کنترلی مربوطه و نوبت کاری تعیین خواهد شد.

طبق وعده داده شده در تاریخ 27 خرداد ماه قرعه کشی اولویت با حضور دستگاه های نظارتی انجام شد و سپس در 28 تا 29 خرداد ماه نظارت انجام شد و پس از آن لیست نوبت ها طبق برنامه تولید تا آن زمان در اختیار خودروسازان قرار گرفت. ، 24 خرداد، زمان تخصیص نهایی و در نهایت لیست اولویت های مشتریان و ترتیب تحویل خودروها باید مشخص شود.

پس از بارگذاری نتایج متقاضیان از ساعت 20 روز 4 خرداد، مبلغ 100 میلیون تومان مسدود شده در حساب نماینده مردم از صبح روز 4 خرداد ماه قابل برداشت است.

پس از اعلام نتایج، موارد متعددی از جمله عدم تخصیص به تعدادی از افرادی که اولویت های پنج گانه را انتخاب کرده بودند، عدم تخصیص به متقاضیان طرح تعویض خودروهای فرسوده و امکان تغییر اولویت مطرح شد. مشتریان مرحله اول به دلیل ظرفیت خالی ایجاد شده به دلیل خروج چندین متقاضی.

در واقع 97 درصد از شرکت کنندگان در مرحله دوم فروش تلفیقی خودرو بر اساس برنامه زمان بندی تا پایان سال 1403 بر اساس برنامه تولید خودروسازان تعیین تکلیف شدند. سه درصد باقیمانده نیز متقاضیان خودروهای CKD از خودروسازان خصوصی بودند که به دلیل محدودیت های ایجاد شده و ظرفیت جذب نشده خودروسازان، جوایزی دریافت نکردند، اما مقرر شد امکان انتخاب خودروی نو و زاپاس در سال جاری برای آنها فراهم شود. سپتامبر. حفظ اولویت

در ادامه با توجه به لزوم اصلاح اطلاعات متقاضیان این طرح، نتایج انتصاب متقاضیان طرح تعویض خودروی فرسوده با کمی تاخیر نسبت به نتایج طرح عادی و مادر اعلام شد. ، در 29 ژوئن.

گفتنی است، بر اساس اعلام مدیر سامانه تخصیص یکپارچه خودرو، در مرحله دوم فروش یکپارچه خودرو، 112 هزار متقاضی واجد شرایط در مرحله دوم فروش یکپارچه خودرو در طرح جوان شرکت کردند و همه آنها خواهند بود. قطعا به آنها ماشین اختصاص داده شد. علاوه بر این، 20000 نفر برای ثبت نام در طرح تعویض خودروی فرسوده اقدام کردند و 19000 نفر از متقاضیان خودروهای فرسوده پذیرفته شدند.

در نهایت همانطور که وعده داده شده بود، بر اساس ظرفیت ایجاد شده توسط خودروسازان در پی افزایش تولید، سه درصد از متقاضیان خودرو در مرحله دوم سامانه یکپارچه فروش و نوبت دهی به آنها اختصاص داده نشد. با خروج 9 مدل خودرو از تولید دو شرکت خودروسازی بازگشایی شد تا بازماندگان مرحله دوم نیز با حفظ اولویت نوبت ثبت نام خود را تکمیل کنند.

در این بازگشایی کلیه متقاضیان محصولات دو شرکت خودروسازی که موعد تحویل آنها در فصول بعدی یا 1403 بود نیز می توانستند در سامانه اقدام کنند. ضمناً در این مرحله دو گروه مذکور (افرادی که خودرویی به آنها واگذار نشده و دارندگان نیمه دوم سال 1402 و 1403) می توانند خودروی همان شرکت را واگذار کنند.

در نهایت نتایج تخصیص این افراد که خودروی خود را در این بازگشایی انتخاب کرده بودند؛ روز شنبه همین هفته (20 شهریور) تعیین و ابلاغ شد. این خودروها با توجه به اولویت گذشته و با توجه به فراخوان خودروسازان در قالب فوق العاده (سه ماهه) تحویل مشتریان می شود.

پس از مشخص شدن نتایج سه درصد باقیمانده از متقاضیان مرحله دوم، سرانجام پس از گذشت حدوداً چهار ماه از آغاز مرحله دوم، پرونده این مرحله در نهایت بسته شد.

هم اکنون همانطور که قبلا توسط مدیر سامانه تخصیص یکپارچه خودرو اعلام شده بود، با تکمیل و تخصیص فرآیند مرحله دوم سامانه یکپارچه و پایان مرحله دوم فروش یکپارچه خودرو، (با توجه به ادامه فرآیند فروش یکپارچه خودرو) برنامه ریزی برای اجرای مرحله سوم مرحله سوم آغاز خواهد شد.

ایسنا

منبع رکنا

دکمه بازگشت به بالا