واکنش سرمایه گذاران پایانه های نفتی بندر شهید رجایی به تصمیمات 90 دقیقه ای بنادر و کشتیرانی
به گزارش اخبار اقتصادی به نقل از فردای اختاز، مدیران ارشد این اداره کل بندر شهید رجایی در روزهای پایانی تأسیس دولت سیزدهم، تلاش شده تا قراردادی منعقد و اجرایی شود که مدتی پیش به دستور معاون اول رئیس جمهور به دلیل تضاد منافع شرکت های دولتی، ابهام موجود در سرمایه گذاری 17 میلیارد تومانی و عدم توجه به حقوق سرمایه گذاران خصوصی. پایانه های نفتی بندر شهید رجایی تعطیل شد اما فردای دور اول انتخابات یعنی 18 تیرماه بلافاصله با امضای جلیل اسلامی معاون بندری و اقتصادی اداره کل کشور اجرا و تصویب می شود. این سازمان جهت اجرا به مدیر کل استانداری هرمزگان ابلاغ می شود.
این در حالی است که تفاهم ایجاد شده بین بندرشاهیدرجایی و شرکت مذکور (از مجموعه شرکت های بنیاد مصطفان) مغایر با تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر عدم مشارکت شرکت های مستقل در معاملاتی است که امکان مشارکت بخش خصوصی وجود دارد. و ضمن اینکه اتحادیه شرکت های سرمایه گذاری پایانه های خصوصی نفتی آمادگی خود را برای مشارکت در دو بخش سازمانی وضعیت موجود و همچنین در بخش توسعه (جدید) پروژه موضوع این قرارداد مطابق تشریفات معاملات دولتی اعلام کرده است. . وی گفت: در رقابتی سالم و شفاف در قالب کنسرسیوم، اما بندر شهید اولویت شرکتهای خصوصی را که سالها به تنهایی و با خروج از تشریفات کمیسیون معاملات این پایانهها را در این بندر تجهیز میکنند، در نظر نمیگیرد. . با یک شرکت سهامی خاص از بنیاد مصطفان (مصوب تا امضا و ابلاغ از تاریخ 18 تیر 1303 لغایت 23/04/1403 در کمتر از دو هفته)، سرمایهگذارانی که خدمات انتقال نفت را ارائه میکنند و از طریق آن مشتق شدهاند، وارد این تفاهم شده است. سرمایه گذاری ها و زیرساخت ها، اکنون با اعطای امتیاز ویژه و خارج از رقابت شفاف برای اجرای این قرارداد، اداره کل بندر و دریانوردی بدون مجوز مقام قضایی و علی رغم وجود تعهدی، تسهیلات باری بهره برداران این بخش را توقیف کرد. ارتباط بین واحد سرمایهگذار (بندر) و واحد سرمایهگذار (بخش خصوصی) و اعطای اموال مورد نظر به شرکت مورد نظر برای بهرهبرداری از آن. به نظر می رسد این اقدام برخلاف قانون و با حقوقی است که سرمایه گذاران حقیقی توسط بنادر کسب می کنند. و حمل و نقل دریایی باعث تحمیل هزینه های زیادی به مالکان پایانه های نفتی می شود که بیشتر آنها شرکت های خصوصی و ذینفعان آنها صادرکنندگان دولتی و غیردولتی هستند.
از طرفی فرض بر این است که این طرح توسعه با سرمایه گذاری شرکت مذکور به روش (BOT) اجرا شود که با یک نوآوری شگفت انگیز با اخذ درآمد قبل از شروع ساخت بدون سرمایه گذاری و از محل شروع شده است. تعهد توقیف دارایی های بخش خصوصی نفت در هرمزگان. به عبارت دیگر می توان مثال زد که شرکت طرف قرارداد عوارض جاده ای را طی می کند که هنوز یک ریال برای ساخت و استفاده از آن پرداخت نکرده است. دارایی بخش خصوصی فقیر بدون اجازه آنها.
این اقدام طی روزهای اخیر با واکنش شدید پایانههای نفتی بخش خصوصی و تجاری استان هرمزگان مواجه شده است و به همین دلیل عملیات بارگیری و صادرات پایانهها یکی پس از دیگری تعطیل یا متوقف شده است. باعث درگیری با عوامل پایانه و رکود شدید فعالیت آنها شده است.
صاحبان ترمینال نامه ای به مجلس نمایندگان و رئیس جمهور منتخب برای روشن شدن حقوق خود ارسال کرده و از آنها خواسته اند تا اجرای توافقنامه فوق را متوقف کنند.
منبع رکنا