هشدار کانال‌های تحلیلی در سقف قیمت دلار

با شدت نوسان بازار درهم، قیمت دلار سقف جدیدی به ثبت رساند، معامله‌گران از صحبت‌های تورمی نمایندگان مجلس سیگنال منفی گرفتند، سوال مهم بازار؛ تاریخ تکرار می‌شود؟

بازار ارز بعد از یک روز استراحت در کانال 75 هزار تومان، در روز دوشنبه یک کانال دیگر بالا رفت. در روز دوشنبه با نوسان قیمت درهم در نیمه دوم معاملات تمامی بازارها نوسانی دنبال شدند؛ قیمت سکه با نوسان تا مرز کانال 55 میلیون بالا رفت و قیمت طلای آبشده در کانال 21 میلیون پیشروی داشت.

سوال اساسی در بازار، با دو تحلیل از قیمت دلار و طلای آبشده این بود که آیا تاریخ تکرار می‌شود؟

پدیده عجیب بازار دوشنبه هشدار اکثر کانال‌های تحلیلی درمورد خرید در سقف‌های قیمتی بود. یک نمودار از قیمت دلار در بازار دست به دست می‌شد که نشان می‌داد قیمت دلار از سال 97 در یک کانال صعودی نوسان داده و هر وقت به سقف کانال رسیده، قیمت اصلاح یا ریزش داشته است. این نمودار در اسفند ماه 1401 هم در روزی که قیمت دلار سقف جدیدی در 60 هزار تومان زد به بازار رسید که بعد از آن قیمت دلار کاهشی شد.

یک تحلیل تکنیکال هم از قیمت طلای آبشده در بازار مورد توجه معامله‌گران قرار گرفت. در این تحلیل هم گفته شده اشباع خرید در بازار طلا به 90 درصد رسیده که نشان می‌دهد بازار دچار واگرایی منفی شده است. طبق این تحلیل تکنیکال اشباع خرید 90 درصد در بازار، به جز روز دوشنبه، کلا سه بار اتفاق افتاده که بعد از آن قیمت اصلاح داده است.

از منظر این تحلیل اگر قیمت از سطح 21 میلیون و 450 هزار تومان عبور کند تا مرز کانال جدید می‌تواند نوسان داشته باشد که تله‌ای برای خریدار خواهد بود.

اما در مقابل برخی از تحلیلگران معتقدند شرایط بازار ارز فعلی متفاوت با سال‌های گذشته است و امکان ریزش سنگین در بازار وجود ندارد. این دسته با اشاره به حربه بازارساز برای فریز نقدینگی با ثبت‌نام خودروهای وارداتی، معتقدند با اینکه در این دور از ثبت‌نام 760 همت پول در بانک‌ها پارک شده اما در نرخ بازار اثرگذرا نبوده که نشان می‌دهد شرایط متفاوت با گذشته است و سقف بالاتر در بازار قابل دسترس خواهد بود.

برخی هم مدعی بودند تا هیجان بازار درهم کنترل نشود بازار همچنان نوسانی خواهد بود. از نگاه این دسته اگر بازارساز در سقف قیمتی ورود کند با توجه به این نگاه بازار به اصلاح، می‌تواند در نرخ اثرگذار باشد. در قیمت دلار محدوده 73 هزار و 200 تومان تا 72 هزار و 600 تومان برای بازار مهم است و تا زمانی‌که زیر آن تثبیت ندهد قیمت می‌تواند نوسانی دنبال شود. اگر این ناحیه در بازار ارز از دست برود کف قیمت دلار در حوالی 69 هزار تومان خواهد بود.

صحبت‌های برخی از نمایندگان مجلس درمورد دو برابر شدن قیمت اقلام خوراکی هم در بازار سیگنال منفی تلقی شد.

قیمت دلار نیما که در روز شنبه در کانال 59 هزار تومان اعلام شده بود در روز دوشنبه نرخش با افزایش دو کانالی به بالای 61 هزار تومان رفت.

در بازار دوشنبه قیمت دلار هرات با گپ مثبت در 74 هزار و 400 تومان شروع کرد و تا قبل از نوسان بازار درهم در نیمه دوم در همین حوالی رنج دنبال شد. در نیمه دوم قیمت دلار هرات با افزایش وارد کانال 75 هزار تومان شد و در 75 هزار و 300 تومان بسته شد. از ابتدای هفته قیمت دلار هرات هر روز یک کانال بالا آمده است.

قیمت دلار تهران در 75 هزار و 300 تومان شروع به کار کرد و مثل سایر بازارها در نیمه دوم نوسانی دنبال شد. قیمت دلار تهران در نهایت با نوسان هزار تومانی در 76 هزار و 300 تومان به کار خودش پایان داد. قیمت دلار تهران که در روز ابتدایی هفته وارد کانال 75 هزار تومان شده بود در روز یکشنبه در این کانال استراحت کرد.

قیمت درهم امارات در روز دوشنبه سوخت نوسان تمامی بازارها بود. قیمت درهم در 20 هزار و 520 تومان بازگشایی کرد و در نیمه دوم شدت نوسانش زیاد شد. قیمت درهم با نوسان 380 تومانی به 20 هزار و 900 تومان رسید. حباب دلاری درهم در روز دوشنبه 455 تومان برآورد می‌‍شود که نسبت به روز یکشنبه افزایش داشته است.

قیمت سکه در 54 میلیون شروع به کار کرد و تا میانه روز به 54 میلیون و 500 هزار تومان رسید. در نیمه دوم قیمت سکه با نوسان بازار ارز تا یک قدمی کانال 55 میلیون بالا رفت. حباب سکه هم افزایشی بود و هفت میلیون و 136 هزار تومان برآورد می‌شود.

قیمت طلای آبشده در کف کانال 21 میلیون شروع به کار کرد و از ابتدا نوسانی دنبال شد. قیمت طلای آبشده با نوسان 350 هزار تومانی در نیمه دوم از مرز مقاومت 21 میلیون و 250 هزار تومان عبور کرد و به 21 میلیون و 350 هزارتومان رسید. حباب طلای آبشده با کاهش به زیر یک درصد رفت.

به عقیده معامله‌گران شرایط بازار پیچیده شده و رشد تا سقف‌های قیمتی با این سرعت بی‌منطق بوده یا اگر منطقی است فاند آن هنوز به بازار نرسیده است.

منبع: اکو ایران

دکمه بازگشت به بالا