هشدار در مورد بحران آینده برق و وابستگی 88 ٪ از مشارکت گاز / انرژی هسته ای در تولید برق کشور تنها یک درصد / محلول است؟

وقتی سبد برق کشور را مشاهده می کنیم ، تقریباً 2 درصد گاز و تقریباً 2 درصد از آب با ما روبرو هستیم که به هر حال ، هنگام تأمین هر یک از آنها مشکلات جدی دارد. پس از آن ، ما به گزینه های دیگری مانند انرژی تجدید پذیر و انرژی هسته ای می رسیم که هر یک در تأمین برق کشور درگیر هستند. در حقیقت ، مشکل اساسی این است که متأسفانه هیچ نقشی در شکل گیری سبد انرژی ، پیش بینی و تصمیم گیری کشور وجود ندارد.
به گفته فرارو ، در حالی که این روزها ، ایران با چالش های تأمین انرژی پایدار ، برق هسته ای به عنوان یکی از راه های مهم تنوع سبد انرژی کشور و کاهش وابستگی گاز طبیعی توسط برخی تحلیلگران در این زمینه روبرو است ، براساس گزارش های رسمی آژانس انرژی اتمی ایران ، این تنها درصدی از نیروگاه های انرژی برق تولید می کند. با این حال ، طبق آمار رسمی ، این کشور در سال 2 با کمبود 6000 مگاوات برق روبرو خواهد شد که معادل تولید 4 راکتور مشابه در بوشر است.
با ادامه مذاکرات ایران ، عباس اراکچی ، وزیر امور خارجه ایران هنوز تأکید کرد که ایران از انرژی هسته ای مسالمت آمیز بهره مند شود و اعلام کرده است که غنی سازی برای تأمین نیروگاه های برقی ادامه خواهد یافت.
در چنین شرایطی ، سؤالاتی در مورد اهمیت انرژی هسته ای و نیاز به توسعه برق هسته ای در کشور وجود دارد. دکتر هاشم اوی ، استاد دانشگاه فناوری شریف و رئیس اتحادیه انرژی ، به سؤالات پاسخ داد:
هاشم اوی گفت: “وقتی به سبد برق این کشور نگاه می کنیم ، حدود 88 درصد گاز و حدود 6 درصد آب داریم که به هر حال ، هنگام تأمین هر دو مشکل جدی دارد.” پس از آن ، ما به گزینه های دیگری مانند انرژی تجدید پذیر و انرژی هسته ای می رسیم که هر یک در تأمین برق کشور درگیر هستند. در حقیقت ، مشکل اساسی این است که متأسفانه هیچ نقشی در شکل گیری سبد انرژی ، پیش بینی و تصمیم گیری کشور وجود ندارد. اما اگر می خواهیم یک بررسی را انجام دهیم که باید انجام دهیم ، نمی توانیم انتظار داشته باشیم که در حل مشکل برق کشور از طریق انرژی هسته ای کوتاه مدت موفق شود. ما در زمینه بهره برداری از انرژی هسته ای در زمینه برق فناوری کافی نداریم. این فناوری برخی از کشورها در سراسر جهان دارد. “ما به سایر کشورها برای تأمین پروژه های برق از طریق انرژی هسته ای وابسته هستیم و تنها کشوری که با وجود تحریم ها و شرایط فعلی حاضر به همکاری با ما است ، روسیه است.”
وی گفت: “متأسفانه ، تجربیات ما در زمینه همکاری هسته ای با روسیه مثبت یا موفقیت آمیز نبوده است.” در تجربه همکاری در کارخانه انرژی بوشور ، دیدیم که روسیه این پروژه را پذیرفته است ، بودجه ما را گرفت ، اما این پروژه را برای سالها طولانی کرد و دریافت نکرد. در حقیقت ، تجربه کاری که باید با هزینه مشخصی با روسیه انجام شود ، که منجر به یک پروژه با از دست دادن سرمایه زیادی می شود. نکته دوم مسئله سرمایه است. یکی از ویژگی های انرژی هسته ای برای تولید برق این است که به سرمایه گذاری ثابت زیادی نیاز دارد. وقتی آمار مالی EAU و پروژه های برق هسته ای ترکیه را مشاهده می کنیم ، با تعداد زیادی روبرو می شویم. پروژه ترکیه توسط روس ها و پروژه EAU برای کره جنوبی اجرا می شود. براساس شماره های رسمی ، نرخ سرمایه گذاری ثابت برای هر کیلوواتیو برق هسته ای تقریباً 4000 دلار است. اما سایر روشهای تولید برق به طور کلی کمتر از 1000 دلار هزینه دارند. سپس انرژی هسته ای نیاز به یک سرمایه گذاری اولیه بزرگ دارد. “درست است که پس از راه اندازی و توسعه نیروگاه های هسته ای ، بازده خوبی وجود دارد ، اما ما نیز باید در مورد سرمایه گذاری اولیه فکر کنیم.”
تحلیلگر و متخصص ارشد گفت: “مشکل دیگری که باید در زمینه برق هسته ای مورد توجه قرار گیرد ، مشکل زمان این نوع پروژه است.” اگر به جهان متصل شویم و سرمایه خوبی را به خود جلب کنیم ، برای اجرای پروژه برق هسته ای به چندین سال نیاز خواهیم داشت. جهان اکنون از نظر سیاسی نسبت به ما حساس است و ما در زمانی هستیم که نمی توانیم از آب خارج شویم. در حالی که یکی از خواسته ها اکنون جمع آوری تسهیلات هسته ای است ، بستن قراردادهای توسعه هسته ای در سطح بین المللی دشوار است. صرف نظر از بحث سیاسی و مهم نیست که چه نتیجه ای ، من معتقدم که اگرچه در کشور برق کشور ، مطمئناً باید مشارکت هسته ای را افزایش داده و در مورد توسعه فکر کنیم ، اما در شرایط فعلی ، ما یک مانع موقت سرمایه گذاری برای مشکلات سیاسی داریم. بنابراین ، ما باید صنعت برق هسته ای کشور واقع گرایانه و بلند مدت را رعایت کنیم. “امروز ، برای 5 تا 10 سال آینده ، ما باید بین 5 تا 10 درصد از مشارکت انرژی هسته ای کشور برنامه ریزی و برنامه ریزی کنیم. مرجع انرژی به ما می گوید که این لحظه امروز و سال آینده و سالهای آینده پاسخ نخواهد داد.”
وی گفت: “اتم روسیه ، که 4800 مگاوات برق هسته ای را در Türkiye اجرا کرده و در Türkiye به بهره برداری رسیده است ، این کار را بدون پایتخت Türkiye انجام داده است.” در حقیقت ، Türkiye به اتم روسیه اعلام کرده است که وی این پروژه را به آنها داده است و 15 سال است که کارخانه انرژی را خریداری می کند. این یک سرمایه گذاری مفید طولانی مدت است. اما کدام کشور یا کشورها مایل به چنین برنامه ریزی طولانی مدت در کشور ما خواهند بود؟ ما نمی توانیم در شرایط ناپایدار و ناشناخته انتظار سرمایه گذاری بزرگی داشته باشیم. “سرانجام ، من تأکید می کنم که برای بهره برداری از صنعت برق هسته ای ، ما باید واقع گرایانه و هوشیار باشیم و به برنامه ریزی بلند مدت اعتماد کنیم ، نه در کوتاه مدت و ناموفق.”
-
فیلم / نیما شهروخ شاهی: من شب می خوابیدم و صبح مرا نمی شناختم!
-
اخبار را ببینید
-
رکنا