هدفگذاري توليد يک ميليون و 500 هزار تن شمش آلومينيوم
به گزارش اخبار اقتصادی-رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران از افزایش تولید سالانه آلومینیم به یک میلیون و 500 هزار تن در سند چشم انداز 1404 خبر داد و گفت: هم اکنون با تولید سالانه 700 هزار تن حدود نیمی از اهداف برنامه را محقق کرده ایم.
به گزارش به گزارش اخبار اقتصادی،آقای هوشنگ گودرزی رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران در گفتگو با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صداوسیما با بیان اینکه هم اکنون مواد اولیه آلومینیوم وارداتی است؛ گفت: سنگ بوکسیت به عنوان مهمترین عنصر تولید فلز آلومینیوم به اندازه کافی در کشور وجود ندارد.
وی به نیاز یک میلیون و 400 هزار تنی آلومینا در کشور اشاره کرد و افزود: از این میزان فقط 250 هزار تن در کارخانهای در جاجرم تولید میشود و یک میلیون و 150 هزار تن وارداتی است.
گودرزی به معدن ایران در گینه اشاره کرد و گفت: این معدن حدود 30 سال پیش خریداری شد و قرار بود بوکیست مورد نیاز برای تبدیل به آلومینا را از این کشور وارد کنند، اما با وجود اینکه هنوز آن معدن در اختیار ایران است هیچ کاری در این زمینه انجام نشده است.
وی با بیان اینکه ایران در میان کشورهای حاشیه خلیج فارس و غرب آسیا نخستین کشوری بوده که تولید آلومینا را در دهه 40 آغاز کرد گفت: هم اکنون دو شرکت آلومینیوم بحرینی و اماراتی بیش از 2 میلیون و 800 هزار تن تولید دارند در حالی که ایران فقط 700 هزار تن تولید دارد.
به گفته رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران؛ ابوظبی بدون داشتن متخصص و صنعتگر از گینه بوکسیت وارد میکند و با کارگران ایرانی و هندی آلومینا تولید میکند و در حالیکه صنعتگران آلومینیوم ایران 30 سال منتظر آن هستند ابوظبی با ادامه این روند در حال جذب متخصصان ایرانی است.
وی ادامه داد: اگر شمش را به جای صادرات با همان قیمت صادراتی در اختیار تولیدکننده داخلی قرار دهیم و تولیدکنندگان را موظف به صادرات پس از تولید کنیم، تولید کننده با هزینه پس از تولید محصول را به فروش میرساند و ارز حاصل از صادرات را برمی گرداند و آن را در مواد اولیه، قطعه و ماشین آلات و تجهیزات برای توسعه صنعت هزینه میکند در حالی که با صادرات شمش و هزینههای جانبی بازار را هم از دست میدهیم.
گودرزی با بیان اینکه صادرات مواد اولیه از مبدا چین ممنوع است، گفت: چین اجازه صادرات حتی یک کیلو شمش آلومینیوم را نمیدهد و حتما باید مواد اولیه تبدیل به محصول شود که به صادرات محصول جایزه میدهند، در سالهای اخیر از 64 میلیون تن آلومینیوم تولیدی 33 میلیون متعلق به چین بوده است.
توسعه تجهیزات و ماشین آلات صنعت آلومینیوم
رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما در خصوص ماشین آلات این صنعت گفت: با توجه به اینکه در سالهای اخیر بسیاری از کشورها به خصوص شرکتهای اروپایی حاضر به فروش قطعات و تجهیزات صنعتی به ایران نیستند سعی کرده ایم تجهیزات و ماشین آلات این صنعت را با فناوری جدید در داخل کشور توسعه دهیم.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه برخی شرکتهای داخلی برای اینکه خط تولیدشان از کار بازنماند مجبور به تغییر تجهیزات کنترلی خود و تطبیق با تجهیزات کنترلی خریداری شده از چین شده اند، زیرا دیگر نمیتوانند قطعات را جایگزین کنند و با اختلال در خط تولید به ناگاه کیفیت از دست میرود. به عنوان نمونه ممکن است بورد ایکس ری خطی بسوزد و از سوی متخصصان بخشهایی از آن تعمیر شود، اما به دلیل نبود بورد اصلی مجبور به تولید با همان بورد تعمیری هستند و در نتیجه تلرانس ضخامت (ابعاد ساخت قطعه فلزی) بالا میرود و مشکلات جانبی بعدی را به همراه دارد.
بازار سنتی پاکستان؛ مشتری ظروف آلومینیومی ایران
رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران به تولیدات آلومینیوم از گوشتکوب تا هواپیما اشاره کرد و گفت: تولیدات صنعت آلومینیوم شامل محصولات تخت (Flat products) همچون کویل، فویل و مواد بسته بندی غذایی، دارویی، پروفیل آلومینیوم، قابلمههای تفلون، رادیاتور خودرو، کولرگازی، ایزوگام و ظرف یکبارمصرف را شامل میشود.
به گفته رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران، یکی از مشتریان تولیدات ظروف آلومینیوم ایران بازار سنتی پاکستان بوده که کتری و ظروف آلومینیومی ایرانی در بازارهای این کشور عرضه میشود.
وی آلومینیوم را انرژی منجمد عنوان کرد و افزود: تولیدات آلومینیوم همچون پروفیل، قوطی نوشابه و فویل در هر مرحلهای قابلیت بازگشت دوباره به جریان تولید را دارد و این مزیت صنعت آلومینیوم در مقابل دیگر صنایع است که حداقل 70 درصد قیمت خود را در هر مرحلهای به چرخه تولید بازمی گرداند.
منبع آریا نیوز