اکوایران: ارزش بازار سهام امارات متحده عربی به لطف چندین شرکت مرتبط با خاندان سلطنتی این کشور برای اولین بار به ارزش بیش از یک تریلیون دلار رسید.
اخبار اقتصادی، ارزش بازار سهام امارات برای اولین بار از مرز تریلیون دلار گذشت. این رشد قابل توجه به دلیل شرکت های مرتبط با حق امتیاز ابوظبی است که بیش از یک سوم این ارزش را تشکیل می دهند. این باعث شده است که کل بازار امارات، از جمله دبی و ابوظبی، بزرگتر از میلان یا مادرید باشد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، در حالی که سهام امارات متحده عربی در مقایسه با بازار سهام عربستان سعودی نزدیک به 3 تریلیون دلار است، این بازار همچنان از بسیاری از بازارهای نوظهور، به استثنای تعداد محدودی از کشورها مانند هند و چین، بزرگتر است.
ارزش بازارهای سهام امارات به بیش از یک تریلیون دلار رسید.
ویژگی بارز موفقیت بازار تریلیون دلاری امارات، ارتباط شرکت های حاضر در این بازار با شیخ طحنون بن زاید آل نهیان است. این عضو خانواده سلطنتی که یکی از دو معاون حاکم ابوظبی، مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی و برادر رئیس جمهور این کشور است، به عنوان یکی از بزرگ ترین نام ها در تجارت جهانی مطرح شده و مدیریت یک امپراتوری 1.5 تریلیون دلاری
این شامل هولدینگ اینترنشنال است که بزرگترین شرکت عمومی در امارات متحده عربی است و ریاست آن را شیخ طحنون بر عهده دارد. شرکت مذکور در سالهای اخیر رشد 43 هزار درصدی داشته و ارزش بازار آن به حدود 250 میلیارد دلار، یک چهارم ارزش فعلی بازار سهام امارات رسیده است.
بر اساس داده های بورس ابوظبی، شهروندان اماراتی 88 درصد از سهام این شرکت را در اختیار دارند. اینترنشنال هولدینگ که زمانی یک شرکت پرورش ماهی نامفهوم بود، اکنون در خط مقدم کمپینی برای تنوع بخشیدن به اقتصاد امارات متحده عربی به دور از نفت است.
این شرکت و شرکت های تابعه آن که برخی از آنها در بورس اوراق بهادار ابوظبی فهرست شده اند، در زمینه های مختلفی از جمله SpaceX متعلق به Elon Musk و Eldar Properties PJSC، بزرگترین توسعه دهنده املاک در امارات متحده عربی، سرمایه گذاری کرده اند.
شرکت های مرتبط با شیخ طحنون بیشترین سهم را در شاخص کل FTSE ADX بورس امارات دارند.
رسیدن به سطح 1 تریلیون دلار از دیرباز برای مقامات ارشد ابوظبی در اولویت بوده است و رشد بازار سهام نشان دهنده جاه طلبی آنها برای تبدیل این شهر به یک مرکز مالی جهانی است.
بلومبرگ نیوز در ماه آوریل گزارش داد که اعضای خانواده آل نهیان امیدوارند افزایش ارزش بازار سهام سرمایه بین المللی را جذب کند و سرمایه گذاران محلی را تشویق کند تا پول خود را در این کشور خلیج فارس نگه دارند.
این رقم تریلیون دلاری همچنین با موجی از فروش سهام جدید در امارات متحده عربی همراه شد. امارات متحده عربی، همراه با عربستان سعودی، از سال 2021 موج عرضه های اولیه عمومی در خلیج فارس را رهبری کرده اند، زیرا دولت های آنها به دنبال افزایش سرمایه برای تنوع بخشیدن به اقتصاد خود هستند.
در سال 2020، یک صندوق سرمایه گذاری تحت نظارت شیخ طحنون، سهامی در هلدینگ بین المللی لولو، شرکت مادر اپراتور زنجیره ای هایپرمارکت که بزرگترین عرضه اولیه عمومی سال را در امارات متحده عربی برگزار کرد، خریداری کرد.
موج معاملات احتمالا ادامه خواهد داشت، از جمله عرضه اولیه بالقوه اتحاد ایرویز، واحد خاورمیانه شرکت تحویل غذا Delivery Hero SE به نام طلابت و شرکت خدمات فناوری اطلاعات آلفا دیتا.
علیرغم افزایش تنش های منطقه ای، شاخص کل بازار مالی دبی (DFM) همچنان نزدیک به بالاترین سطح خود از سال 2014 معامله می شود که ناشی از رشد اقتصادی و جمعیت شهر است. این شاخص در سال جاری با رشد 17 درصدی، پیشروی صعودی را در بین تمام شاخصهای خلیجفارس دارد، در حالی که سهام ابوظبی با افت 1.4 درصدی در سال 2024 معامله میشود.