به گزارش اخبار اقتصادی، علی اکبر محرابیان وزیر نیرو در برنامه گفتگوی ویژه خبری اظهار داشت: در حال حاضر ظرفیت تولید نیروگاه های کشور 91 هزار و 292 مگاوات است که در مدت اعتبار دولت مردمی 7 هزار و 745 مگاوات آن به بهره برداری رسیده است.
وزیر نیرو با اشاره به پیک مصرف 73 هزار و 600 مگاواتی در سال جاری، گفت: مصرف در ماههای مختلف متفاوت است و یک سوم مصرف مربوط به بخش خانگی، یک سوم مربوط به صنعت و یک سوم مصرف در سایر بخشها است.
وی افزود: 31 هزار مگاوات برق مصرفی کشور در تابستان مربوط به یخچال است و معادل کل برق مصرفی مصر با جمعیت 100 میلیون نفری است.
محرابیان با اشاره به اینکه هر درجه افزایش دما 1800 مگاوات به مصرف برق کشور می افزاید، اظهار داشت: چیلرهای آبی با طراحی موتور BLDC با راندمان بسیار بالا که قبلا تحقیقات انجام شده با استفاده از ظرفیت های استاندارد امروز به تولید انبوه رسیده و به 50 درصد رسیده است. کاهش مصرف برق یخچال
عضو کابینه مردمی با اشاره به کمبود برق گفت: کمبود برق باید بر اساس شکل مدیریت باشد. در سال 1400 ما 15000 مگاوات کمبود داشتیم که منجر به خاموشی های گسترده در بخش های خانگی و صنعتی شد. “
ادامه داد: برنامه دولت در سه محور توسعه مصرف مرکزی، بهینه سازی و مدیریت طراحی و اجرا شد و بر اساس 1400 مصرف 50 درصد از عدم تعادل کاهش یافت.
محرابیان تاکید کرد: سالانه یک میلیون مشترک جدید به شبکه برق اضافه می شود، اما با روش های مدیریت مصرف، مغایرت برطرف شد و معتقدیم کشور می تواند علاوه بر توسعه مرکزی، مدیریت برق را با روش های مختلف ارائه دهد.
وزیر نیرو با اشاره به اجرای طرح پاداش صرفه جویی گفته است: گرمایش در افزایش مصرف برق در تابستان تاثیر دارد، اما می توانیم در تولید و مصارفی که گرمایشی نیستند، مصرف را مدیریت کنیم.
وی تصریح کرد: در حوزه خانوار به 85 میلیون ایرانی مدیریت مصرف دادیم و گفتیم هر ایرانی مصرف را به هر میزانی کاهش دهد می تواند از کوپن پس انداز استفاده کند.
محرابیان با اشاره به نتایج اوراق پسانداز گفت: در فاصله سالهای 1390 تا 1400 رشد سالانه مصرف خانوارها حدود 7 درصد بوده است، اما با طرح اوراق پسانداز در سال 1401 نسبت به سال 1400 با کاهش 2.3 درصدی مصرف مواجه هستیم. تابستان 1402 یکی از گرم ترین تابستان های سال های اخیر و گنبد حرارتی در سراسر کشور نصب شد، اما با وجود این تنها یک درصد افزایش مصرف برق خانگی داشتیم.
وزیر نیرو گفت: اگر در شرایط قبلی حرکت کرده بودیم باید طی 2 سال 14 درصد رشد مصرف خانوار می داشتیم اما تنها رشد یک درصدی به ثبت رسید.
وی با اشاره به تامین برق بخش صنعت کشور گفت: در سال 1402 نسبت به سال 1400 شاهد افزایش 30 درصدی مصرف انرژی الکتریکی در بخش صنعتی کشور بودیم.
محرابیان گفت: در تابستان سال 1400 با وجود اینکه ویروس کرونا داشتیم و پروژه های عمرانی کشور به بن بست خورده بود، به دلیل کمبود برق با افزایش 433 درصدی قیمت سیمان مواجه بودیم اما تابستان امسال در مرداد ماه. 5 درصد کاهش قیمت داشتیم، نسبت به ابتدای فصل گرما و موجودی، موجودی کلینکر کارخانه های سیمان دو برابر شد.
وزیر نیرو گفت: هدف ما از برنامه مدیریت مصرف تامین انرژی برای جهش تولید بود که کمترین مصرف برق را در روزهای جمعه داریم اما تابستان امسال در استانی مانند استان خوزستان حداکثر بار خود را جمعه ها ثبت کرد. .
محرابیان با اشاره به موضوع آب شرب گفت: اخیرا بانک جهانی گزارشی منتشر کرده که بر اساس آن 99.8 درصد جمعیت شهری کشور به آب شرب دسترسی دارند و در مناطق روستایی نیز 82 درصد روستاها به آب آشامیدنی پایدار دسترسی دارند. . .
وی با اشاره به برنامه آبرسانی جهاد گفت: 10 هزار روستا در دستور کار برنامه آبرسانی جهاد کشاورزی قرار گرفت و عملیات اجرایی از اوایل سال 1401 آغاز شد و اکنون 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و 3 هزار و 500 روستا به آب آشامیدنی پایدار دسترسی دارند.
این مسئول با اشاره به موضوع آب سیستان و بلوچستان گفت: 23 درصد از طرح آبرسانی جهاد در سطح استان سیستان و بلوچستان نصب شده و تا پایان دولت 10 هزار روستا آبرسانی می شود. .
وزیر نیرو با اشاره به موضوع حق آبه هیرمند گفت: اخیراً همکاران ما از ایستگاه دهروید بازدید کردند و مشخص شد که افغانستان نیز دچار خشکسالی است اما بر اساس میزان بارندگی بخشی از آب را در اختیار داریم. از هیرمند و همچنان حق آبه دریافت می کنیم.
محرابیان گفت: در تامین آب شرب منطقه سیستان با آب هیرمند و بدون آب هیرمند پروژه های زیادی برای تامین این آب در دستور کار قرار گرفته است.
منبع رکنا