مصرف برق چیلرهای گازی چند برابر چیلرهای آبی است؟

اخبار اقتصادی به نقل از وزارت نیرو «مدیریت مصرف و تقاضا و بهینه‌سازی مصرف» و «آموزش عمومی و اطلاع‌رسانی مؤثر» از محورهای مدیریت مصرف برق تابستان 1403 است. این اقدامات در کنار سایر محورهای طرح تامین و مدیریت برق باید به گونه ای اجرا شود که هموطنان در سراسر کشور مانند دو سال گذشته دچار خاموشی بویژه در بخش خانگی نشوند.

آنچه مسلم است ظرفیت تولید برق کشور با توجه به رشد جمعیت رو به افزایش است، اما با توجه به اینکه تغییر سبک زندگی ارتباط مستقیمی با استفاده از لوازم خانگی دارد، بنابراین مدیریت مصرف برق و آموزش عمومی در این زمینه بسیار است. مهم.

امروزه با وجود اینکه مصرف برق کولرهای گازی بسیار بیشتر از کولرهای آبی است، استفاده از کولرهای گازی بسیار رایج شده است و در این میان برای مناطق معمولی استفاده از کولرهای آبی منطقی و اقتصادی است. .

شاید بسیاری از افراد اطلاع نداشته باشند که با توجه به مصرف 8 برابری برق در کولر گازی، میزان قبوض مشترکان این سیستم ها به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.

اخبار مرتبط

مصرف کولر آبی 7000 در سیکل کند از نظر تهویه به طور متوسط ​​حدود 400 وات در ماه و در سیکل تند تقریباً 800 وات و حدود 120 کیلووات ساعت در اقلیم هایی مانند تهران، مشهد، شیراز، اصفهان و حدود 120 کیلووات ساعت است. مناطق با آب و هوا خشک و نسبتا معتدل تر از مناطق جنوبی است.

نکته این است که در صورت استفاده از کولر گازی، الگوی مصرف 2.5 برابر افزایش می یابد و به 750 کیلووات ساعت می رسد، در حالی که اگر کولر گازی حدود 10 ساعت در شبانه روز روشن باشد، از این مقدار و میانگین مصرف فراتر می رود. . تعداد مشترکین در ماه افزایش می یابد و همچنین مصرف برق به شدت افزایش می یابد.

در این خصوص عبدالامیر یاقوتی مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و خدمات مصرفی توانیر، تفاوت پیک مصرف برق تابستانی و زمستانی را حدود 31 هزار مگاوات اعلام کرد و گفت: این رقم بالایی است که اگر توجه نشود، برق است. عرضه در ماه های گرم با چالش مواجه است و علاوه بر آن هزینه تولید برق به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.

این گزارش می افزاید: استفاده از 20 میلیون چیلر آبی 10 هزار مگاوات برق مصرف می کند و با استفاده از همین تعداد چیلر گازی مصرف برق به 40 هزار مگاوات افزایش می یابد.

کولرها علاوه بر مصرف برق، آلاینده نیز هستند: به دلیل مکانیزم خنک کنندگی خاص خود، گازهای مختلفی تولید می کنند که برای لایه اوزون مضر هستند. این گازها همراه با ذرات معلق بی شمار و گازهای سمی تنها به قیمت خنک سازی ما در فضا و محیط منتشر می شوند. این مشکل در شهرهایی که خود دارای آلودگی هستند مانند شهرهایی مانند تهران مشکل ساز خواهد بود. از طرفی موتور دستگاه را می توان در تراس منزل و تقریبا پشت پنجره اتاق خواب نصب کرد که در اکثر مجتمع ها این اتفاق می افتد و باعث ورود گازهای مضر به داخل خانه می شود.

خبر خوب این است که تولید کولرهای آبی با کلاس انرژی A به بالا از ابتدای ماه آینده یعنی آذرماه با بازنگری در استاندارد مصرف انرژی این وسایل الکترونیکی به منظور ارتقای بهره وری انرژی اجرایی خواهد شد. از آب. یخچال ها

این گزارش می افزاید: با هدف کاهش رشد بی رویه مصرف برق در کشور از طریق ارتقای بهره وری انرژی در تجهیزات برقی و لوازم خانگی و همچنین ارتقای بهره وری انرژی الکتریکی در تولید چیلرهای آبی و موتورهای الکتریکی، اقدام مشترکی صورت گرفت. پروژه تفاهم نامه بین وزارتخانه های نیرو، صامت و سازمان ملی استاندارد در تاریخ. در 22 اسفند 1401 مبادله شد و در دولت سیزدهم اقدامات لازم برای ارتقای استاندارد انرژی کولرهای آبی و موتورهای برقی انجام شد.

در گام اول اصلاح استاندارد مصرف انرژی چیلرهای آبی پس از 13 سال با حذف سه رده انرژی E, F, G و افزودن سه دسته عالی A+++, A++, A به دسته بندی برچسب انرژی کولرهای آبی استاندارد 1 آذر 1401 توسط سازمان استاندارد ملی ایران اجباری اعلام شد که با اجرای آن و عدم تولید یخچال های پرمصرف در سال گذشته، تقاضای برق کشور بیش از 180 مگاوات کاهش یافته است. و تامین آب، هزینه ای بالغ بر 5 میلیارد تومان به اقتصاد کشور تحمیل شد.

در همین راستا، علی اکبر محرابیان پنجشنبه گذشته در سفر به استان خراسان رضوی در مراسم افتتاح کارخانه تولید انبوه موتور برق آهنربای دائم با راندمان بالا (BLDC) در مشهد مقدس گفت: مصرف برق کشور در تابستان و زمستان حدود 33 هزار مگاوات است در حالی که کل مصرف 170 کشور روی کره زمین کمتر از 33 هزار مگاوات انرژی است.

وزیر نیرو بیشترین تفاوت مصرف تابستانی و زمستانی کشور را مربوط به مصرف یخچال دانست و افزود: تصمیم گرفته شده که کولرهای آبی با گرید انرژی A به بالا تولید شود.

وی یادآور شد: همین برنامه در کولر گازی دنبال می شود و هفته گذشته در هیات دولت تصویب شد تا از واردات لوازم بی کیفیت و پرمصرف به شدت جلوگیری شود و این امر در راستای حمایت از تولید ملی و واردات است. از کالاهای با مصرف بهینه

بر اساس این گزارش، هفته گذشته در پی برنامه های وزارت نیرو برای ارتقای استاندارد مصرف انرژی چیلرهای آبی و اجباری شدن استفاده از موتورهای پربازده در چیلرهای آبی، کارخانه تولید انبوه الکتروموتورهای آهنربای دائمی با راندمان بالا (BLDC) باز بود.

کارخانه «نیان موتور توس» در مشهد، یک الکتروموتور آهنربای دائم یکپارچه با کنترل و تابلوی کنترل با ظرفیت سالانه 100 هزار موتور تولید می کند که در سال آینده به 500 هزار دستگاه در سال می رسد.

راندمان این نوع موتورهای الکتریکی تولیدی با تغییرات ساختاری نسبت به موتورهای قدیمی افزایش می یابد و موتورها یکپارچه درایو هستند.

موتورهای تولیدی این کارخانه در مقایسه با موتورهای القایی قدیمی 300 وات کاهش توان خواهند داشت، بنابراین با فرض استفاده از یک میلیون یخچال از این نوع موتورها به عنوان جایگزین موتورهای قدیمی، معادل 300 مگاوات توان است. . کاهش در نقطه مصرف و تقریباً 450 مگاوات کاهش ظرفیت نیروگاه ایجاد می کند.

منبع رکنا

دکمه بازگشت به بالا