مخالفت مجمع تشخیص با واردات خودرو توجیهی ندارد/ مجلس بر مصوبه خود اصرار دارد
به گزارش اخبار اقتصادی، شورای عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام تخصیص ارز برای واردات خودرو وی مخالفت را رد و بر اساس مغایرت با سیاست کلی اعلام شده رد کرد: خودروسازان بابت واردات قطعات خوراکی سالانه 8 میلیارد یورو ارز از دولت دریافت می کنند!
این در حالی است که مصوبه مجلس دولت را مجبور به اختصاص 3.3 میلیارد یورو به واردات خودروهای خارجی با تعرفه گمرکی 60 درصدی کرد.
بسیاری از نمایندگان مجلس با این موضوع مخالفت کردند و یکی از اعضای کمیته رئیس خانه ملت به این موضوع واکنش نشان داد و به خبرنگار پارلمانی رکنا گفت: نمایندگان مجلس با مصوبه مجلس موافق هستند. یعنی مجلس همچنان بر مصوبه خود پافشاری می کند و ما دلایل و استدلال های محکمی برای آن داریم.
یوسفی گفت: بیش از 50 سال است که رویه ای برای خودروسازی در نظر گرفته ایم اما این رویه ما را خودروساز نکرده است. یعنی مردم هزینه سوء مدیریت خود را با زندگی بی کیفیت و با پول خود با افزایش قیمت این خودروهای بی کیفیت پرداخته اند.
وی ادامه داد: قیمت خودروهای بی کیفیت داخلی که برخی از آنها بیش از 30 سال قدمت دارند با قیمت خودروهای فعلی یکسان است. حالا قصد من این نیست که این خودروها را با لندکروز مقایسه کنم. برخی این موضوع را به خود نمی گیرند، اما هدف این است که خودروهایی را که مردم استفاده می کنند و کیفیت خدماتی که دریافت می کنند با این قیمت ها مقایسه کنند.
این نماینده مردم اهواز در مجلس دوازدهم تصریح کرد: بر این اساس بود که مجلس یازدهم و دوازدهم واردات خودروهای نو و کارکرده را برای ایجاد رقابت تصویب کردند که باعث کاهش قیمت و افزایش کیفیت می شود.
وی با بیان اینکه «به عنوان نماینده موظف هستیم به دغدغه های برحق مردم پاسخ دهیم»، تصریح کرد: البته برخی نگرانی ها به دلیل کمبود اعتبارات و منابع قابل پاسخگویی نیست، اما برخی دیگر مانند موضوعی که در حوزه خودرو اتفاق افتاد، می گویند: که حتی می تواند مشکلات آلودگی ایجاد کند. مشکلات هواشناسی و زیست محیطی نیز دور از دسترس نیست. به همین دلیل از بند لایحه بودجه 1404 دولت استقبال می کنیم که 2.2 میلیارد یورو برای واردات پیش بینی شده و به 3.3 میلیارد یورو افزایش یافته است.
یوسفی با طرح سوالی از مخالفت مجمع عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام انتقاد کرد و گفت: چگونه پیش بینی می کنید در پایان سال 1403 8 میلیارد یورو ارز برای واردات قطعات اختصاص دهیم اما آیا نمی توانیم تامین کنیم. حدود 3000 میلیون یورو و این برخلاف سیاست های کلی است؟ در اینجا دوباره یک سوال مطرح می شود: آیا خودروسازان واقعاً خودروساز هستند یا مونتاژگر؟
وی افزود: در بحث ایجاد رقابت می گویند ما خودروساز هستیم و در بحث ارز می گویند واردکننده هستیم. فقط گفتیم بخشی از این ارز یا فقط 3000 میلیون یورو را به واردات خودرو کامل اختصاص می دهیم. اگر بحث مجمع عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام این است که ما پول نداریم، نباید 8 میلیارد یورو اختصاص دهیم. به همین دلیل مخالفت و رد آن توجیهی ندارد و مجلس همچنان بر مصوبه آن پافشاری می کند.
یوسفی تاکید کرد: رویکرد حذف مصوبات مجلس نیز مردم را نگران می کند. به نظر من مشکلات باید با تعامل حل شود نه اینکه بدون توجه به ادله مجلس رفع شود.
رکنا