ما آماده اعتبارسنجی ارزهای دیجیتال هستیم

به گزارش اخبار اقتصادی، یاسر مرادی در پنل تخصصی «نوآوری ها چگونه فراگیر می شود؟ از بانکداری دیجیتال تا اقتصاد رمزی» در مورد ارزهای رمزنگاری شده که با حضور فعالان این حوزه جشن گرفته شد، با تایید این موضوع، دلایل اختلاف بانک ها و راه های استفاده از فناوری ها و نوآوری ها را تشریح کرد. به منظور کمک به کاهش نارضایتی در بانک ها و استفاده از ارزهای رمزنگاری شده به عنوان وثیقه برای تامین مالی، راه مناسبی برای رعایت اعتبار است.

عضو هیئت مدیره بانک صادرات ایران وی همچنین با اشاره به نبود قانون در دوره ای که نئوبانک ها و لند تک ها شروع به فعالیت کردند، گفت: نئوبانک ها و لند تک ها در ابتدای کار حتی تهدید به تعطیلی شدند و همچنین از آنجایی که متهم به پولشویی شدند به فعالیت خود ادامه دادند تا اینکه قانونگذار و رگولاتوری را متقاعد کردند که به آنها KYC، افتتاح حساب، شناسایی وثیقه و برخی دیگر از فعالیت های اساسی بانکی به صورت غیر حضوری در اختیار آنها قرار دهد.

مرادی با بیان اینکه امروز دقیقاً در خصوص ارزهای رمزنگاری شده با این مشکل مواجه هستیم، ادامه داد: فعالان این حوزه توجه داشته باشند که دیگر نهادی به نام «صرافی» نداریم، اما بر اساس چارچوب اعلام شده از سوی بانک مرکزی، فعالان در این حوزه کارگزاران ارز دیجیتال یا مؤسسات متولی هستند. بنابراین خلاء قانونی سال های اخیر بالاخره به پایان رسیده و امروز قانونگذار چارچوبی را تعریف کرده است که همه فعالان باید در این چارچوب فعالیت کنند.

با اشاره به اینکه امروز دو سند وجود دارد، یکی سیاست‌گذاری و چارچوب نظارتی بانک مرکزی در حوزه ارزهای رمزپایه که در آذرماه 1403 ابلاغ شد و دیگری آیین‌نامه‌ای است که مرکز ملی فضای مجازی در 28 دی ماه ابلاغ کرد. : دولت مرکزی و دولت نباید به صرافی‌های لند تک، بی‌ان‌پی‌ال، لیزینگ و ارزهای رمزنگاری شده به همان چشمی نگاه کنند که به بانک‌ها می‌نگرند و الزامات باید رعایت شود. این استارتاپ در تعیین معیارهای خود معیارها و رفتار کاربری خاص این صنعت را در نظر گرفته است و سعی دارد به جای نقش حداکثری در این حوزه، نقش تنظیم کننده و گاه ناظر را ایفا کند.

یکی از اعضای هیات مدیره بانک صادرات ایران با اشاره به اینکه در سند بانک مرکزی کد دارایی شامل سه حوزه رمز ارز، توکن اوراق بهادار و توکن عملکردی در نظر گرفته شده است، گفت: بر این اساس دولت اعلام کرده است که سرمایه‌گذاری در این بازار می‌تواند ریسک‌هایی مانند تحریم، مسدود کردن دارایی‌ها، برچسب‌گذاری کیف پول و از بین رفتن موجودی داشته باشد، بنابراین بانک مرکزی به هیچ وجه فعالیت در این زمینه را تایید نمی‌کند و در عین حال هیچ‌کدام را نمی‌پذیرد. مسئولیت
این استاد دانشگاه گفت: همچنین بر اساس این سند استفاده از هر گونه کد دارایی از سه نوع مذکور به عنوان وسیله پرداخت در داخل کشور ممنوع بوده و دولت آن را به رسمیت نمی شناسد، لذا دادگاه ها حکمی صادر نمی کنند. آن پول را مطالبه کند، اما با توجه به تشکیل دادگاه های تخصصی برای محاکمه ارزهای دیجیتال، قضات می توانند با تعیین کارشناس دستور پرداخت معادل ریالی آن را بدهند.
بانک صادرات
بانک صادرات



رکنا

دکمه بازگشت به بالا