قیمت بعضی از خانه‌های بومگردیِ جنوب با ویلاهای شمال برابر است

به گزارش اخبار اقتصادی

هر سال نیمه اسفند که از راه می‌رسد، مردم خود را برای سفرهای نوروزی آماده می‌کنند و جنب و جوش مردم و سامانه‌های رزرو اقامتگاه‌ها و ویلاها و سوییت‌ها در شهرهای گردشگرپذیر شروع می‌شود.

طی یکی دو سال اخیر به دلیل وجود ترافیک سنگین در مسیرهای شمالی کشور طی تعطیلات نوروز، بسیاری از هموطنان برای گذراندان تعطیلات نوروزی راهی استان‌های جنوبی کشور مثل بوشهر و هرمزگان و بندرعباس و سیستان و بلوچستان و خوزستان می‌شوند و شب‌ را به جای هتل، در اقامتگاه‌های بومگردی سر می‌کنند که تا همین پارسال قیمت معقول‌تری داشتند.

امسال ماجرا کمی متفاوت از سال‌های قبل است. افزایش قیمت دلار که بر نرخ همه کالاهای مصرفی و غیرمصرفی تاثیر خود را گذاشته، قیمت هتل‌ها و اقامتگاه‌های بوم‌گردی و سنتی و … را هم به شدت تحت تاثیر قرار داده و یک خانه بومگردی که در بهترین حالت می‌شد در آن یک هفته اقامت گرفت و نه جیبی خالی می‌شد و نه آب از آب تکان نمی‌خورد، امسال رشد چشمگیری پیدا کرده است. البته فعالان حوزه گردشگری معتقدند که تنها قیمت دلار مسبب افزیش قیمت‌ها نبوده و تغییر مسیر نوروزیِ مسافران از شهرهای شمالی به سمت شهرهای جنوب و افزایش مسافران جنوب نیز در افزایش قیمت‌ها بی‌تاثیر نبوده و تعدادی از اقامتگاه‌ها به خصوص اقامتگاه‌های که با سامانه‌های رزرو همکاری می‌کنند را دچار طمع کرده است. به طوری که قیمت برخی اقامتگاه‌های بومگردی با نرخ هتل‌ها برابری می‌کند!

قیمت اقامتگاه‌های بومگردی در قشم از شبی ۷۰۰ هزار تومان شروع می‌شود. این تاریخ مربوط به اواخر اسفند و فقط برای یک شب است. در ایام تعطیلات نوروز که از یکم فروردین شروع می‌شود، قیمت‌ها ناگهان چند برابر می‌شود و از شبی یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان شروع می‌شود و تا شبی بالای ۴ میلیون تومان هم می‌رسد.

یک خانه بومگردی یک‌خوابه در قشم که ۵ تخت یک‌نفره دارد، شبی ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد. کمتر از این قیمت هم اقامتگاه بومگردی در سایت‌های رزرواسیون موجود است اما خیلی از آنها ظرفیت‌شان تا پایان تعطیلات نوروز تکمیل شده است.

ویژگی بیشتر اقامتگاه‌های بومگردی این است که چند دست رخت‌خواب سنتی دارند، اغلب سرویس ایرانی ندارند، یک سرویس فرنگی و یک حمام دارند. بعضی از اقامتگاه‌ها نیز حمام ندارند و یک یا چند حمام بیرون از اقامتگاه و اشتراکی بین گردشگران مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال قیمت خیلی از آنها از شبی حدود ۲ میلیون تومان شروع می‌شود. بعضی از اقامتگاه‌ها حتی وعده صبحانه را هم پوشش نمی‌دهند اما از شبی ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان محاسبه می‌شوند و ۲ شب اقامت در چنین اقامتگاهی به اندازه حقوق یک ماهِ یک شخص می‌شود.

قیمت بعضی از خانه‌های بومگردیِ جنوب با ویلاهای شمال برابر است | سایت‌های جایابی در نوروز قیمت‌ها را نجومی بالا می‌برند| اقامتگاه بومگردی شبی ۴ میلیون!

در جزیره هرمز و بندرعباس هم قیمت‌ها به همین منوال است و شروع قیمت‌ها عمدتا از شبی یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و نیز ۲ میلیون تومان است.

نرخ بعضی از خانه‌های بومگردی در جنوب با ویلاهای شمال کشور که هم مساحت بزرگتری دارند و هم اتاق‌های بیشتری دارند، هم نزدیک دریا و جنگل هستند، برابری می‌کند و حتی در مواردی از آن بیشتر است. در شهرهای شمالی مثل رامسر و بابلسر و چالوس بعضی از ویلاها با وجود امکانات معقول، از شبی حدود ۳ میلیون تومان شروع می‌شوند و البته برخی از آنها به شبی ۲۰ میلیون و بالاتر هم می‌رسند. البته تعدادی از این ویلاها لاکچری محسوب می‌شوند. چراکه استخردار هستند، ۳ تا ۴ اتاق دارند، سونا و جکوزی دارند و تعدادی از آنها هم سرگرمی‌هایی مثل بیلیارد و … هم دارند.

در چابهار سیستان و بلوچستان، بیش از اقامتگاه بومگردی، خانه‌های سنتی و سوییت در سامانه‌های رزرواسیون/جایابی موجود است و با وجود امکانات اندک و ظاهر غیرزیبای خانه‌ها، قیمت‌ها تعجب‌آورند. بعضی از افراد، خانه‌های خود را با نام خانه سنتی به گردشگران اجاره می‌دهند اما اثری از سنتی بودن مشاهده نمی‌کنید. البته به جز چند رختخواب سنتی! یکی از این خانه‌ها پنجره‌های خود را با پارچه پوشانده و حتی پرده ندارد. با این حال نرخ آن شبی ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است. یعنی ۲ شب اقامت در چنین خانه‌ای که گفته می‌شود بیشتر آنها مجوز هم ندارند، حدود ۶ میلیون تومان آب می‌خورد.

قیمت بعضی از خانه‌های بومگردیِ جنوب با ویلاهای شمال برابر است | سایت‌های جایابی در نوروز قیمت‌ها را نجومی بالا می‌برند| اقامتگاه بومگردی شبی ۴ میلیون!

در ساحل مکران چابهار نیز سوئیت دوخوابه‌ی بسیار معمولی که تصاویر نشان می‌دهد سوییتی بسیار به‌هم‌ریخته کثیف هم هست، شبی ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان! قیمت یک آپارتمان دوخوابه هم در چابهار شبی حدود ۷ میلیون تومان! یعنی ۲ شب اقامت برای ۲ نفر یا بیشتر بیش از ۱۳ میلیون تومان تمام می‌شود.

قیمت بعضی از خانه‌های بومگردیِ جنوب با ویلاهای شمال برابر است | سایت‌های جایابی در نوروز قیمت‌ها را نجومی بالا می‌برند| اقامتگاه بومگردی شبی ۴ میلیون!

نرخ اقامتگاه‌های بومگردی در شهری مثل طبس واقع در استان خراسان جنوبی مناسب و معقول به نظر می‌رسد. البته در مقایسه با اقامتگاه‌های جنوب. یک اقامتگاه بومگردی که با چند مخده‌ و پشتی برای مسافران آماده شده و امکاناتش در حد سرویس کف‌خواب و یک سرویس ایرانی و یک حمام است، شبی ۵۶۷ هزار تومان قیمت دارد و برخی واحدها به شبی ۷۸۹ هزار تومان هم می‌رسد. جالب این است که یکی از این اقامتگاه‌ها شامل چند واحد مستقلِ یک‌شکل است که مساحت همه آنها یکسان است، اما قیمت‌های آنها تفاوت دارد!

قیمت بعضی از خانه‌های بومگردیِ جنوب با ویلاهای شمال برابر است | سایت‌های جایابی در نوروز قیمت‌ها را نجومی بالا می‌برند| اقامتگاه بومگردی شبی ۴ میلیون!

قیمت بومگردی‌های شهرهایی مثل سنندج با بومگردی‌های جنوب قابل مقایسه نیست و دلیل مهم آن، سرمای کردستان در تعطیلات نوروز است. یک اقامتگاه بومگردی در روستاهای سنندج که چشم‌انداز آنها هورامانِ زیباست، از شبی زیر ۲۰۰ هزار تومان شروع می‌شود و ۲ شب اقامت به همراه صبحانه حدود ۷۰۰ هزار تومان درمی‌آید.

درباره نرخ اقامتگاه‌های بومگردی و خانه‌های سنتیِ جنوب گفتگویی با ایوب زارعی، معاون گردشگری منطقه آزاد قشم داشتیم و او می‌گوید: از پارسال تا الان طی ۲ بار و حدود ۳۰ درصد قیمت اقامتگاه‌های بومگردی افزایش پیدا کرده و بیشتر از این میزان کسی حق ندارد قیمت‌ها را محاسبه کند. اگرچه هزینه‌های هتل‌ها و اقامتگاه‌ها به خاطر تجهیزات خارجی که با درهم و دلار از دوبی خریداری می‌شود، به خاطر افزایش قیمت دلار و نیز افت ارزش پول ملی ما خیلی بالا رفته در مقایسه با سال‌های قبل، ولی این دلیل نمی‌شود که طبق نرخنامه رفتار کنند و اگر غیر از این باشد، تخطی کرده اند و برخورد می‌کنیم.

زارعی می‌گوید: اقامتگاه‌ها و هتل‌ها حق دارند نگران مشاغل خود باشند. چون قیمت دلار بسیار بالا رفته و شغل آنها را تحت تاثیر قرار داده است. اما دلیل نمی‌شود خودسرانه قیمت تعیین کنند.

معاون گردشگری منطقه آزاد قشم می‌گوید: البته این نکته را بگویم که اقامتگاه‌های بومگردی‌ای قیمت‌های خود را بالا می برند و به قول معروف گران‌فروشی می‌کنند که مجوز ندارند یا با سایت‌های رزروِ اقامتگاه قرارداد دارند. وگرنه جوامع محلی این گونه با مسافران تا نمی‌کنند. چون واقعا شبی ۴ – ۵ میلیون تومان برای یک اقامتگاه بومگردی منطقی نیست و ما تاییدش نمی‌کنیم.

اکبر رضوانیان، نائب رئیس جامعه بوم‌گردی‌های ایران هم به همشهری‌آنلاین می‌گوید: اقامتگاه‌های بومگردی نرخنامه دارند و هیچ کس به هیچ وجه امکان تعیین خودسرانه قیمت‌ها را ندارد. افرادی که اقامتگاه‌های خود را با نرخ‌های بالا در اختیار مسافران می‌گذارند، عمدتا مجوز ندارند. درحالی‌که باید از تشکل بومگردیِ موجود در استان خود مجوز داشته باشند.

منبع: اخبار جدید

دکمه بازگشت به بالا