• امروز : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
8

قالیبافی به فعالان بخش خصوصی اجازه ورود به مجلس داد/ چرا یارانه ها بی اثر است؟

  • کد خبر : 35062
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۱
قالیبافی به فعالان بخش خصوصی اجازه ورود به مجلس داد/ چرا یارانه ها بی اثر است؟

اکوایران: محمدباقر قالیباف در ماه های اخیر علاوه بر انتقاد از دولت و قوه قضائیه به انتقاد از خود نیز پرداخته است. وی از گروه فعالان اقتصادی پرسید چرا با وجود اینکه دولت، مجلس و قوه قضائیه به ایمنی سرمایه گذاری اعتقاد دارند، نتیجه نمی گیریم و سال هاست با مشکلات مشابهی مواجه هستیم؟ سوالی که پاسخ روشنی به آن داده نشد. اما برای تحقق این امر اجازه حضور فعالان اقتصادی بخش خصوصی در مجلس داده شد.

اخبار اقتصادی، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی با اعضای هیات رئیسه اتاق ایران و اتاق تهران و برخی دیگر از فعالان اقتصادی دیدار و گفتگو کرد. وی در این جلسه با اشاره به اینکه نظرات اتاق های بازرگانی در موضوعات مرتبط برای مجلس بسیار مهم است، گفت: نمایندگان اتاق های بازرگانی می توانند در صحن حاضر شده و در مورد موضوعات مربوطه نظرات خود را بیان کنند.

قالیباف در بخشی دیگر به تاریخچه سال های اخیر پرداخت و گفت: برجام در زمانی که ترامپ نیامده بود تنها توانست 4 میلیارد دلار ارز برای سرمایه گذاری در کشور وارد کند اما معتقدم می توانیم تصمیمات درستی بگیریم در کمتر از 20 ماهه و با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و بدون وابستگی به سرمایه گذاری خارجی بین 5 تا 7 میلیارد دلار سرمایه برای گام های بعدی در این زمینه داریم.

مجازات خصوصی سازی با مدیریت دولتی

قالیباف با بیان اینکه شما در خانه ایران باید در حوزه تولید و حوزه های مرتبط با آن وارد میدان شوید تا بتوانیم آن را تسهیل کنیم، ادامه داد: نباید فقط منتظر دولت و مجلس باشید. مجلس در جلسه رسیدگی به احکام برنامه پنج ساله هفتم به گونه ای رفتار کرده است که حتی اگر دولت مجبور به شرکتی شدن باشد، مدیریت آن دولتی نیست و باید به بخش خصوصی واگذار شود. حتی جرم انگاری شده است. ما در اصلاح بخش هایی از کفایت سرمایه بانک ها ثابت قدم هستیم. بانک ها باید بتوانند ظرفیت وام دهی خود را افزایش دهند.

او در پاسخ به یکی از اعضای اتاق که پرسید: پس چرا الان این روند را درست نمی کنید؟ او پاسخ داد: ما آن را درست نمی کنیم، زیرا شما در حد وظیفه نیستید. در غیر این صورت من به این کار گره خورده ام و راه هایی برای رفع این مشکل بدون افزایش قیمت وجود دارد و معتقدم با سیاست گذاری می توان این نارضایتی را اصلاح کرد.

دولت را از تعیین قیمت خارج کنید؟

رئیس مجلس با بیان اینکه در برنامه هفتم دولت از تعیین قیمت محصولات به جز برخی اقلام منع شد، گفت: 55 سال است که سیب زمینی و گوجه فرنگی دوبرابر وجود دارد یعنی روزی می رسد که اجازه صادرات این محصولات داده شود. و روزی به آنها اجازه صادرات داده خواهد شد.» صادرات آن ممنوع است. نمی توان به کشاورز گفت که یک روز اجازه کشت محصول را دارد و روز دیگر اجازه نمی دهد و باید اجازه داد که ثبات در کشاورزی برقرار شود.

قالیباف با اشاره به اینکه دولت و بخش خصوصی باید با هم همکاری کنند، افزود: ما از آن حمایت می کنیم. مشخص است که قیمت کالا باید با عرضه و تقاضا تنظیم شود. دولت و اتاق بازرگانی، یعنی بخش خصوصی باید با هم کار کنند، اما متأسفانه این کار با هم انجام نمی شود و هر کدام جزیره ای عمل می کنند.

یارانه می دهیم اما نتیجه نمی گیریم

قالیباف در این جلسه به عنوان نمونه به مشکل صنعت طیور پرداخت و گفت: در حال حاضر در حوزه دام و طیور 28 هزار و 500 تومان در ابتدای زنجیره تولید پیش بینی شده و از سوی دیگر یارانه نیز تعلق می گیرد. تا انتهای زنجیره یعنی مصرف کننده. با واگذاری یارانه به انتهای زنجیره، ابتدا قرار بود یارانه قطع شود، اما این کار انجام نشد و از دو طرف یارانه پرداخت می کنیم و در این بین هم دولت، هم مردم و هم تولید کننده ضرر می کنند

بخش انرژی، موتور سرمایه گذاری بخش خصوصی

به گزارش اتاق ایران، رئیس مجلس با اشاره به اینکه همچنان در مدیریت تولید، توزیع و مصرف مشکل داریم، اظهار داشت: حوزه انرژی می تواند موتور محرکه ای برای تبدیل شدن به محل سرمایه گذاری باشد. با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی می توانیم بین 5 تا 7 میلیارد دلار در کمتر از 20 ماه جذب کنیم.

وی با تاکید بر اینکه با اصلاح روش تولید گاز، پس از مدتی می توانیم سالانه بین 7 تا 8 میلیارد دلار سرمایه به گروه برگردانیم، افزود: قانون تامین مالی پروژه های زیرساختی حمل و نقل جاده ای از طریق بازار سرمایه ایران است. که در شورای دروازه بان در حال نهایی شدن است، می تواند در زمینه تولید تسهیل کننده باشد و بسیاری از موانع تولید را برطرف کند. همچنین روش جدیدی برای تولیدکنندگان ایجاد شده است تا از ظرفیت سرمایه و دارایی های راکد خود استفاده کرده و آنها را به نقدینگی و وام تبدیل کنند. در تدوین این قانون تعدد اسناد، اصلاح تعاریف، شرکت های اعتبار سنجی، بازار سرمایه، بازارهای مالی و پولی و شرایط تولید تسهیل شده است.

منبع اکو ایران

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=35062

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.