فیلم اکران نشده مریم میرزاخانی در کنار دخترش آناهیتا! / چه زود رفت نابغه ایرانی!

ویدیوی ارسال شده از مکالمات ناشناخته مریم میرزاخانی او با دخترش آناهیتا بازتاب گسترده ای در اینستاگرام داشته است. مریم میرزا خانی دانشمند ایرانی در این ویدئو که در شبکه های اجتماعی بسیار محبوب شده است در آخرین روزهای زندگی با دخترش آنا گفتگو می کند.

مریم میرزاخانی در سال 2014 برنده مدال فیلدز شد که بالاترین جایزه در ریاضیات است، برای فعالیت در زمینه “دینامیک و هندسه سطوح ریمان و فضاهای مکعبی آنها”. او اولین زن ایرانی است که مدال فیلدر را کسب کرده است.

بیوگرافی مریم میرزاخانی

مریم میرزاخانی در ۲۱ اردیبهشت ۱۳۵۶ در تهران به دنیا آمد. پدرش احمد میرزاخانی، مهندس برق و رئیس هیئت مدیره مجتمع آموزشی خیریه «رعد» بود. پدر مریم میرزاخانی اهل طالقان استان البرز است. پس از پایان تحصیلات ابتدایی با شرکت در آزمون ورودی مدرسه سمپاد وارد دبیرستان فرزانگان تهران شد.

مدت تحصیل قبل از ورود به دانشگاه.

مریم میرزاخانی در دوران تحصیل در دبیرستان فرزانگان تهران، مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی را در سال های 1994 (هنگ کنگ) و 1995 (کانادا) به دست آورد و اولین دانش آموز ایرانی بود که امسال نمره کامل را کسب کرد. او اولین دختری بود که در المپیاد ریاضی ایران طلا گرفت و به تیم المپیاد ریاضی ایران راه یافت. و اولین دانش آموز ایرانی بود که طی دو سال موفق به کسب مدال طلا شد.

تحصیلات دانشگاهی

میرزاخانی سپس مدرک کارشناسی خود را در رشته ریاضیات از دانشگاه شریف در سال 1999 و دکترای خود را در سال 2004 از دانشگاه هاروارد زیر نظر کورتیس مک مولن، یکی از دریافت کنندگان مدال فیلدز دریافت کرد. مریم میرزاخانی به عنوان یکی از ده ذهن جوان منتخب در سال 2005 توسط مجله Popular Science در آمریکا و بهترین ذهن در زمینه ریاضیات تجلیل شد.

میرزاخانی برنده جوایزی از جمله جایزه ستتر انجمن ریاضی آمریکا در سال 2013 و جایزه کلی شده است. وی از اول سپتامبر 2008 استاد و محقق رشته ریاضیات در دانشگاه استنفورد بوده و پیش از این استاد دانشگاه پرینستون بوده است.

روز جهانی زن در ریاضیات

روز تولد مریم میرزاخانی به پیشنهاد کمیته بانوان انجمن ریاضی ایران از سوی اتحادیه جهانی انجمن های ریاضی به عنوان روز جهانی زن در ریاضیات نامگذاری شد.

مریم میرزاخانی

دریافت جایزه فیلدز

او در سال 2014 برنده مدال فیلدز شد که بالاترین جایزه علمی در زمینه ریاضیات است و هر چهار سال یک بار به دانشمندان منتخب زیر 40 سال اعطا می شود و همچنین به عنوان جایزه نوبل در ریاضیات تعبیر می شود. او اولین زن و اولین ایرانی بود که این جایزه را دریافت کرد.

مریم میرزاخانی

بیماری و مرگ

در جولای 2016 اعلام شد که میرزاخانی به دلیل سرطان در بیمارستانی در آمریکا بستری شده است. میرزاخانی چهار سال پیش به سرطان سینه مبتلا شد و این سرطان به مغز استخوان او سرایت کرده بود. پدر و مادرش برای نگهداری از او به آمریکا رفتند. او در 23 جولای 2016 در سن 40 سالگی در بیمارستانی در کالیفرنیا درگذشت.

جوایز و افتخارات

مدال طلا. المپیاد جهانی ریاضی (هنگ کنگ 1994)، مدال طلا (با بالاترین امتیاز). المپیاد جهانی ریاضی (کانادا 1995)، عضو مؤسسه علوم بنیادی، تهران، ایران از سال 1995 تا 1999، جایزه افتخاری از دانشگاه هاروارد در سال 2003، جایزه بهترین فارغ التحصیل از دانشگاه هاروارد در سال 2003 و جایزه پژوهشگر اصلی از بنیاد جنرال ماته. سال 1383 از دیگر جوایز و افتخارات مریم میرزاخانی است.

منبع: رکنا

دکمه بازگشت به بالا