فساد رسانه ای در صنعت خودرو ناشی از دخالت سنگین دولت در این صنعت است.

به گزارش اخبار اقتصادی به نقل از انصاف نیوز، سعید نوایی، کارشناس روابط عمومی یکی از شرکت های بزرگ. صنعت خودرو او می گوید: اخبار نجات آنها کم کم در صنعت خودرو تاثیرگذار شده اند و این نفوذ در حال افزایش است.

این کارشناس روابط عمومی افزود: شرکت های فعال در صنعت خودرو اعم از خودروسازان، قطعات یدکی و شرکت های خدماتی روزانه با رسانه های زورگیر مواجه می شوند و با پرداخت مبالغ مطالبه شده برای حفظ آرامش موافقت کرده اند.

سعید نوایی که نزدیک به دو دهه است در صنعت خودرو فعالیت می کند، عادی شدن فعالیت های زورگیرانه در رسانه ها را از دید مدیران صنعت خودرو دانست و گفت: به ندرت هیچ یک از مدیران صنعتی کشور از رسانه ها مطلع نیستند. محیط زیست و شناخت کافی از این زمینه ندارند و به همین دلیل نمی خواهند کوچکترین خبر یا گزارشی علیه آنها یا شرکتشان منتشر شود زیرا فکر می کنند ممکن است در کارشان اختلال ایجاد کند.

و ادامه داد: برای مدیرانی که در صنعت خودرو کار می کنند، مهم نیست که یک رسانه چقدر مخاطب دارد و چقدر جدی گرفته می شود. برای مدیران صنعت خودرو، تأثیر رسانه ها بی ربط است و تنها یک اصل وجود دارد. هیچ مطلب منفی علیه خود منتشر نکنید.

نوایی گفت: این یک اصل تقریباً پذیرفته شده است که در رسانه های تخصصی صنعت خودرو، تصویر منفی از یک مدیر یا یک شرکت وجود نداشته باشد. بنابراین وظیفه مهم روابط عمومی در صنعت خودرو، نظارت بر فضای تخصصی رسانه و پرهیز به هر قیمتی از درج مطالب منفی علیه مدیر و شرکت است.

نوایی افزود: بیشتر مدیران از رسانه های تخصصی صنعت خودرو هراس دارند و این فضا مختص رسانه های جولان سیاه نمایی است.

این کارشناس روابط عمومی، فعالیت سالم برخی رسانه های تخصصی در صنعت خودرو را برشمرد و افزود: نمی توان گفت که همه رسانه های تخصصی صنعت خودرو ناسالم هستند و بهتر است بگوییم برخی از آنها به سیاه نمایی اختصاص دارند. پوشش رسانه های تخصصی».

نوایی شهرک صنعتی تهران در بزرگراه ویژه کرج را در اختیار باژنیوز قرار داد و گفت: تاکید می کنم مدیران ترس عجیبی از انتشار اخبار منفی به ویژه در رسانه های تخصصی صنعت خودرو دارند چرا که فکر می کنند محتواسازی در مقابل آنهاست. این به این معنی است که آنها توسط همه فعالان بی اعتبار می شوند. این یک صنعت است. از این رو ترجیح می دهند قبوض مختلف پرداخت کنند و با رسانه ها قهر نکنند.

اوبه در پاسخ به این سوال که نتیجه چنین باج‌گیری‌ها چه بوده است، پاسخ داد: این باج‌پردازی منجر به قوی‌تر شدن برخی از این اخبار باج‌گیری شده تا جایی که اکنون بسیاری از فعالان صنعت خودرو معتقدند مخالفت یا توافق یک سایت خبری خاص با یک فرد یا موضوع در سرنوشت آن موضوع مؤثر است.

نوایی بیان کرد: نفوذ اخبار کمک مالی در صنعت خودرو رو به افزایش است و قابل تکذیب و کتمان نیست و بسیاری از فعالان این صنعت به نوعی به اخبار کمک مالی تکیه می کنند و برای تامین آن تلاش می کنند.

این کارشناس روابط عمومی یک شرکت خودروسازی در پاسخ به این سوال که چرا صدایی علیه مضرات گزارشگری در صنعت خودرو شنیده نمی شود، پاسخ داد: خودرو و باگ نیوز به نوعی همزیستی مسالمت آمیز رسیده اند. خودروسازان اخبار و گزارش های مثبتی را منتشر می کنند و هزینه این نشریه را نیز پرداخت می کنند.

نوایی ادامه داد: به نظر من هیچکس نمی خواهد این دستور را برهم بزند و اگر هم بخواهد نمی تواند این کار را انجام دهد مگر اینکه اراده ای از سوی مدیران صنعت خودرو وجود داشته باشد و بخواهند در مقابل رسانه ها بایستند. درخواست کمک های مالی و اخبار نجات

وی با ابراز ناامیدی از توقف فعالیت‌های مضر اطلاع‌رسانی در صنعت خودرو، به آشفتگی منافع برخی فعالان صنعتی و برخی از اصحاب رسانه اشاره کرد و گفت: برخی از مدیران توانسته‌اند با ایجاد فضا در رسانه‌ها جایگاه خود را ارتقا دهند طبیعی است که از سوی رسانه ها حمایت می شوند.» برای حمایت

نوایی فساد رسانه ای در صنعت خودرو را ناشی از دخالت گسترده دولت در این صنعت دانست و گفت: پرداخت های غیرمسئولانه برای نجات اخبار فقط در شرکت های دولتی و خصوصی اتفاق می افتد زیرا با پول از جیب مردم پرداخت می شود، اما اینطور نیست. امکان یافتن یک شرکت خودروسازی در بخش خصوصی برای همکاری با رسانه هایی که تقاضای باج می کنند و چنین پرداخت های خودسرانه ای را دریافت می کنند، وجود دارد.

این کارشناس پیشنهادهایی برای بهبود فضای رسانه ای در صنعت خودرو ارائه کرد. وی بیان کرد: روابط عمومی سازمان امنیت و توسعه می تواند با برگزاری دوره های آموزشی و ایجاد این اصل که رسانه نیز مانند هر فعالیت دیگری نیازمند تجربه است، سواد رسانه ای مدیران صنعتی از جمله مدیران صنعت خودرو را بالا ببرد.

وی ادامه داد: تهیه دستورالعمل یا چارچوبی برای تعامل صنعت خودرو با رسانه ها نیز می تواند به شفاف سازی روابط در این حوزه کمک کند.

نوایی در پایان گفت: افزایش شفافیت به هر نحوی می تواند باعث کاهش فعالیت های خبری کمک مالی در صنعت خودرو شود و به نظر من یکی از بهترین راه ها برای افزایش شفافیت در صنعت خودرو، تعامل شرکت ها با مردم و مردم است. . رسانه ها



رکنا

دکمه بازگشت به بالا