به گزارش اخبار اقتصادی، دفتر صنایع تکمیلی قیمت پایه پلیمرها و مواد شیمیایی برای عرضه در بازار فیزیکی بورس کالای ایران را اعلام کرد. در حالی که کاهش جهانی قیمت محصولات پتروشیمی فوب خلیج فارس سیگنال نزولی موثری را به بازار وارد کرد، افزایش 0.11 درصدی نرخ ارز سیگنال صعودی محدودی را به همراه داشت.
نرخ ارز مدافع ضعیف رشد نرخ است
از 25 محصول پلیمری که قیمت پایه آنها از سوی دفتر توسعه صنایع تکمیلی اعلام می شود، نرخ 17 محصول در بازار ارز بر مبنای دلار است و قیمت 8 محصول همچنان با دلار 28 هزار و 500 تومان تعیین می شود.
نرخ تسعیر 17 محصول پتروشیمی که بر اساس حواله ارزی در بازار ارز تعیین می شود. 0.11 درصد رشد داشته است. اگرچه قیمت جهانی برخی محصولات پلیمری از جمله پی وی سی و استایرن بوتادین در دوره هفتگی تغییری نکرد، اما این رشد محدود نرخ ارز باعث شد تا قیمت پایه این محصولات با اندکی افزایش اعلام شود. اما قیمت پایه اکثر محصولات پلیمری بدون توجه به سیگنال پولی و متاثر از افت قیمت در بازار جهانی کاهش یافته است.
کاهش قیمت بنزین در بازارهای جهانی در هفته های اخیر ادامه دارد و این موضوع سیگنال موثری برای کاهش قیمت برای رینگ پتروشیمی به همراه داشته است. نفتا به عنوان خوراک واحدهای پتروشیمی استفاده می شود. بنابراین، نوسان قیمت این محصول باعث پیشروی قیمت در رینگ پتروشیمی می شود.
نفتا در کف نرخ 90 روز بسته شد
قیمت هر تن بنزین در بازار جهانی با 3.3 درصد کاهش هفتگی به 625 دلار رسید. این رقم کمترین میزان فروش از ابتدای مرداد ماه بوده است. به این ترتیب این محصول در 90 روز گذشته در انتهای قیمت خود قرار گرفت. قیمت اکثر محصولات پلیمری با نرخ مبادله نفتا نوسان می کند و همگرا می شود و بنابراین قیمت نفتا معاملات محصولات پلیمری را هدایت می کند.
کاهش قیمت نفت و تضعیف داده های اقتصادی چین در بخش تولیدی از کاهش قیمت بنزین در روزهای اخیر حمایت کرده است. شاخص مدیران خرید تولیدی چین در ماه اکتبر با سرعت کمتر از 50 واحد اعلام شد. این موضوع در حالی که فعالان بازار کالایی را از رونق بزرگترین اقتصاد جهان به مسیر رشد ناامید کرد، سیگنال منفی موثری را برای کالاها به همراه داشت که نتیجه آن در قیمت کالاها، پتروشیمی ها نمایان شد.
کاهش تولید از رکود در رینگ پتروشیمی جلوگیری می کند
تداوم کاهش قیمت در رینگ جهانی پتروشیمی باعث می شود در میان مدت قیمت پایه این محصولات در بازار داخلی کاهش یابد. در این شرایط، انتظار میرود صنایع تکمیلی به امید کاهش نرخ، خرید را به تعویق بیندازند. اما با توجه به اصلاح صنایع مادر پتروشیمی کشور و احتمال کمبود عرضه، بعید است صنایع تکمیلی ریسک تاخیر در خرید را بپذیرند. به این ترتیب اگرچه قیمت های پایه در حال کاهش است اما افزایش تقاضا ممکن است باعث افزایش نرخ محصولات نهایی در رینگ پتروشیمی در روزهای آینده شود.
منبع اکو ایران