عقبگرد فلزات با واهمه از رشد نرخ بهره آمریکا

به گزارش اخبار اقتصادی، فلزات صنعتی در هفته منتهی به جمعه 24 بهمن از سکه سقوط کردند به طوری که ارزش اکثر آنها در معاملات آتی بورس آمریکا و بورس فلزات لندن کاهش یافت. 24 فوریه سالگرد حمله روسیه به اوکراین و آغاز جنگ در اروپای شرقی بود. جنگی که انتظار می رفت تاثیر مهم و عمیقی بر نوسان قیمت کالاها بگذارد. اگرچه در هفته های اول پس از حمله روسیه به اوکراین، ترس از کمبود کالاها با محوریت محصولات انرژی، مواد غذایی و صنعتی باعث افزایش قیمت این محصولات و حتی شکستن رکوردهای تاریخی شد، اما بازارها به حالت عادی بازگشتند. زمان نسبتا محدود آنها بازگشتند و چشم انداز منفی تقاضا برای آنها با ترس از رکود اقتصادی در جهان باعث شد بسیاری از کالاها در نیمه دوم سال 2022 چند سال قیمت پایین را تجربه کنند.

محدودیت های عرضه مانع از سقوط آزاد فلز قرمز شد

فلز قرمز هفته گذشته کانال قیمت 9000 دلاری را در بورس فلزات لندن از دست داد و به 8807 دلار در هر تن کاهش یافت. در معاملات آتی Comex ایالات متحده، مس با ثبت کاهش هفتگی 3.8 درصدی به 3.95 دلار در هر پوند کاهش یافت. احتمال تشدید سیاست انقباضی از سوی فدرال رزرو و نگرانی از عدم بازگشت اقتصاد چین به مسیر رشد از دلایل این کاهش نرخ بوده است.

اگرچه نگرانی از آینده تقاضا زمینه کاهش قیمت فلز قرمز را فراهم کرده است، اما وجود محدودیت در عرضه، شتاب قیمت فلز قرمز را محدود خواهد کرد. تولید این فلز قرمز در مناطق کلیدی آمریکای جنوبی و مرکزی متوقف شده است و نگرانی ها در مورد کمبود عرضه در ایالات متحده و اروپا افزایش یافته است. در عین حال، تولید در معادن مس پرو همچنان از ناآرامی های سیاسی در این کشور رنج می برد. به این ترتیب نگرانی از محدودیت عرضه باعث کاهش شتاب قیمت فلز قرمز شده است.

مبارزه با تورم ادامه دارد

در هفته منتهی به جمعه 24 فوریه، صورتجلسه فدرال رزرو منتشر شد و نشان داد که همه اعضای بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا خواهان ادامه سیاست انقباضی با افزایش نرخ بهره هستند تا کنترل تورم به این ترتیب سرمایه گذاران بازارهای مالی و کالایی جهان افزایش 25 واحدی دیگر نرخ سود را تقریباً قطعی ارزیابی کردند.

در عین حال، صورتجلسه این نشست نشان داد که فدرال رزرو می تواند سیاست انقباضی را بیش از آنچه که قبلا برآورد شده بود، اعمال کند. افزایش نرخ اشتغال در آمریکا در ماه ژانویه نشان داد که سیاست انقباضی فعلاً به بازار کار لطمه ای وارد نکرده است، علاوه بر این، داده های تورم ماه ژانویه ایالات متحده نیز حاکی از مقاوم بودن تورم است. به کاهش. به این ترتیب ادامه سیاست انقباضی در آمریکا به منظور مهار تورم در دستور کار اعضای فدرال رزرو قرار گرفت.

عزم فدرال رزرو برای مهار تورم از طریق افزایش بیشتر نرخ بهره و در عین حال منجر به افزایش شاخص دلار آمریکا، زمینه را برای کاهش قیمت کالاها و بازارهای مالی فراهم کرد.

به این ترتیب طی یک هفته منتهی به جمعه 24 فوریه، در معاملات آتی Comex آمریکا، مس 3.8 درصد از ارزش خود را از دست داد. روی 3 درصد، آلومینیوم 2.2 درصد و قلع 0.8 درصد کاهش یافت. این کاهش قیمت در حالی رخ داد که ارزش نیکل 1.2 درصد افزایش و سرب 2.8 درصد گران شد.

منبع: اکوایران

دکمه بازگشت به بالا