شورای عالی کار به سلیقه کارفرمایان تمام شد/ آیا افزایش حقوقی برای کارگران وجود ندارد؟
به گزارش اخبار اقتصادی، روز شنبه 13 شهریور ماه سال جاری سی و نوزدهمین جلسه شورای عالی کار برگزار شد. در این جلسه نمایندگان کارگری و کارفرمایی پیشنهادات خود را در خصوص بازنگری آیین نامه ماده 191 قانون کار ارائه کردند. ماده 191 قانون کار مقرر می دارد که کارگاه های کوچک کمتر از 10 نفر به طور موقت از شمول برخی از مقررات این قانون خارج می شوند. اکنون نمایندگان بازرگانان می خواهند این مقاله را احیا کنند.
هادی ابویی دبیر کانون عالی اتحادیه های کارگری کشور گفت: درخواست کارفرمایان بررسی مفاد ماده 191 قانون کار است. بلکه مقرر شد جلسات کارشناسی ادامه یابد.
بر اساس اظهارات ابوی در این جلسه بحث جدی درباره دستمزد کارگران مطرح نشد. به گزارش تسنیم، دبیر کانون عالی اصناف کشور گفت: نمایندگان کارگری همچنان به دلیل افزایش قیمت ها و کاهش قدرت خرید، جلسه دیگری با مسئولان حاضر برای دستمزد کارگران برگزار می کنند.
اما بعید به نظر می رسد که این امر محقق شود. حداقل علی حسین رعیتی فرد، معاون روابط کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: حقوق کارگران اعاده نمی شود. وی به نقل از ایلانا رعیتی فرد گفت: شورای عالی کار طبق قانون یک بار دستمزد و حقوق را تعیین می کند. طبق ماده 41 قانون کار، حقوق به صورت سه جانبه بر اساس نرخ تورم و سبد معیشتی متناسب با نیاز یک خانوار 3.3 نفر تعیین شد. در نهایت حقوق 27 درصد افزایش یافت.
و افزود: اگر نمایندگان کارگری نظری دارند باید به صورت جمعی در شورای عالی کار مطرح شود.
معاون روابط کار وزارت کار همچنین گفت: در جلسات اسفندماه شورای عالی کار مقرر شد در صورت افزایش مجدد دستمزد کارکنان در سال 1402، جلسه شورای عالی کار تشکیل و بحث دستمزد کارگران دوباره بررسی می شود. امیدواریم با کاهش نرخ تورمی که در حال وقوع است، ثبات قیمت ها برقرار شود و بتوانیم در بازار کار تعادل ایجاد کنیم.
رعیتی فرد همچنین با اشاره به وضعیت فعلی اصلاحات قانون کار خاطرنشان کرد: این قانون در کمیسیون های دولتی در حال بررسی است و 8 ماده را در راستای امنیت شغلی کارگران اصلاح می کنیم.
وی افزود: کارگران خواهان دائمی شدن قرارداد کاری خود هستند و از سوی دیگر کارفرمایان معتقدند که با دائمی شدن قرارداد کار نباید بی نظمی در کارگاه ایجاد شود.
با توجه به اظهارات معاونت روابط کار، تا کنون مواد 7 و 27 اصلاح شده است.ماده 7 قانون کار می گوید: طبق ماده 7 قانون کار، قرارداد کار قراردادی کتبی یا شفاهی است که به موجب آن کارگر برای یک کارفرما برای مدت موقت یا غیرموقت در قبال دستمزد کار می کند. تبصره 1 – حداکثر مدت زمان کارهایی که ماهیت آنها ناپیوسته است توسط وزارت کار و امور اجتماعی تعیین و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
ماده 27 قانون کار همچنین تاکید می کند: در صورت عدم انجام وظایف محوله یا تخلف از ضوابط انضباطی کار پس از اخطار کتبی، کارفرما حق دارد در صورت نظر مثبت شورای اسلامی کار، معوقات و مطالبات قانونی را پرداخت کند. و حق کارگر را طبق قانون و قرارداد کار خاموش کنید.
طرح های اصلاحی که هنوز جزئیات آن مشخص نیست، با حضور شرکای اجتماعی مشخص و به دولت ارسال شد و اکنون در کمیسیون های دولتی در حال بررسی است.
رعیتی فرد البته گفت: ما اعلام کردیم که اگر کار بیش از چهار سال طول کشید و جنبه مستمر داشت، قرارداد باید نامحدود باشد و این دغدغه کارگران بود که امیدواریم رفع شود.
منبع: اکوایران