شمارش معکوس برای نقل و انتقالات ایران خودرو آغاز شد!

اخبار اقتصادی به نقل از فرارو، پیروزی تابستان امسال باعث افزایش اعتماد به نفس بخش خصوصی و تشویق آنها به حق رای و طرح موضوع در فرصت مناسب با رهبر انقلاب شد. اگر این بار نقل و انتقال انجام نشود، نمی توان کار را به اصطلاح کنایه آمیز «خصولتی» محدود کرد، به خصوص که زیان انباشته. خودروسازان رکورد جدیدی ثبت کرده است.

وزیر صنعت اواسط بهمن ماه امسال درخواست پرداخت 15 میلیارد تومان تسهیلات به سایپا و ایران خودرو تبدیل شود. پنج میلیارد اولی و 10 میلیارد تومان برای ایران خودرو. پول زیادی است اما در بهترین حالت گوشه ای از سوراخ خزانه مالی خودروسازان ایرانی را پر می کند. افزایش زیان انباشته، درگیری با شهرداری تهران در جریان فروش اتوبوس از یک شرکت واحد، افزایش و کاهش مداوم قیمت محصولات و سفارشات فرعی سازمان ملی استاندارد و بی حوصلگی مشتریان تحویل محصولات ثبت شده در سیستم یکپارچه فروش خودرو، هر کدام از آنها برای نابودی هر شرکتی کافی است، اما اگر همه آنها وارد تجارت شوند چه؟ نامه درخواست پرداخت وام 15 میلیاردی آخرین امید خودروسازان بود اما بانک مرکزی به سایپا نه گفت و احتمالا به ایران خودرو نیز همین پاسخ را خواهد داد. بدبختی های پی در پی، ایده قدیمی واگذاری ایران به خودرو و سایپا را دوباره مطرح می کند، به ویژه اینکه بخش خصوصی می دانست چگونه تایید و توصیه رهبر انقلاب را به درخواست های خود اضافه کند.

ناکامی های بزرگ ایران خودرو; اتوبوس، مذاکره و تفاهم

تسهیلات 15 میلیاردی برای خودروسازان داخلی مانند مسکن است و دردها و مشکلات آنها را موقتاً کاهش می دهد، اما بانک مرکزی معتقد است پرداخت این پول بر کل اقتصاد کشور اثر گذاشته و حتی ممکن است منجر به رشد تورم و تورم شود. فشار بر پایه پولی کشور را هدایت می کند

مخالفت بانک مرکزی با پرداخت 5 میلیارد تومان در قالب خط اعتباری احتمالا در رابطه با درخواست ایران خودرو برای دریافت 10 میلیارد تومان تکرار خواهد شد. ایران خودرو در ماه های اخیر با مشکلات جدی مواجه بوده که شاید ساده ترین آن مشکلات با شهرداری تهران بوده است.

وقتی اهالی ساختمان بهشت ​​صراحتا اعلام کردند که قیمت اتوبوس های ایران خودرو بالاست و با همین پول می توان اتوبوس هایی با تکنولوژی جدید و بهتر از چین وارد کرد، ایران خودرو بسیار تعجب کرد. از این رو به تاکتیک معمول تاکید بر تولید داخلی و دفاع از آن متوسل شد، اما این بار طرف ایران خودرو در دعوا شهرداری تهران است و از آنجایی که باید با پول همین مردم هزینه خرید اتوبوس را پرداخت کند، سمبه خواهد بود. قدرتمند

ایران خودرو با به خطر انداختن استانداردهای آلایندگی و مصرف سوخت، فرصت شکست شهرداری تهران را از دست می دهد. به نظر می رسد همین گروه در دولت حاضر به رفع موانع مربوط به واردات خودروهای برقی هستند. ایران خودرو در اینجا شانس زیادی ندارد.

ترس های ایران خودرو; قاعده اجباری، ابتذال، قیمت و…

ایران خودرو نیز تحت فشار هوادارانش است; کسانی که در زمان ثبت نام سامانه پیش فروش خودرو حاضر به پرداخت پول بوده و در صف خرید یکی از محصولات ایران خودرو ایستاده اند، با مواردی مانند تاخیر در تحویل مواجه شده اند، اما بی ادبی و بد قولی تنها قسمت خوب ماجراست.

ایران خودرو باید محصولات خود را بهبود بخشد. مشکل فقط تکنولوژی قدیمی یا بی کیفیتی نیست، بلکه این بار سازمان ملی استاندارد یک جفت پا را در یک کفش گذاشته و تاکید دارد که خودروسازان باید یک سری استانداردهای اجباری را رعایت کنند تا امنیت مسافران و رانندگان تضمین شود.

ایران خودرو ناامید است، زیرا متوجه شده است که برای رعایت دستور سازمان ملی استاندارد مبنی بر افزودن چراغ های روشنایی روز، سیستم کنترل پایداری و مواردی از این دست که تقریباً در همه جای دنیا برقرار است و معمول تلقی می شود، قیمت خودرو باید به طور چشمگیری افزایش یابد.

افزایش قیمت محصولات ایران خودرو در برخی موارد با اعمال تغییرات و افزودن استانداردهای اجباری به حدی است که خریداران ترجیح می دهند محصول را ممنوع کنند. از سوی دیگر فناوری ساخت برخی خودروهای ایران خودرو به قدری قدیمی است که عملا نمی توان استانداردهای اجباری را اضافه کرد.

طرح تبدیل اجباری خودرو یکی از راهکارهایی است که اندیشکده ایرانی خودرو امیدوار بود با استقبال خوبی روبرو شود، اما خریداران تمایلی به تحویل پژو پارس با قیمت 310 میلیون نداشتند و ایده جایگزینی سورن را دوست نداشتند. با 460 میلیون و پژو 207 با دنده بهبود یافته 500 میلیون.

ایران خودرو در گام بعدی با همکاری سیستم بانکی به فکر پرداخت وام 100 میلیون تومانی برای حل بخشی از مشکل متقاضیان افتاد اما نشست مقابل ساختمان وزارت صنعت نشان می دهد که متقاضیان این کار را انجام نداده اند. من هم مثل من ایده ایران خودرو را دوست دارم. ایران خودرو قطعا باید اجرای بخشی از تعهدات خود را به سال آینده موکول کند. سالی که در آن قیمت ها مثل همیشه تحت تاثیر تورم و سایر هزینه های تولید افزایش خواهد یافت.

شمارش معکوس برای سقوط ایران خودرو ایران خودرو در وضعیت فعلی مشمول ماده 141 قانون تجارت است. تشکیل مجمع عمومی و رسیدگی به موضوع انحلال یا بقای شرکت.

ایران خودرو; پیاده روی در حومه طبقات

گزارش مالی ایران خودرو نشان می دهد که این خودروساز و شرکت های تابعه در نیمه نخست امسال در مجموع 15 میلیارد و 383 میلیون تومان زیان دیده اند. زیان ایران خودرو نسبت به مدت مشابه سال گذشته 21 درصد افزایش یافت و باعث شد مجموع زیان انباشته گروه ایران خودرو به 105.954 میلیارد تومان برسد.

سایپا و زیرمجموعه هایش در مجموع 12 میلیارد و 279 میلیون تومان زیان تولید کرده اند و با اضافه شدن زیان های نیمه نخست امسال، کل زیان انباشته سایپا به 89 میلیارد و 527 میلیون تومان می رسد.

ایران خودرو با وضعیت فعلی خود احتمالا مشمول ماده 141 قانون تجارت می شود. بر اساس این ماده، در صورتی که حداقل نصف سرمایه شرکت به دلیل زیان وارده از بین برود، هیأت مدیره موظف است بلافاصله مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام را برای رأی گیری در مورد انحلال یا بقای شرکت تشکیل دهد.

ایران خودرو; توصیه رهبر انقلاب برای تحویل

ایران خودرو برای بازپرداخت خطوط اعتباری 10 میلیارد تومانی مصمم شد. بالاخره این نامه به امضای وزیر صنعت رسیده و بانک مرکزی خودی محسوب می شود، اما ظاهرا تبعات پرداخت چنین رقمی به قدری است که بانک مرکزی حاضر نیست خود را رها کند.

ایران خودرو تنهاتر از همیشه به افق نه چندان روشن پیش رو می نگرد. موضوع زیان انباشته دولت را برای حفظ جایگاه خود در گروه سهامداران ایران خودرو دچار تردید کرده و ممکن است بحث واگذاری خودروسازان مطرح شود.

دکمه توقف را فشار دهید! در این قسمت از گزارش به روزهای پایانی بهمن بازمی گردیم. زمانی که حمید کشاورز، موسس و سهامدار شرکت کروز، از رهبر انقلاب خواست تا در نمایشگاه تولید ملی به دولت دستور دهند تا دیدگاه خود را در خصوص مدیریت بخش خصوصی بررسی کند: «ما بزرگترین سهامدار ایران خودرو در نمایشگاه تولید ملی هستیم. زمان ایران خودرو 30 درصد در اختیار بخش خصوصی است، جنابعالی سال گذشته گفتید که دولت اشتهای عجیبی برای کنترل شرکت ها دارد، اکنون دولت با پنج درصد سهام ایران خودرو را کنترل می کند. معظم له می فرمایند اگر این شرکت از نظر مدیریتی به ما واگذار شود و پنج سال دیگر به آن نرسیدیم حاضریم خودمان را در میدان آزادی اعدام کنیم.

رهبران در سخنان زیر که ظاهراً فردای آن روز برپایی نمایشگاه برگزار شد، تأکید کردند: «دیروز شنیدم که در برخی از شرکت‌هایی که دولت و بخش خصوصی در آنها شریک هستند، اگرچه دولت مشارکت عمده‌ای ندارد، اما مدیریت در در دست دولت است، به نظر من این منطقی نیست، باید از روش های قانونی استفاده کنند و واقعاً به خود مردم و سهامداران اختیار بدهند که منجر به کنترل شود.»

ایران خودرو; شمارش معکوس برای تحویل

سهامداران ایران خودرو متشکل از بخش خصوصی و بخش دولتی هستند. گروه بهمن تابستان امسال با پرداخت 32 میلیارد تومان بخشی از سهام ایران خودرو را خریداری کرد و توانست 30 درصد از سهام ایران خودرو را با کمک شرکا و سایر شرکت های تابعه از آن خود کند.

اقدامات ایران خودرو در همان زمان جنجالی شد. کار به شورای رقابت و هیئت استیناف رفت و در نهایت رای به نفع بخش خصوصی داده شد. این پیروزی باعث افزایش اعتماد به نفس آنها شد و آنها را تشویق کرد که به دنبال کرسی های بیشتر، حق رای و حتی گفتگو با رهبر انقلاب در زمان مناسب باشند.

سهم دولت در ایران خودرو تنها پنج درصد است. آنها 17 درصد سهام سایپا را نیز در اختیار دارند، اما اگر شرکت های وابسته به دولت باشند، وضعیت فرق می کند، زیرا 21 درصد از سهام ایران خودرو و 15 درصد از سهام سایپا را در اختیار دارند. مورد اخیر حساسیت را افزایش می دهد، به ویژه اینکه در شرایط تحویل، دولت همچنان نقش موثری در تعیین قیمت فروش خواهد داشت و ممکن است بخش خصوصی تمایلی به پذیرش نظر دولت برای خرید سهام نداشته باشد. .

اگر ایران خودرو و سایپا این بار تسلیم نشوند، به ناچار به بیماری کنونی خود ادامه می دهند و عبارت کنایه آمیز «خصولتی» را بر پیشانی خود می زنند.

منبع رکنا

دکمه بازگشت به بالا