به گزارش اخبار اقتصادی، بانک مرکزی شرایط تاسیس صندوق های قرض الحسنه تک شعبه را اعلام کرد. روز گذشته معاون بانک مرکزی از برنامه این نهاد برای بهبود وضعیت اعطای تسهیلات خرد و توسعه اعتبارات خبر داده بود.

بر اساس اعلام بانک مرکزی، صندوق های قرض الحسنه تک شعبه بر اساس سرمایه نقدی مورد نیاز برای تأسیس به سه دسته «صندوق کوچک» با سرمایه نقدی 300 و 50 میلیون تومان، «صندوق متوسط» با سرمایه نقدی یک میلیاردی تقسیم می شوند. تومان و «صندوق بزرگ» با سرمایه نقدی سه میلیارد تومان تقسیم می شود.

بانک مرکزی امروز اعلام کرد در راستای ساماندهی صندوق های قرض الحسنه، دستورالعمل اجرایی تاسیس، بهره برداری، نظارت و انحلال صندوق های قرض الحسنه در جلسه شورای پول و اعتبار به تصویب رسید. تک شاخه در 28 مهر 1401 و جایگزین دستورالعمل اجرایی نظارت بر وجوه قرض الحسنه مصوب 29 مرداد 1388 به شورای مذکور تبدیل شد.

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز در پی تصویب و ابلاغ بخشنامه اجرایی جدید صندوق‌های قرض‌الحسنه تک شعبه، الگوی اساسنامه این صندوق‌ها را تصویب و اجرای آن را ابلاغ کرد.

دستورالعمل اجرایی صندوق های قرض الحسنه تک شعبه و نمونه اساسنامه این صندوق ها در سایت بانک مرکزی به نشانی www.cbi.ir (زبان نظارت بانکی – بخش آیین نامه ناظر بر تأسیس) در دسترس عموم قرار گرفته است.

بر اساس این شرایط و ضوابط اعلام شده، متقاضیان باید مجوز لازم را از بانک مرکزی دریافت کنند. این شرایط به شرح زیر است:

1- متقاضیان مجوز تاسیس و فعالیت صندوق های قرض الحسنه تک شعبه با مراجعه به پورتال مجوز ملی کشور به نشانی www.Mojavez.ir از روند صدور مجوز تاسیس و فعالیت از شعبه واحد مطلع شوند. صندوق های قرض الحسنه از جمله رعایت موارد زیر و ارتباط جهت ثبت درخواست الکترونیکی (وارد اطلاعات درخواستی) و اخذ کد رهگیری از سامانه مذکور و همچنین ارسال مدارک مورد نیاز به این بانک در با توجه به راهنمایی های ارائه شده لطفا اقدامات لازم را انجام دهید.

در صورت تکمیل فرآیند صدور جواز تاسیس و فعالیت شامل: احراز کیفیت شخصی، مالی و اعتباری موسسین، هیات امنا، هیات مدیره و مدیر کل صندوق، تایید محل، حراست. و حفاظت از محل فعالیت صندوق توسط پلیس پیشگیری فرجا، بررسی عملکرد صندوق از حوزه نظارتی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران (فقط نسبت به وجوه موجود (اقتباس شده)) الگوی اساسنامه صندوق های قرض الحسنه ابلاغی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و تامین مالی صندوق از محل مشارکت نقدی موسسین/هیئت امنای صندوق به میزان اعلام شده توسط بانک مرکزی. جواز تاسیس و فعالیت صادر خواهد شد.

2- تاسیس صندوق های قرض الحسنه تک شعبه تنها با اخذ جواز تاسیس از بانک مرکزی مجاز خواهد بود و انتخاب اعضای هیات مدیره و مدیر کل صندوق و تمدید مدت ماموریت آنها منوط است. به تایید بانک مرکزی

3- صندوق های قرض الحسنه تک شعبه بر اساس سرمایه نقدی مورد نیاز برای تاسیس و بهره برداری در 3 دسته شامل:

صندوق کوچک با سرمایه نقدی سه هزار و پانصد میلیون (3.500.000.000) ریال.

صندوق متوسط ​​با سرمایه نقدی ده میلیارد (10.000.000.000) ریال؛

صندوق بزرگ با سرمایه نقدی سی میلیارد (30.000.000.000) ریال.

آنها به این صورت تقسیم می شوند که سرمایه نقدی مورد نیاز باید به طور کامل قبل از صدور جواز تاسیس پرداخت شود. صندوق های قرض الحسنه تک شعبه کوچک، متوسط ​​و بزرگ موجود که قبل از تصویب دستورالعمل مذکور فعال بوده اند، جهت اخذ مجوز فعالیت از بانک مرکزی باید فعالیت و سرمایه نقدی خود را با مفاد تطبیق دهند. دستورالعمل فوق الذکر و در گام اول باید به ترتیب حداقل یک میلیارد ریال، چهار میلیارد ریال و ده میلیارد ریال سرمایه داشته باشند و پس از اخذ حداکثر ظرف مدت یک سال سرمایه خود را به مبالغ مقرر افزایش دهند. مجوز فعالیت

4- سرمایه اولیه و افزایش سرمایه صندوق نباید به طور مستقیم یا غیرمستقیم با سپرده های سپرده شده در صندوق یا تسهیلات دریافتی از بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی و سایر اشخاص مالی غیر بانکی تامین شود و موکول به تایید منبع تامین مالی آن توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است.

5- حداقل تعداد اعضای مؤسس، هیأت امناء و هیأت مدیره صندوق های قرض الحسنه تک شعبه و شرایط عضویت آنها و همچنین شرایط انتخاب مدیرکل صندوق با رعایت ضوابط مندرج. در مفاد مواد (4)، (5)، (9)، (10) و (11) دستورالعمل اجرایی مربوط به وجوه یک شعبه قرض‌الحسنه است.

6- شروع فعالیت صندوق قبل از دریافت مجوز فعالیت ممنوع است و صندوق قبل از دریافت مجوز فعالیت مجاز به استفاده از عبارت، عنوان یا اقدامی که مرتبط با داشتن مجوز یا نظارت مرکز باشد، نمی باشد. بانک.

7- مجوزهای تاسیس و فعالیت صندوق قابل واگذاری به اشخاص ثالث نبوده و ایجاد هرگونه پنجره، دفتر مستقل و مانند آن توسط صندوق ممنوع است.

8- صندوق ها ملزم به ایجاد سامانه عملیاتی و نظارتی برخط و متمرکز هستند و باید کلیه عملیات صندوق را از طریق سامانه مذکور انجام دهند.

9- صندوق های قرض الحسنه یک طرفه که قبل از تصویب بخشنامه مذکور تشکیل شده و به فعالیت می پردازند باید ظرف مدت یک سال از تاریخ تصویب بخشنامه مذکور شرایط خود را با مفاد بخشنامه مذکور تطبیق دهند. . بخشنامه مگر در مواردی که در دستورالعمل ها اصطلاح دیگری مشخص شده باشد.

صدور مجوز تاسیس و فعالیت صندوق‌های قرض‌الحسنه با شعب متعدد و صندوق‌هایی با شرایط خاص (صندوق‌هایی که مجموع مانده سپرده‌ها و سایر منابع آنها بیش از چهار میلیارد ریال باشد) منوط به تصویب مقررات خاصی در خصوص این صندوق‌ها است. بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران كه در اين بانك حائز اهميت است در حال حاضر در حال بررسي و اقدام است و پس از تاييد به متقاضيان اطلاع رساني خواهد شد.

برای اطلاع از شرایط تاسیس این صندوق ها می توانید اساسنامه صندوق واحد قرض الحسنه شعبه و دستورالعمل صندوق واحد قرض الحسنه را دانلود کنید.