پس از مدت ها تعطیلی کنسرت ها و رویارویی نوازندگان و خوانندگان با طرفداران خود که به دلیل شیوع بیماری جدید کووید و پس از آن شرایط خاص اجتماعی کشور، اخیرا و با تأسیس چندین کنسرت های خوانندگان پاپ که با جشنواره موسیقی فجر همراه است، ادامه یافت، عملا دور جدیدی از کنسرت های موسیقی راه اندازی شد.
اما می توان گفت اجرای گروه خوشنام بوشهری از چند جهت با اجراهای گذشته تفاوت اساسی داشت. اجرای عصر چهارشنبه گروه که عصر پنجشنبه ادامه خواهد داشت می توان گفت شادترین اجرای موسیقایی دور جدید کنسرت هاست. البته موسیقی جنوب کشور اعم از منطقه بوشهر و مناطق تابعه آن ماهیت خاصی دارد که گاه شکاف های عمومی را می شکند. این نوع موسیقی که نمونه ای از آن در تالار وحدت ارائه شد، در شادترین اجراهایش غمی نهفته دارد و در غمگین ترین لحظاتش شادی خاصی از آن بیرون می آید.
یکی دیگر از نکات ویژه این اجرا که می توان گفت تحولی در عرصه موسیقی محلی بوشهر بود، مراحل اولیه شگفت انگیز آن بود. برخلاف روال معمول کنسرت های لیان، این محسن شریفیان نبود که اولین قطعه را با نی شروع کرد، بلکه دختر زن جوانی با لباس محلی زیبا روی صحنه حاضر شد و شروع به نواختن ساز مخصوص نی کرد. لیانا شریفیان دختر محسن شریفیان است که پس از تحصیل در خارج از کشور، اولین اجرای صحنه ای خود را با اجرای لیانا در زمستان 1401 در تالار وحدت تجربه کرد.
البته جایگاه رفیع پدر نیز مورد توجه قرار گرفت و پیش از اجرای کنسرت با نی نوازی محسن شریفیان برگزار شد. شریفیان که هم اکنون موهای سفیدی دارد و یکی از باسوادترین و محققین عرصه موسیقی ایران به شمار می رود، در این اجرا به هورن مارپیچ (هورن) توجه ویژه ای داشت و سهم ویژه ای در اجرای این موسیقی کاملا سنتی داشت. ساز با بوق مارپیچ بز (و گاهی آهو) کشیده می شود، پیشنهاد شد; تا جایی که گویی در کنار نیانبان که پس از سنج و دمام به عنوان شناسنامه موسیقی بوشهری دیده می شد، ساز سنتی شاخ نیز فضا و فرصت های جدیدی را برای این نوع موسیقی ایجاد می کند.
گروه لیان زمانی یکی از اعضای ثابت دعوتنامههای دولتی در رویدادهای بینالمللی بود. در المپیک، جام جهانی، اکسپو و خیلی جاهای دیگر که در حاشیه این رویدادها دستگاه های دولتی اجرای فرهنگی و هنری را برعهده داشتند، حتما روی گروه لیان حساب ویژه ای باز کرده اند. این روند از چند سال پیش تغییر کرد و در سال های بعد گروه لیان برای اخذ مجوز فعالیت چه در بوشهر و چه در جاهای دیگر گاهی با مشکلات جدی مواجه شد. بخشی از این مشکلات به روحیه شخصی شریفیان و برخی اظهارنظرهای او برمی گردد. شاید یکی دیگر از تفاوت های اجرای اسفند در تالار وحدت این بود که مهیج ترین اجرای موسیقی این ماه ها توسط گروه لیان و محسن شریفیان ارائه شد.
البته رهبر گروه بر لزوم اتحاد و همدلی بیشتر مردم در این ایام تاکید کرد. با این ضمائم «گفتگو» برای هر دگرگونی لازم است و البته این ضرب المثل که «همه بدانند، کلیت این جغرافیا خط قرمز همه ماست».
مجموعه ای از «ایران»، «علی (ع)»، «خلیج فارس»، «شاهنامه»، «خیام» و … شبی ملی را در تالار وحدت با نوای بوشهری رقم زد.
نکته قابل توجه دیگر در اجرای فوق این بود که وقتی شریفیان از مخاطبان پرسید که برای اولین بار چه کسانی در کنسرت این گروه شرکت خواهند کرد، با تکرار یک عبارت مقدماتی، همراهی مخاطبان با یکی از قطعات را ترتیب دهند، تعداد قابل توجهی از حضار دستان خود را بالا بردند. رفت این قطعاً یکی از نکاتی است که می توان در مورد مخاطب امروزی و نیازها و ضرورت های آن تفسیر جدی کرد.