• امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
11

سیستم یکپارچه تخصیص خودرو حذف نمی شود/ من حرفم را اشتباه متوجه شدم

  • کد خبر : 26977
  • ۰۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۹
سیستم یکپارچه تخصیص خودرو حذف نمی شود/ من حرفم را اشتباه متوجه شدم

از شب گذشته (پنجشنبه شب) با پخش این فیلم در اخبار تلویزیون کشور، اخباری مبنی بر حذف آغاز شد. سیستم یکپارچه فروش خودرو. منتشر شده است که بر این اساس اگرچه این مقام وزارت حراست تاکید می کند که خودروها به صورت مستقیم و مستقل توسط خودروسازان عرضه می شود، اما عرضه در قالب سیستم یکپارچه و تنها پس از انتخاب مشتری توسط مشتری انجام می شود. محصول مورد نظر الف از طریق سایت سامانه برای واریز وجه به درگاه پرداخت خودروساز هدایت می شوید و دیگر خبری از صف و صف قرعه کشی نیست. اما برخی از جنجال‌های رسانه‌ای منجر به حذف کامل این سیستم یکپارچه شد.

در همین راستا منوچهر لقیقی، معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت در گفت وگو با ایسنا، اگرچه حذف سامانه یکپارچه را تکذیب کرد، اظهار کرد: ایجاد شفافیت، تخصیص عادلانه و ارتقای رضایتمندی مصرف کنندگان، نظارت بر عرضه و تقاضا. علاوه بر تنظیم بازار، از جمله دستاوردها و کارکردهای سامانه یکپارچه تخصیص خودرو با همکاری شورای رقابت، سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، نماینده صنایع حمل‌ونقل وزارت حراست و شرکت‌های صنعت خودروسازی. .

وی یادآور شد: عرضه قطره ای خودرو، عدم امکان ایجاد رویه واحد برای خودروسازان و تخصیص انتخابی خودرو برای گروه خاصی از مشتریان بخش خصوصی، عدم امکان کنترل روند فروش خودروسازان. خودروهای مبتنی بر مجوزهای صادر شده، عدم اجرای دقیق استانداردهای تعیین شده توسط کمیته خودرو برای تحویل (مانند کنترل اطلاعات هویتی) و به طور کلی عدم اجرای شفاف روند تخصیص خودرو در چند سال اخیر. سال ها که با نبود ضمانت اجرایی لازم همراه بود، روند نظارتی وزارت صنعت، معدن و تجارت را مختل کرده بود.

معاون صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در این میان چندین شرکت خودروسازی بخش خصوصی اقدام به فروش محصولات خود کرده و نتوانسته‌اند آن را در موعد مقرر به مشتریان تحویل دهند که نارضایتی گسترده بین خریداران را به همراه داشته و گاهاً پرونده‌های حقوقی نیز به وجود آمده است. برای آن شرکت ها تشکیل شده است. بر این اساس از اواخر دهه 1400 با تذکرات و تبصره های متعدد نهادهای قضایی و نظارتی منجر به ابلاغ بخشنامه هشت ماده ای رئیس جمهور با تاکید بر شفاف سازی، افزایش رضایتمندی مردم و ارتقای وضعیت خودروسازی کشور شد. صنعت؛ بنابراین پس از آن وزارت حراست باید سامانه نظارت بر عرضه و تقاضا را به گونه ای ایجاد می کرد که هر خودروساز با توجه به قطعات خریداری شده اقدام به فروش کند.

لگی افزود: بنابراین بنا به دستور وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت، به مدیرعامل وقت سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان دستور داده شد تا هماهنگی های لازم برای قرعه کشی متمرکز خودرو توسط آن سازمان و تمامی خودروسازان انجام شود. هر خودرویی باید با هماهنگی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان ارائه شود و فقط قرعه‌کشی‌ها از طریق سامانه متمرکز انجام می‌شود تا با ایجاد شفافیت مطلوب، امکان ارائه پیشنهاد منصفانه‌تر برای تمامی خودروهای تولیدی فراهم شود.

مزایای تامین از طریق سیستم یکپارچه

معاون وزیر صنعت خاطرنشان کرد: سیاست گذاری و ارائه محصول شرکت های خودروسازی در سامانه تخصیص یکپارچه خودرو به منظور ارتقای رضایت مصرف کنندگان و تنظیم بازار می تواند مزایای زیر را به همراه داشته باشد:

1- تخصیص خودرو عادلانه

2- افزایش امکان دسترسی به مصرف کنندگان به گونه ای که در آخرین راه اندازی یکی از خودروسازان داخلی (قبل از راه اندازی در قالب سامانه یکپارچه)، 11.5 میلیون نفر برای عرضه 50 هزار خودرو ثبت نام کرده بودند. . ! در حالی که با عرضه یکپارچه خودرو، تعداد ثبت نام محصولات آن خودروساز به سه میلیون و 600 هزار خودرو به ازای هر 100 هزار دستگاه عرضه شده کاهش یافت، یعنی احتمال دسترسی مصرف کنندگان به خودرو برای یک محصول محبوبیت یک خودروساز داخلی. بازار هشت برابر افزایش یافت

3- شفاف سازی و ایجاد رویه واحد عرضه برای تمامی خودروسازان

4- حل مشکل مهندسی عرضه با dropshipping عرضه خودرو یا عرضه خودرو در بازارهای غیر شفاف توسط خودروسازان.

5- شفافیت در تبلیغات لیست رزرو در سامانه برای جلوگیری از سوء استفاده احتمالی از این لیست

6- افزایش تنوع و انتخاب برای مصرف کنندگان در هر دوره پیشنهاد

در ادامه معاون صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در پی ایجاد سامانه یکپارچه تخصیص خودرو، اجرای سه نوبت فرآیند قرعه کشی بر روی این بستر متمرکز و تعادل عرضه و تقاضا انجام شد. در اواخر سال 1401 با انتقال «لاتاری» فرآیند «صف» که یکی از باتجربه ترین سازوکارهای دنیا در زمینه فروش خودرو است، از ابتدای سال 1402 با دو فراخوان شکل گرفت. شرکت های خودروسازی

وی با اشاره به وظایف قانونی «دستورالعمل تنظیم بازار خودروهای سواری» شورای رقابت که از بهمن ماه سال گذشته اجرایی شد، گفت: در این بخشنامه خودروسازان باید برنامه تولید ماهانه را به شورای رقابت ارائه کنند. آغاز هر سال و وزارتخانه سکوت خواهد کرد. این وزارتخانه همچنین به صورت مستمر بر میزان تحقق طرح تولید نظارت دارد و در صورت عدم رعایت، راهکارهای پیشنهادی برای رفع مشکلات و چالش های تحقق طرح تولید را به شورای رقابت اعلام می کند. همچنین سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان به‌طور مستمر وضعیت عرضه و تعهدات خودروسازان را رصد و این گزارش را به شورای رقابت ارائه می‌کند.

وی افزود: برای ارتقای رقابت پذیری و تنظیم عرضه خودرو، شورای رقابت با همکاری وزارت امنیت سالانه میزان و نوع واردات خودرو را تعیین می کند. ضمناً هرگونه تغییر در قیمت خودرو به دلیل نصب آپشن یا قطعات غیر اجباری (و بر اساس الزامات قانونی) باید به سازمان حمایت کننده اطلاع داده شود و تأثیر آن بر قیمت به شورای رقابت اعلام شود. بررسی، تایید و اطلاع رسانی

معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت اعلام کرد: بر اساس این دستورالعمل، عرضه کنندگان خودرو از طریق سامانه یکپارچه فروش خودرو اقدام به ثبت نام و فروش خودرو می کنند و عرضه کنندگان حق پیش فروش خودروهایی که قیمت آنها قطعی نشده است را نخواهند داشت. .

این مقام صنعتی تصریح کرد: اکنون پس از ایجاد شفافیت، افزایش رضایتمندی و آرامش مردم در بازار خودرو کشور که با انجام سه نوبت فرآیند قرعه کشی و دو نوبت نوبت دهی محقق شد، تخصیص یکپارچه خودرو سامانه محقق شده است. اصلاح آن وی ابراز امیدواری کرد: با افزایش تولید و عرضه خودرو توسط خودروسازان، اجرای قانون واردات خودروهای فرسوده و حذف سازوکار تعیین قیمت توسط شورای رقابت، این سامانه در آینده تنها به کار خود ادامه دهد. نظارت بر اجرای تعهدات خودروسازان در قبال مشتریان بوده و هیچ نقشی در فروش نداشته و یا به نوبت انجام نخواهد شد.

وی تصریح کرد: این سامانه همچنین به عنوان بستر اصلی وزارت صنعت، معدن و تجارت، علاوه بر نظارت بر رعایت تعهدات خودروسازان، وظایف دیگری مانند «پیگیری سبد مصرف سوخت در شرکت‌های حوزه خودرو» را نیز ایفا می‌کند. ” ، “تعیین تقسیم بندی بازار برای برنامه ریزی”، همچنین “تولید و واردات” و…

روگی خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش تولید خودرو در شش ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته و همچنین اجرای فاز دوم تخصیص خودرو از ظرفیت های خالی و عدم تکمیل ظرفیت های موجود. برخی از شرکت های حوزه خودرو در راستای اجرای مصوبات کارگروه خودروسازی شهرداری مسابقه و با هدف تسهیل شرایط برای متقاضیانی که در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو ثبت نام کرده و دارای کاربر هستند. پروفیل، در بازه های زمانی مختلف تا پایان سال مجددا ظرفیت های خالی موجود خودروسازان با شرایط جدید و از طریق سامانه عرضه می شود.

معاون صنایع حمل و نقل وزارت حمل و نقل صمت تصریح کرد: آن دسته از متقاضیانی که در دوره دوم سامانه یکپارچه تخصیص خودرو بر اساس نوبت دهی هیچ نوع خودرویی به آنها اختصاص داده نشده است و همچنین متقاضیان با تاریخ تحویل 1403، علاقه مندان به دریافت خودرو از سه ماه قبل از اعلام فصل، تا پایان سال 1402 می توانند در فراخوان های اعلام شده با مشاوره سامانه یکپارچه تخصیص خودرو از بین محصولات اعلام شده تولیدکنندگان، محصولات مورد نظر خود را انتخاب کنند. خودرو در طرح های فروش عادی، حمایت از خانواده و جوانان جمعیت و جایگزینی خودروهای فرسوده.

وی همچنین به مجموعه برنامه های وزارت امنیت برای تسهیل فضای کسب و کار شرکت های خودروسازی و قطعات یدکی برای افزایش تولید و عرضه خودرو، ارتقای کیفیت، خدمات پس از فروش، صادرات، یکپارچه سازی ارائه خدمات حاکمیتی و ارائه خدمات اشاره کرد. ارز خارجی و نهاده های تولید و بسترسازی برای رقابت پذیری صنعت خودرو و بهبود رضایت مصرف کننده.

گفتنی است از ابتدای سال جاری طرح تلفیقی عرضه خودروهای داخلی بر اساس نوبت دهی با هدف عرضه گسترده و شفاف خودروهای داخلی با توجه به روند افزایش و تثبیت جریان اجرایی شد. از خودروها تولید و همچنین برنامه ریزی انجام شده برای افزایش مستمر تولید؛ از این پس تخصیص خودرو بر اساس ظرفیت های خالی شرکت های صنعت خودرو اعلام شده در سامانه در بازه های زمانی مختلف تا پایان سال جاری انجام می شود.

ایسنا

منبع رکنا

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=26977

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.