معامله گران می گویند بازار دلار مانند یک شیب لغزنده است و باید با احتیاط پیش رفت. سوخت نوسانات در بازارهای داخلی و خارجی چیست؟
بازار ارز و ارز در روزهای پنجشنبه، جمعه و شنبه نوسانات شدیدی داشت. تحلیلگران بر این باورند که نقطه پایانی این روزهای بازار تنش های منطقه ای است و بازار با حساسیت بالایی به این خبر واکنش نشان می دهد. تحلیلگران معتقدند بازار در فصل زمستان مانند خیابان ها لغزنده شده است و هر لحظه احتمال ریزش وجود دارد. آنها اشاره می کنند که عمق بازار کاهش یافته است و در این بازار کم عمق یک نوسانگر وجود دارد که با بالا و پایین ها در نوسان است. البته این شور و شوق به تنش های منطقه ای فقط مختص بازار داخلی نیست و باعث ایجاد التهاب در بازار جهانی شده است. هفته گذشته قیمت نفت بالاترین رشد را در سال های اخیر ثبت کرد و انتظارات تورمی را در بازارهای جهانی ایجاد کرد. اگرچه قیمت جهانی طلا این سیگنال را دریافت کرد که نرخ بهره آمریکا کاهش نخواهد یافت یا کمتر کاهش خواهد یافت، اما همچنان در محدوده سقف معامله می شود.
از روز جمعه در بازار شایعه ای مبنی بر دستور ویژه رئیس جمهور برای مداخله و نظارت بر بازارها وجود دارد و بانک مرکزی در حال برنامه ریزی برای مداخله بزرگ و 100 میلیون درهم برای این منظور است. معامله گران این خبر را جدی گرفتند و گفتند که فصل جدیدی از مداخله و نوسانات در بازار آغاز شده است.
در این شرایط، بازار طلا و ارز که در پایان هفته به سطوح جدیدی رسیده بود، در روز جمعه در پسزمینهای افت کرد. در این معاملات پشت خطی، قیمت دلار با هزار تومان افت 62 هزار تومان و طلای مذاب تا محدوده حمایتی 17 میلیون و 200 هزار تومان کاهش یافت. با توجه به افت بازار پشت خط، قیمت های شنبه با صحبت های منفی شروع شد و در نیمه اول کاهش یافت. اما در نیمه دوم سال بازار رفتار متفاوتی از خود نشان داد و دوباره به سمت سطوح بالا در نوسان بود. با این حال، قیمت ها در روز شنبه همچنان پایین تر از نرخ های معاملاتی روز پنجشنبه بود.
قیمت دلار در هرات از 61 هزار و 850 تومان آغاز شد و ابتدا نوسان زیادی داشت اما در ادامه با بازگشایی قیمت درهم با شکاف منفی، قیمت دلار دوباره تا کانال 61 هزار تومان سقوط کرد. در نیمه دوم با نوسان قیمت درهم، قیمت دلار هرات به کانال 62 هزار تومان بازگشت.
قیمت درهم که در روز پنجشنبه هفته گذشته تا 17 هزار و 220 تومان افزایش یافته بود، روز شنبه با اختلاف منفی 80 تومانی به قیمت 17 هزار و 140 تومان آغاز شد. سپس در نیمه اول بازار دبی نزول ادامه یافت و حتی کانال 17 هزار تومبا از دست داد. اما در نیمه دوم سال قیمت درهم دوباره به ۱۷ هزار و ۱۶۰ تومان افزایش یافت و با نرخ بازگشایی به فعالیت خود پایان داد. حباب دلار درهم در روز شنبه رشد کرد و حدود 700 تومان برآورد می شود.
قیمت دلار تهران زیر هرات از 61 هزار و 950 تومان شروع شد و به دلیل این تفاوت از گارد اول افزایش یافت. قیمت دلار تهران در نیمه اول تلاش کرد وارد کانال 62 هزار تومانی شود و در نیمه دوم در این کانال پیش رفت. در نهایت قیمت دلار تهران با نرخ بسته هرات به فعالیت خود پایان داد.
قیمت ارز امامی که روز پنجشنبه به 48 میلیون و 700 هزار تومان رسیده بود، روز شنبه اولین نرخ ارز را با اختلاف منفی 500 هزار تومانی به 48 میلیون و 200 هزار تومان بازگشایی کرد. در نیمه اول بازار قیمت ارز تغییر چندانی نداشت، اما در نیمه دوم که قیمت دلار به کانال 62 هزار تومان بازگشت، قیمت ارز دچار نوسان شد و به 48 میلیون و 500 رسید. هزار گرفتن حباب سکه همچنان روی 19 درصد است که نشان می دهد قیمت سکه در بازار 9.6 میلیون توکن گرانتر از ارزش ذاتی این بازار است.
قیمت طلای مذاب روز شنبه از 17 میلیون و 500 هزار تومان آغاز شد و در ابتدا مانند سایر بازارها به زیر نیمی از این کانال رسید. در نیمه دوم نیز قیمت طلا مجددا افزایش یافت و به 17 میلیون و 629 هزار تومان رسید. حباب در حال ذوب طلا در سه روز معاملاتی گذشته در سطح دو درصد باقی مانده است.
از طرف رسمی، بازار ارز روند صعودی داشت. قیمت دلار نیما به 47 هزار تومان افزایش یافت و 47 هزار و 146 تومان معامله شد. میانگین موزون قیمت دلار نیز به 45 هزار تومان کاهش یافت.
مشکل بازار ارز و ارز اختلال در سیستم اطلاعات بورس بود: از صندوق ها نمی دانستیم چقدر پول ورودی یا خروجی دارند.
منبع اکو ایران